Opsjednuta sam bivšom djevojkom svog dečka

Ima li smisla nervirati se oko njegove bivše?

Jeste li ikada razmišljali o bivšoj djevojci svog dečka? Kladimo se na nema cure koja barem na trenutak nije pomislila na to kakva je njegova bivša bila, a puno ih ode čak i dalje te razmišlja o tome kakav su odnos imali, zašto su prekinuli, kakva je karakterno, što su voljeli raditi skupa, kako izgleda i slično. Zdravo? Baš i ne.

Potrebno je prihvatiti činjenicu da je svatko od nas imao nekog. I da svatko ima nekog bivšeg i nekog iz prošlosti tko mu je puno značio, s kim je nešto prošao ili odnosa na temelju kojeg je bilo tko od nas krenuo u bolju budućnost. 

Kada se radi o njegovoj bivšoj, postupak je sasvim jednostavan – ili se suočite s time ili zaboravite na to i ne dopustite da vas proganja. Neke sitnice su sasvim normalne, ali kada krene sumnjanje i ljubomora tada je vrijeme da nešto poduzmete oko svog ponašanja.

Odgovorite u svojoj glavi na pitanja koja vas muče i na to što želite postići time da se zamarate njegovom bivšom. Kada krene predaleko, tada je pravo vrijeme da shvatite da je njihova veza gotova. Vi ste osoba s kojom je on trenutno u vezi. Svojim opsesivnim ponašanjem možete učiniti samo veliku štetu i odgurnuti svog dragog od sebe.

Vjerujte: vi sami birate ovo. Vi imate kontrolu nad onim što mislite i radite i kamo trošite svoju energiju i živce. Sve ovisi o tome kako si posložite stvari u glavi. Primjerice, ako nemate apsolutno nikakvog doticaja s njegovom bivšom, ne smeta vam i ne petlja se u vašu vezu – čemu panika i opsjednutost? Ima li razloga za to? Krenite naprijed i razmišljate o budućnosti svoje veze, ne o prošlosti. Nepotrebne drame oko stvari koje zaista nisu bitne u ovom trenutnu, stvarno vam ne trebaju. 

Zamislite situaciju... Nakon dužeg vremena soliranja i propalih veza, napokon pronađete dečka do kojeg vam je jako stalo i s kojim ste kliknuli. Kako biste se vi osjećali da je on opsjednut vašim bivšim s kojim ste bili prije nekoliko godina i koji nema nikakve veze s vama trenutno. Bi li vam bilo ugodno radi toga? Sigurno ne bi.

Dakle – razmislite o tome što vas točno muči. Svaka situacija je drugačija i individualna, pa zahtjeva i takav pristup. Ako nema potrebe za nepotrebnim scenama i živciranjem, onda si nemojte to priuštiti. Preusmjerite tu energiju na nešto drugo i ljepše, a svakako poradite na vašem samopouzdanju jer ćete tako biti manje rastreseni kada se radi o njegovoj bivšoj. Nemojte rješavati probleme s drugima prije nego ih riješite sami sa sobom. Također, neriješena prošlost oko bivše nije stvar koju biste morali rješavati vi, već on.


Izvor: stylecaster.com
Foto: © karelnoppe - fotolia

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.