Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Stare rane

Stara ljubav zaborava nema: 7 znakova da nisi preboljela bivšeg partnera

Iako su već prošle godine i godine, ti se i dalje mučiš s izbacivanjem bivšeg iz svoje glave. Taman i kad pomisliš da si ga potpuno preboljela, upoznavanje nove osobe ne daje ti dozu uzbuđenja. U nastavku saznaj koji znakovi ukazuju da ti je bivši još uvijek u srcu

pexels-octavio-j-garcía-n-1538077.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Ne možemo kontrolirati svoje osjećaje, ali možemo svoje ponašanje. Teško je precizno odrediti koje je najbolje vrijeme za otpustiti konce prošlosti, ali svima nam je poznata izreka da vrijeme liječi sve rane. Kad je u pitanju prekid postoje dva tipa ljudi- oni koji si uzmu vremena i soliraju i oni koji odmah skaču u novu vezu. Ako si prvi tip, to je odlično jer znači da ne zavaravaš samu sebe jer realno, ne možeš odmah bivšeg partnera izbrisati iz života i praviti se kao da nikada ondje nije ni bio. Svaki prekid je bolan i treba vremena da se 'odžaluje'.

Image
Sasvim normalna pojava

'Prokleta ljubav': Zašto ponekad imamo potrebu javiti se bivšima?

Normalno je uzeti predah i zaliječiti 'rane' i stvoriti neke nove svoje navike, stoga, sve one izreke poput s novim tipom ćeš automatski zaboraviti bivšeg baš i ne drže vodu. Kako bi što bolje dočekala novu ljubav, prvo se pobrini da si mentalno i emocionalno spremna. U nastavku provjeri imaš li znakove koji pokazuju da ti se bivši još mota po mislima.

shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Još uvijek ga pratiš na društvenim mrežama

Jedan od jasnijih pokazatelja da nisi preboljela bivšeg je kad ga neprestano pratiš na društvenim mrežama. Sve te zanima - s kim provodi vrijeme, gdje se nalazi, je li još pati za tobom ili je krenuo dalje. Provjeravanjem njegovog profila na društvenim mrežama daje ti osjećaj da si i dalje na neki način uključena u njegov život, no, ako ga istinski želiš preboljeti, moraš to prestati raditi.

shimmer fallback

Nitko ti nije dovoljno zanimljiv

Nekako si se natjerala i instalirala dating aplikaciju ili počela izlaziti s frendicama samo da malo odmakneš misli od bivšeg. Ali, svi su ti dečki nekako dosadni i nitko ti dovoljno ne zaokuplja pažnju. Ovo je velik znak da tvoje srce još uvijek nije spremno za nekog novog jer da je bila bi uzbuđena oko novih udvarača.

shimmer fallback

Imaš averziju prema muškom rodu

Počinješ stvarati zaključke da su svi muškarci isti - skloni varanju, lažima, iskorištavanju i tako dalje. Osjetljiva si, lako se uznemiriš i stavljaš zid ispred sebe koji čini se teško da će netko novi uspjeti prijeći. Ali, ne smiješ generalizirati stvari. Naravno da muškarci imaju neke dodirne točke poput toga da su zaboravni ili da teško pokazuju emocije, ali nemoguće je da svi imaju isključivo loše namjere. Ovo je pokazatelj da još uvijek nisi otvorena prema ljubavi.

shimmer fallback

Odgovara ti soliranje

Veze zahtijevaju kompromis i predanost, a sad kad si se dočepala slobode nećeš ju lako pustiti. Ako smatraš da si se u prethodnoj vezi davala maksimalno, pa čak i previše žrtvovala svoje vrijeme i ambicije ovaj put odlučno ideš po novim pravilima. Ovo je jasan pokazatelj da nisi spremna za novu vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ignoriraš potencijalne udvarače

Baviš se svojim životom - radiš, volontiraš, družiš se s prijateljima ili s djecom i jednostavno nemaš vremena za ljubav. A onda kad se i pojavi netko ignoriraš ga danima i još uvijek maštaš o bivšem. Čak se i bojiš uskočiti u novu avanturu jer to znači samo jedno - zaista si krenula dalje. Ako se pronalaziš u ovom opisu, to je znak da u ovom trenutku nisi ozbiljna po pitanju ljubavi. Važno je samo da si daš vremena kako bi izbalansirala svoje osjećaje prije nego uđeš u novu vezu.

shimmer fallback

Testiraš muškarce na samom početku

Prilikom upoznavanja novog muškarca, odmah postavljaš granice i testiraš ga. Nekako ti se čini da nitko ne ispunjava kućice s tvoje liste. Iako je tvoja želja za novom vezom u teoriji jaka , ako ovo radiš na duže staze bit ćeš u konfliktu sa sama sobom i možešo odbiti i one dobre muškarce koji bi željeli biti tvog života. Ovo je velik znak da nisi spremna.

shimmer fallback

Teško ti se zamisliti s nekim novim u krevetu

Tvoja želja za intimom se smanjila ili potpuno nestala. Ako se nikako ne možeš zamisliti s nekim novim u krevetu ili ti se dogodi da misliš kako si spremna, a zapravo u glavi novog partnera konstantno uspoređuješ s bivšim, to je jasan znak da nisi spremna za novu vezu.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.