Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tajne ljubavi

Želiš da faza medenog mjeseca potraje zauvijek? Znamo kako

Veza je najljepša kada je nova, baš kao što što je čovjek neodoljiv dok je maleno dijete. Priroda se pobrine za početke, a dalje je na nama. 'Leptirićići' iz trbuha će odlepršati nakon pola godine do godinu i tek onda počinje realnost

pexels-cottonbro-4009040.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Faza medenog mjeseca najslađi je period svake romantične veze. U njemu doživljavamo najintenzivnije emocije, partner nam je izvor radosti i uzbuđenja, a vrijeme koje provodimo skupa najradije bismo da vječno traje. Dok ne prođe šest mjeseci do godine dana. Tada faza medenog mjeseca prestaje i nastupa mirnije, ili dosadnije, razdoblje koju ćemo nerijetko protumačiti time da smo se odljubile i možda čak prekinuti vezu koja ima potencijala.

Image
Ponekad ljubav nije dovoljna

Bliži li se vaša veza kraju? Ovi suptilni znakovi to otkrivaju

shimmer fallback

Umjesto da poduzimaš fatalne radikalne korake, urazumi se i poslušaj naše savjete. Pokušajte se vas dvoje kroz nekoliko koraka bolje upoznati i izgraditi kvalitetne temelje na kojima će vaša veza jačati, a faza medenog mjeseca postati način života. To nije teško. Bitno je da se poštujete i doživljavate, odnosno ne uzimate zdravo za gotovo. U nastavku ti donosimo pet vrijednih savjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Provodite kvalitetno zajedničko vrijeme

Kada konačno uspijete pronaći vremena u svojim pretrpanim rasporedima jedno za drugo (a trebalo bi to biti redovito), nastojte ga provesti što kvalitetnije. To ne znači da morate ići na večere, izlete, vikende i u kina, već da stišate telefone ili ih barem maknete od sebe, zaboravite na društvene mreže i internet te se usredotočite jedno na drugo. Razgovarajte, skuhajte zajedno večeru, otiđite na planinarenje, u šetnju ili se jednostavno zajedno izležavajte na kauču.

shimmer fallback

Budite jedno drugome potpora

Podrška voljene osobe znači jako puno za rast i razvoj. Samo saznanje da se možete osloniti jedno na drugo već je velika stvar. Ponekad je dovoljan samo zagrljaj, a ponekad i rame za plakanje. Bitno je da ti za njega, a i on za tebe uvijek imate širom raširene ruke za zagrljaj, lijepu riječ, ali i dobronamjernu kritiku koja je također vid podrške. Ako se međusobno ne podržavate, vrlo su male šanse da ćete uspjeti u zajedničkom životu, ali i da ćete se kvalitetno razviti kao individue.

shimmer fallback

Vrijeme za sebe

Kao što je bitno vaše zajedničko vrijeme, tako je bitno i ono koje ćeš posvetiti samoj sebi. Saznanje da si i dalje slobodna osoba, iako si u vezi, dobro djeluje na psihičko zdravlje i emocionalnu stabilnost. U vremenu koje si rezervirala samo za sebe posveti se hobijima i svemu onome što voliš i što te ispunjava. Ponekad to može značiti i jednostavno zurenje u zid (to naravno tako izgleda samo izvana, unutar tebe odvijaju se žustre rasprave, rađaju genijalne ideje. Dok ti odmaraš, um radi). Ako redovito pronalaziš vrijeme za sebe, bit ćeš spremnija na kompromise u vezi.

shimmer fallback

Komunicirajte

Dobra komunikacija je temelj kvalitetne veze. To ponekad može značiti da ćeš "pregristi jezik" jer ćete oboje biti emocionalno na rubu i neće biti trenutak za raspravu. Također, znači i da se ne bojiš izraziti svoje osjećaje ni onda kada te nešto već dugo muči. Ako mu nisi rekla što te brine i kako se osjećaš, onda ti on ne može pomoći da riješite problem. I obrnuto naravno. Ako šuti, bespomoćna si. Iskrenost i otvorenost pomoći će vam da izgradite čvrste temelje i kvalitetan odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Iskusite zajedno nešto novo

Otiđite na putovanje na neku destinaciju gdje nikada niste bili ili se zajedno upišite na aktivnost koja vam je oboma strana. Ovakve stvari dat će vam priliku da izađete iz zone komfora, ali i da jedno drugo upoznate u sasvim novom svjetlu te otkrijete kako kao par funkcionirate u nepoznatim okolnostima. Osim toga, na ovaj način stvarate zajedničke uspomene, a to je vrlo vrijedno.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.