Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Preko 30 i slobodna

Imate preko 30 godina i još niste pronašli muškarca svojih snova...

Preko 30 i slobodna
Budi najbolja verzija sebe.

Ako imate preko 30 godina i slobodni ste, najčešće započinjete utrku sa vremenom da pronađete pravog muškarca (po mogućnosti seksipilnog), zaljubite se, potrudite se da se on zaljubi u vas, uselite se zajedno, udate se, rodite djecu i živite sretno do kraja života.

Stvarnost je da si mnoge žene zacrtaju “smirivanje” za rane tridesete; dvadesete posvećuju karijeri, putovanjima, druženjima i zabavi. S druge strane tu su i one koje usprkos izlascima i potrazi za savršenim muškarcem još nisu pronašle onog pravog.

Od trenutka kad vaše godine prijeđe brojku 30, sva raspuštenost se naglo zaustavlja; Majka priroda vam odjednom počne okupirati misli, a vaš biološki sat svakim danom sve brže i glasnije kuca, dok mjeseci i godine prolaze bez naznaka da će vam “onaj pravi” ušetati u život.

Naravno, slobodne muškarce sa 30 i nešto ovo sve uopće ne zanima; njima je Majka priroda dala izbor da odgode svoje očinstvo bez ikakve brige, sve dok ne uđu u 40-te, 50-te ili čak 60-te godine života. Pa je li to razlog zašto se kod žena sa 30 i nešto javlja nedostatak muškaraca sa kojima bi se smirile? Jesu li muškarci sa 30 i nešto godina zauzeti izlascima, ali zadržavaju “slobodnjački” status do nekog kasnijeg perioda u životu jer znaju da kad dođe pravo vrijeme potomstvo neće biti problem?

Tužna je činjenica da društvo različito gleda na muškarce i žene u tridesetima. Žene sa 30 i nešto godina smatraju se “zastarjelom robom”, dok se muškarce preko tridesete potapša po leđima i kaže neka uživaju u slobodi dok još mogu. Iako su TV serije poput “Sex i grad” i “Kućanice” pomogle promijeniti mišljenje o slobodnim ženama starijim od 30 godina, činjenica je da ukoliko ona želi zatrudniti prirodnim putem, treba joj partner.

Tako se bez muškarca na vidiku osjeća pod pritiskom, ne samo svojih osjećaja, već i okoline koja joj pokušava “pomoći” srediti sastanake i pronaći budućeg muža. Njeni roditelji se pitaju, “Zašto ne može pronaći dobrog čovjeka i smiriti se?”; njeni prijatelji joj pokušavaju srediti sastanke, a neki iza leđa govore: “Vjerojatno je lezbijka!”

Iako neki od njih imaju dobre namjere, ne bi ih smjeli tjerati u vezu samo kako bi svima udovoljili. Problem sa kojim se sada kao svjetska žena susreće, jest da zna točno kakve osobine kod partnera traži, a njeni standardi su tako visoko postavljeni da muškarci sa kojima izlazi često ne dobiju prolaznu ocjenu.

Ako se prepoznajete u ovom, ono što bi trebali imati na umu jest da nisu svi savršeni i ponekad trebamo učiniti kompromise. Trebate posložiti stvari po njihovim vrijednostima, pa se upitajte da li vam je stvarno bitno to što on nema novi automobil ili to što su mu cipele grozne. Ponekad vas mogu odbiti nebitne stvari. Kad počnete izlaziti s nekim nemojte u ranom stadiju veze spominjati brak i djecu; muškarci su svjesni da žene u tridesetima traže potencijalnog oca svoje djece, pa će, ako ispadnete očajni, većina muškaraca pobjeći glavom bez obzira.

U redu, sada znate što želite i spremni ste na kompromis, ali gdje će slobodna žena sa trideset i nešto godina pronaći ljubav svog života? Je li to na poslu, preko prijatelja, u baru, na zabavi ili preko interneta? Preporučamo da isprobate sve metode, kako bi povećali prilike, jer vam neće sve od prve odgovarati.

Neke žene zastrašuje pomisao da će same ostarjeti. Život ne počinje u tridesetoj, ali može biti isto toliko strastven, ispunjen i uzbudljiv. Samo budite vjerni sebi, te uživajte svaki dan i svaku minutu života, a ne brinite što drugi misle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.