Savjeti stručnjaka

Tri stvari zbog koji muškarci napuštaju "dobre" žene

Ljubavne veze nisu jednostavne, a ponekad je strah da će nas voljeni napustiti jako snažan

Strah od samoće i ideja da će partner otići vrlo je česta u mnogim vezama. Žene se trude udovoljiti svom partneru, a ponekad ta nesigurnost jako ugrožava vezu i opuštenost koja je vrlo važna u ljubavnim odnosima. Mnogi stručnjaci bave se ovim temama, a nekada je dobro poslušati što kažu u ovakvim slučajevima.

"Ako želiš razumjeti kako zadržati muškarca, morat ćeš prestati razmišljati i riskirati da ga u potpunosti izgubiš. Vjeruj mu da zna što je najbolje za njega. Ne pokušavaj kontrolirati njegove osjećaje ili postupke", objašnjava Kristina Marchant, savjetnica za parove. Njezin kolega, Clayton Olson, savjetnik za veze također objašnjava što sve može dovesti do prekida veze i zašto muškarci ponekad odlaze od dobrih žena.

Pritisak i neadekvatnost

Ako muškarac osjeća da nije dao dovoljno ljubavi, pažnje i seksa može se osjećati loše. Osjećaš li često kako želiš "popraviti" njega i stvari u vezi? Ako postoji ovakva situacija onda definitivno postoji neravnoteža u vašoj vezi, a muškarac može osjećati pritisak i misliti da nije dovoljno dobar. No, kako kaže Olson, žena treba znati da nije kriva za sve ovo.

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska. Emocije ne spadaju u klasičnu ideju o muškosti, a to ih čini nesposobnima za posao. Muškarac u svom umu osjeća da sve što radi nije (i nikada neće biti) dovoljno dobro. Zbog toga se muškarci prirodno zatvaraju i zaključavaju svoja srca, umjesto da se suočavaju s bilo kakvim osjećajima.

1/3
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.