Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Jednostavne, a efektne

Za seks koji se pamti: Tantričke poze koje jamče užitak

Tantra se već dugo koristi u istočnjačkim kulturama, a postaje sve popularnija i u zapadnom svijetu. Uključuje posebnu vrstu seksualnog iskustva i užitka, a mi ti danas predstavljamo tri tantričke seks poze koje bi svakako trebala isprobati.

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Tantra i tantrički seks osmišljen je u Indiji prije 6000 godina, kao pobuna protiv organizirane religije koja je smatrala kako se seksualnost treba odbaciti da bi se došlo do prosvjetljenja. Tantra tako zabranjuje mušku ejakulaciju jer smatra kako preokupacija time troši žensku seksualnu energiju i krade njenu mogućnost za višestruke orgazme. Cilj tantre je da se proširi percepcija odnosa, kako ljubavnog, tako i odnosa sa svijetom i društvom. Kroz seks se u tantri učimo bolje povezati sa samima sobom i okolinom, a uz to uspostavljamo i duboku emocionalnu vezu s partnerom. Zvuči kao uzbudljivo i intenzivno iskustvo, zar ne?

Image
Jamče zabavu

Doba buđenja strasti: Proljetne seks poze koje se isplati isprobati

Prečesto zapadnemo u seksualnu rutinu te nam se seksualni život svede samo na mehanički čin vođenja ljubavi. Zašto se u tom smislu ograničiti samo na kratkotrajni i osrednji užitak, kada nam drevni spisi i učenja omogućavaju uvid u tajne uz koje možemo postizati nevjerojatna iskustva, erotičnost dovesti na posve novu razinu i još k tome osjećati bliskost s partnerom kakvu nismo mogli ni zamisliti?  

Kako prakticirati tantrički seks?

Tantra je sklop strasti i životne energije koja prolazi kroz čakre u našem tijelu, a one su glavni energetski centri koji donose orgazam i užitak. Kroz tantru se stvara komunikacija među partnerima te se uči kako prihvatiti sebe i svoju bolju polovicu. Tantra pomaže vraćanju seksualne intimnosti i produžavanju seksualnih trenutaka u životu.

Seks u ovom pogledu je više meditacijski te nema početak i kraj već su granice oslobođene. Na ovaj način se uči ljubavnike kako da produlje vrhunac seksualne ekstaze, te i muškarci i žene mogu iskusiti nekoliko orgazama u jednom odnosu. Ovo može pomoći čak i muškarcima koji prerano ejakuliraju kako da produlje odnos i uživaju u višestrukim orgazmima.

Svrha tantričkog seksa je uživanje u seksualnom odnosu kroz intenzivniju povezanost s vlastitim i partnerovim tijelom, a kako bi se što jednostavnije i što brže upustila u upoznavanje tantričkog seksa i njegovih moći, mi ti u nastavku donosimo tri tantra seks poze koje su lake, a vrlo efikasne u produbljivanju osjećaja bliskosti, ali i kod doživljanjanja vrhunskog orgazma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Yab Yum

Ovo je klasična poza za tantrički seks. U ovoj pozi muškarac sjedi u pozi lotusova cvijeta uspravnih leđa, a prekriženih nogu. Žena treba sjesti na njega, licem u lice, a noge svinuti iza njegovih leđa. Na taj način poza postaje zajednička. Ravna leđa omogućavaju suglasnost čakri koje imaju veliku ulogu. Na ovaj način se partneri mogu gledati u oči, dodirivati čelom i sinkronizirati disanje. Ovdje može i ne mora doći do penetracije. Kroz ovu pozu tantričkog seksa stvorit će se duboka prisnost na duhovnoj i energetskoj razini. Ako pak dođe do penetracije, ona će biti duboka, a odlično je i to što se trljanjem žene mogu uzbuditi i klitoralno. Uz to, oba partnera mogu diktirati ritam seksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Dodir cvijeta

Kako u tantričkom seksu može, ali i ne mora doći do penetracije, ovu pozu možeš ostaviti za kraj kao nagradu. Ova poza je odlična za stimulaciju G-točke, i uz to može dovesti do višestrukih orgazama. Preporučuje se trudnicama u prvim mjesecima radi smanjivanja napetosti. Ovo je položaj sličan misionarskom. Žena treba raširiti noge, a muškarac leći na nju. No, u ovom slučaju nakon penetracije žena treba podići svoje noge tako da ih podigne na njegova prsa ili ramena. Tako on može kleknuti naslanjajući se na njezine bokove. Ovo je poza koja često i brzo dovodi do orgazma oba partnera.

shimmer fallback

Treći mjesec

Ovo je poza koja omogućuje apsolutnu bliskost. Na ovaj način su muškarac i žena okrenuti licem jedno prema drugome dok leže na boku. Na ovaj način muškarac može kontrolirati svoj orgazam pa seks može trajati dugo, dugo. Odlična je ovo poza za dane kada ste ti i tvoj partner pomalo umorni i iscrpljeni, no želite bliskost i intimu. Seks u ovoj pozi nije najerotičnie iskustvo koje ćeš doživjeti, ali omogućuje jačanje osjećaja bliskosti među partnerima i vrlo je romantičan.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.