Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tajne duše

Terapeuti otkrili četiri problema zbog kojih su žene najčešće nesretne u braku

Terapija s bračnim savjetnikom može pomoći ako oba partnera pokažu prednost i žele riješiti probleme. To uvijek počinje željom da se razumije stajalište druge strane

profimedia-0187798454.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Brak je uzbudljivo, ali ponekad i vrlo teško putovanje za dvoje ljudi. Često postoji ljubav, ali problemi koji se pojavljuju u svakodnevnom životu i razlike u razmišljanjima mogu dovesti do velikih razmirica između bračnih drugova. Istraživanja pokazuju da većina bračnih parova pokušava riješiti probleme prije nego se odluče za terapiju i treba im puno vremena prije nego se odluče za taj korak.

Naravno, postoji zajednički cilj, oboje žele spasiti brak. No kada se odluče sjesti na kauč kod psihoteraputa, muškarac i žena često donose dramatično drugačije probleme i prigovore iz bračnog života.

Image
Sklizak teren

7 tihih 'ubojica' veze i braka: Je li vaš odnos na tankom ledu?

Prema nedavnoj studiji, parovi na drugačiji način prihvaćaju bračnu terapiju. Žene su više nego muškarci zabrinute za seksualni život, brigu o djeci i ljubomoru. I muškarci i žene se brinu zbog nedostatka emocionalne intimnosti i komunikacije, gubitak povjerenja i stresa kao faktora koji ih je doveo do toga da traže pomoć.

U svakom slučaju, terapija s bračnim savjetnikom može pomoći ako oba partnera pokažu prednost i žele riješiti probleme. To uvijek započinje željom da se razumije stajalište druge strane. Kako je svaki spol nesretan zbog različith stvari u braku vrlo je zanimljivo vidjeti što smeta ženama. Bračni terapeuti za portal YourTango tako su otkrili neke od najčešćih razloga zbog kojih su žene nesretne u braku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Naš brak je dosadan"

Svi znamo da se život uvijek mijenja, iz dana u dan stvari su drugačije. No opet neki ljudi misle da više nema promjena jednom kada se vjenčaju, sve je gotovo. No to je pogrešno razmišljanje. Jedna od glavnih zabrinutosti udanih žena je spoznaja da je njihov brak monoton, a muž ništa ne želi poduzeti po tom pitanju. Naravno, svaki odnos treba nove stvari i svježinu kako bi ostao zanimljiv i živ. Muž može biti sretan što vodi staložen život ispunjen rutinom, ali žena želi interakciju, nešto što daje život. Možda bi zajednički hobi bio rješenje ili neki tečaj. Na primjer, par bi trebao malo razmisliti koje zajedničke vrijednosti i interese dijele, što im je zabavno te zatim pronaći nešto što će se pretvoriti u smislenu zajedničku aktivnost i održati brak zanimljivim, piše Your Tango.

shimmer fallback

"Naš seksualni život ne zadovoljava moje potrebe i želje"

Najčešći razlog zbog kojeg su udane žene nesretne je seksualna nekompatibilnost. Žene osjećaju da ih muževi ne razumiju u najintimnijim situacijama i ne mare za njihovo seksualno zadovoljstvo. Njega ne zanima zanimljiva predigra, što partnericu uzbuđuje, njezine erogene zone i slično. Jednostavno ga ne zanimaju detalji. Na kraju se dogodi da žene samo čekaju da seks završi. Uz neke iznimke, brak je nepotpun bez seksualnog zadovoljstva. Loš seksualni život potiče žene da preispitaju budućnost veze i da se osjećaju zanemareno, ali i da se pitaju koliko mogu izdržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

"Osjećam da me moj muž ignorira"

Psihoterapeuti i savjetnici su vidjeli puno nesretno udanih žena koje većinom za to krive svoje muževe. Često navode da njihovi muževi puno rade i piju, zabavljaju se samostalno ili stalno gledaju sport. Rezultat je isti - žene se osjećaju zanemareno, napušteno ili usamljeno. A sve može rezultirati negativnim osjećajima poput bijesa. Žene to mogu "liječiti" na različite načine, možda će početi piti, fokusirat će se na to da im dom bude besprijekorno čist ili će utonuti u depresiju ispred TV-a. Također će se možda žaliti muževima i započinjati svađu. No svađe nisu toliko loša stvar jer to znači da se par pokušava povezati.

Međutim, žene trebaju puno jače veze sa svojim muževima, ali često u brakovima upravo izgube vezu sa sobom i svoj identitet. Žene se često fokusiraju na potrebe i želje muža i djece. Na ženama je još uvijek veliki pritisak zbog njih samih i njihovih domova, djeca moraju biti savršena, a potrebe muža zadovoljene te su zbog toga istisnute iz svojih života.

shimmer fallback

"Moj suprug me ne poznaje i ne primjećuje"

Osim svega gore navedenog, puno žena osjeća da ih suprug uopće ne poznaje. Može izgledati kao da suprug nije prisutan ili da ne primjećuje kada je uznemirena, čak ni kada je promijenila frizuru. Ovaj osjećaj neprimijećenosti se pogoršava ako muškarac ima sasvim drugi pristup drugim članovima obitelji ili prijateljima. Možda se pita zašto on može slušati i odgovarati njima, ali ne i njoj.

Kako to da on može pomoći prijatelju koji ima problem s automobilom ili svojoj majci s čišćenjem lišća, ali vječno ignorira njezine zahtjeve za održavanje vlastitog kućanstva? S vremenom se supruge počnu osjećati necijenjenima što onda opterećuje brak. Muž joj više nije privlačan, a on se pita što se dogodilo s njihovim ljubavnim životom. Lako se vrtjeti u tim osjećajima poput ljutnje i nedostatka poštovanja. Što se prije to prekine, to su bolje prognoze za brak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.