Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Veliko NE

Ne kvari si užitak, ove 4 stvari nikad nemoj raditi prije seksa

Postoje brojna medicinski uvjetovana stanja koja otežavaju seksualni odnos, ali postoje i ona koja sama uzrokuješ, a da to ni ne znaš. Te 'greške' koje činiš direktno utječu na tvoj intimni život i sputavaju te u užitku

pexels-danik-prihodko-10767063.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Potreba za seksualnim odnosom nalazi se visoko na ljestvici ljudskih prioriteta. Još je i veliki Sigmund Freud smatrao seksualnu energiju izuzetno jakom - do te mjere da je vjerovao kako učestali spolni odnos donosi veliku mudrost jer se muška snaga spaja sa ženskom.

Image
Prirodni 'lijek' protiv grčeva

Reci 'da' seksu za vrijeme menstruacije uz ovih šest poza koje mogu pomoći kod grčeva

Iako nam ne daje mudrost, seks je najdublji intimni odnos između partnera koji nas povezuje na emocionalnoj i fizičkoj razini. Romantika, dodiri, pogledi i izmjenjivanje nježnosti stvari su kojima težimo kako bi produbili svoj odnos s odabranom osobom, a to sve vodi vrhuncu odnosa između dvoje ljudi. Seks nam pruža neizmjerno zadovoljstvo i želja nam je isključivo uživati u njemu.

shimmer fallback

Ali to nije uvijek tako. Postoje brojna medicinski uvjetovana stanja koja otežavaju seksualni odnos, ali postoje i ona koja sama uzrokuješ, a da to ni ne znaš. Te 'greške' koje činiš direktno utječu na tvoj intimni život i sputavaju te u užitku. Kako bi spriječila nelagodu i fijasko, nikada prije seksa nemoj raditi ove stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Depilacija

Velike su šanse da želiš biti svježe depilirana i mirisna za svog partnera, ali izbjegavaj to činiti neposredno prije seksa. Brijanje i depiliranje samo po sebi isušuje i oštećuje osjetljivu kožu intimnog područja, a kako seks uključuje trenje, mogla bi imati neugodne posljedice u obliku iritacije, plikova te ozbiljnih bakterijskih upala. Koliko god bila pažljiva i s velikim oprezom tretirala ovo intimno područje, depilacija je glavni neprijatelj tvog užitka ako je odlučiš raditi neposredno prije seksa.

shimmer fallback

Pušenje

Ova ružna navika, osim što ima štetan utjecaj na tvoje zdravlje, šteti i tvom seksualnom životu. Kemijske supstance koje se nalaze u cigaretama smanjuju tvoj libido i utječu na smanjenje hormona testosterona koji je glavni odgovoran za stvaranje seksualne želje. Kod muškaraca se može stvoriti problem s erektilnom disfunkcijom što može biti naznaka
za puno veće probleme jer je erekcija kod muškaraca direktno povezana sa zdravljem srca i krvnih žila. Pušenje ima dugoročne negativne učinke na tijelo, ali i ono manje poznato - kratkoročnu nelagodu - ako zapališ cigaretu neposredno prije seksa. Svemu ovome, naravno, ne pomaže ni neugodan zadah kada kreneš ljubiti svog partnera.

shimmer fallback

Previše hrane i pića

Od previše hrane i pića tijelo postaje umorno jer mora probaviti veliku količinu i pretvoriti je u energiju. To stvara zamor i može otežati ili potpuno ubiti želju za seksom. Znamo da je ova aktivnost nekada vrlo iscrpljujuća i naporna, ali ne moraš se zato najesti kao da iduća tri dana nećeš imati hrane. Radije pojedi nešto lagano, a hranjivo poput voćke ili hrane bogate proteinima, a obroke s visokim udjelom ugljikohidrata i šećera ostavi za kasnije jer će te u protivnom samo učiniti umornom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Masturbacija

Ovo je taktika koju mnogi koriste, pogotovo muškarci, kako bi bili izdržljiviji za vrijeme seksa s partnericom. Postoji vjerovanje da masturbacija prije seksa prolongira vrhunac i daje nam dodatno vrijeme za užitak. Znanstvenici smatraju da je to djelomično točno, ali upozoravaju da bi masturbacija neposredno prije seksa mogla uzrokovati erektilnu disfunkciju kada dođe vrijeme za intimni odnos.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.