Budi najbolja verzija sebe.

Savjeti seksualnih terapeuta kako začiniti stvari u spavaćoj sobi

Kako ne bi upali u rutinu, dovoljne su male promjene pa smo pronašle savjeta stručnjaka

Budi najbolja verzija sebe.

Seks je vrlo zabavan, no ako smo dugo s jednom osobom, vrlo lako seks može pasti u određenu rutinu i tako postati dosadan.

Nije uvijek lako: Razlozi zašto možda ne možeš doći do vrhunca


Iz tog razloga, na seksualnom odnosu treba raditi i ponekad se malo više potruditi želimo li da nam odnos s partnerom ostane strastven i zanimljiv.

via GIPHY

Budi najbolja verzija sebe.

Želiš li probuditi uspavane strasti u spavaćoj sobi, isprobaj neke od seksi trikova i savjeta koje predlažu seksualni stručnjaci, a koji zaista djeluju. O čemu je riječ, otkrivamo ti u nastavku.

Foto: Unsplash

Isprobajte novu lokaciju

Seks u spavaćoj sobi na krevetu je super, i to iz praktičnih razloga, no želiš li malo začiniti seksualnu rutinu s partnerom, povremeno isprobajte seks i u nekim drugim prostorijama u stanu ili na određenim mjestima kao što je auto, primjerice. Budite kreativni jer takve nove ideje uvijek bude maštu i seksualno uzbuđenje.


Budi najbolja verzija sebe.

Predigra je ključna

Većina nas zna da je upravo predigra esencijalna za bolje iskustvo u krevetu. Želiš li da ti seks s partnerom bude uzbudljiv, nemojte preskakati predigru. Nemojte žuriti, već uživajte jedno u drugom, istražujući vlastita tijela. To može biti izuzetno uzbudljivo te učiniti seksualni vrhunac još boljim.


Isprobaj novo donje rublje

Priušti si seksi donje rublje kako bi se osjećala više seksi i samopouzdanije u krevetu. Mali detalji i isticanje određenih dijelova tijela zasigurno će uzbuditi tvog partnera. Isprobaj neki seksi komplet koji nikad ranije nisi nosila i to će sigurno pozitivno utjecati na cjelokupno iskustvo u spavaćoj sobi te vas potaknuti da isprobate neke stvari koje ranije nikad niste radili.


Probudi svoja osjetila

Osjetila u našem tijelu tijekom seksa stvaraju različite emocije pa bismo na njih trebali obratiti posebnu pažnju. Primjerice, možeš dopustiti svom partneru da ti tijekom seksualnog odnosa stavi povez na oči i na taj ćeš način biti više fokusirana na njegove dodire. To će cijelo iskustvo samog seksa učiniti puno uzbudljivijim. Možete zapaliti i mirisne svijeće, pustiti senzualnu glazbu, itd.


Masaža

Seksualni stručnjaci tvrde kako je masaža vrlo učinkovita kad je riječ o povećanju intime između partnera. Senzualna masaža oslobađa nas napetosti i stresa te nas zbližava s partnerom. Dopusti svom partneru da te izmasira polako i nježno, koristeći pritom mirišljava ulja za masažu. Mirisi će probuditi sva tvoja osjetila i začiniti cjelokupno seksualno iskustvo.


Isprobajte različite poze

Seks u jednoj te istoj pozi može postati dosadan stoga je povremeno potrebno istražiti i neke drugačije položaje kako biste začinili svoju seksualnu rutinu. Pronađite pozu u kojoj ćete se oboje osjećati ugodno i koja će ti omogućiti da doživiš seksualni vrhunac.


Češće izlazite

Povezanost između partnera i razina međusobnog povjerenja i bliskosti vrlo je važna i za sam seksualni odnos. Sa svojim bi partnerom trebala moći otvoreno i iskreno razgovarati o svemu, pa tako i o seksu. Želite li poraditi na vlastitoj intimi, probajte što više vremena provoditi zajedno, ali izvan spavaće sebe. Primjerice, počnite izlaziti na dejtove, baš kao što ste to činili nekad, kad ste se tek upoznali. Uživanje u takvim uzbudljivim aktivnostima vratit će spontanost u vaš seksualni život.Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.