Budi najbolja verzija sebe.

Prirodni sastojci koji pomažu u borbi protiv candide

Čime prirodno liječiti candidu?

Budi najbolja verzija sebe.

Candida, nazvana počast modernog doba, gljivica je s kojom se bore mnoge žene, a o njoj smo već i pisali puno puta. To je oblik infekcije koja se javlja u 70% seksualno aktivnih žena, a najžalosnija je činjenica što se infekcija teško može do kraja iskorijeniti - može se samo liječiti. Važno je znati da candida nije spolno prenosiva bolest, ali je svakako za liječenje potrebna terapija i odlazak ginekologu. Postoje neka općenita pravila kojih se dobro držati kada je riječ u borbi protiv ove infekcije. To su primjerice, pazite da ne nosite usku odjeću, izbjegavajte sintetičko donje rublje, ne koristite parfmirana sredstva na tom području i slično. Također, valja paziti što jedete (izbjegavati slatko, kruh, tjesteninu, kolače, šećer). U bori protiv candide pomažu i neki prirodni sastojci, poput:


Origano ulje

Sastojci u origano ulju su vrlo visoko koncentrirani i učinkoviti u borbi protiv bakterijskih infekcija, gljivičnih infekcija i candide. 

Ekstrakt maslinovog lista

Sastojak koji se nalazi u ekstraktu maslinovog lista može pomoći da se izliječe gljivične infekcije, pa isto tako i candida. 

Pau D'Arco

Pau D'Arco je ljekovita biljka koja se najčešće koristi kod bolesnika koji su oboljeli od raka i alergija, a bila je poznata još Indijancima. Danas se jednom šalicom čaja na dan od Pau D'Arco može na jednostavan način regulirati infekcija kao što je candida.

Češnjak

Svi znamo koliko je češnjak snažno antibakterijsko sredstvo. Češnjak dodajte u svako jelo koje možete jer candida teško može uz njega preživjeti. Osim toga, češnjak se može koristiti u kapsulama i do tri puta dnevno.

Prašak nim

Nim je napravljen od indijske biljke koja se zove neem i sadrži mnoga anti-bakterijska svojstva. Ova biljka pomaže u sprječavanju infekcija te je vrlo učinkovita kod mnogih liječenja. Poznat je kao moćan saveznik imunološkog sustava, a može se primijenjivati lokalno ili kao ulje.

Jabučni ocat

Jabučni ocat uravnotežuje PH vrijednost vašeg tijela i pomaže u sprječavanju rasta gljivica kao što je candida. Čajna žličica jabučnog octa prije svakog obroka može pomoći u probavi i spriječiti probavljenu hranu da se hrani candidom u crijevima.

Enchinacea

Iako manje poznata, ova biljka također podržava imunološki sustav u borbi protiv gljivica.

Crni orah

Crni orah je prirodna biljka koja sadrži tanine koji ubijaju gljivice, ali i parazite, a to znači da su itekako korisni u borbi protiv candide.

Kokosovo ulje

Kao što je općenito dobro za zdravlje, tako je kokosovo ulje iznimno dobro i za borbu protiv candide. Do tri žlice kokosovog ulja na dan pokazat će moćnu borbu protiv gljivice kao što je candida. 


Izvor: naturalnews.com

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.