Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Privuci, zadrži & ojačaj ljubav

Moć kristala: 6 vrsta koje će privući ljubav i romantiku

Na isti način na koji se energija unutar kristala može prenijeti u naše čakre za liječenje bolesti i boli, energije određenih kristala mogu se koristiti za privlačenje raznih stvari u svemiru - poput ljubavi

profimedia-0605824741.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Marilyn Monroe rekla je da su dijamanti ženini najbolji prijatelji, a mi bismo ovu poznatu izreku malo promijenile i zamijenile dijamante s kristalima. Bez obzira jesi li slobodna žena koja traži vezu ili si predana partnerica koja želi začiniti stvari u dugogodišnjem odnosu, vrijedno je razmisliti o dodavanju kristala koji privlače ljubav u svoj repertoar.

Uostalom, nikad ne škodi imati malo dodatne sreće u džepu, na svom zapešću ili u kutu svoje spavaće sobe. Jer, iako tehnički ne postoji nešto poput magije ili ljubavnih napitaka, postoji nešto poput energije - a energija može biti vrlo moćna.

Image

Evo čemu služe kristali i koji je najbolji za tvoj horoskopski znak

Kristali emitiraju prirodnu energiju, pa korištenje kristala za privlačenje ljubavi i romantike zapravo može itekako dobro doći. Čak i ako ne vjeruješ u kristale, sve self-help knjige tvrde da moraš unijeti dobre vibracije u svoj život, a koji je bolji način da to učiniš od vidljivih ljubavnih kristala u svojoj sobi ili domu koji će te podsjetiti na snagu ljubavi.

Aza Derman, specijalist za paleontologiju i metafiziku u Astro Gallery of Gems, rekao je za NY Daily News da "minerali imaju pozitivnu energiju" i da svi kristali imaju različite vrste pozitivne energije. "Kristali su zapravo izrazi kemijske energije, a može se reći da predstavljaju energiju", rekao je Derman.

Svaki kristal ima svoj identitet i energiju. Na isti način na koji se energija unutar kristala može prenijeti u naše čakre za liječenje bolesti i boli, energije određenih kristala mogu se koristiti za privlačenje stvari u svemiru - stvari poput ljubavi, uspjeha i bogatstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Judy Hall, autorica poznate knjige 'Crystal Bible', proučava jedinstvena svojstva kristala i najbolje načine za iskorištavanje njihove energije. Kada je riječ o kristalima za ljubav, Hall piše na svom blogu: "Drevni nakit bio je mnogo više od pukog ukrasa, a prekrasno kamenje je često bilo posvećeno božici ljubavi, Veneri - Afroditi u Grčkoj, Inanni ili Ishtar u Babilonu, Hathor u Egiptu - i privlačilo je ljubav i odanost onome tko ga nosi." Prema njoj, ružičasto i zeleno-plavo kamenje tradicionalno je pripadalo božici ljubavi, pa ako želiš privući, zadržati ili ojačati ljubav u svom životu, korištenje Venerinog kamenja ima najviše smisla.

U nastavku provjeri šest kristala koji bi mogli biti onaj dodatni poticaj tvom ljubavnom životu koji si tražila.

Ružičasti kvarc za bezuvjetnu ljubav

Smatraj ovo kamenom "za sve namjene" ili "početničkim kamenom". Noseći žensku energiju suosjećanja i mira, ružičasti kvarc je najpopularnija i glavna struja obitelji kvarca. Tradicionalno nazvan Kamen srca, koristi se kao znak ljubavi još od prapovijesnog doba.

Nježan i njegujući kamen, ovo je onaj koji želiš ako tražiš bezuvjetnu ljubav u više aspekata svog života. Ako ga nosiš u blizini svog srca, primjerice, na ogrlici - aktivira srčanu čakru i potiče ljubav prema sebi koja zrači i pomaže privlačenju vanjske ljubavi. To je sjajan kamen za započinjanje romanse i snalaženje u složenim osjećajima mnogih različitih vrsta ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Možda želiš potaknuti veću ljubav prema sebi, ili možda želiš izliječiti ljubav ako si izgubila bliskog člana obitelji. Ili možda tražiš svoju srodnu dušu. Koju god vrstu ljubavi tražiš, ružičasti kvarc dobar je kamen za imati u svom domu ili kao komad nakita.

Prema Hall, u njezinoj knjizi 'Love Crystals', najbolji način da iskoristiš bezuvjetnu ljubav kroz ovaj kamen je da držiš komadić u ruci dok ponavljaš afirmaciju: "Privlačim ljubav u svoj život, moj život je sada pun ljubavi, moj život je pun ljubavi u izobilju. Ja sam magnet za ljubav, upravo sada."

Zeleni aventurin za 'podizanje' romantike

Zeleni aventurin je kamen koji bi trebala tražiti ako želiš promijeniti sreću u svom ljubavnom životu. Njegovo ime dolazi od talijanskog izraza "a ventura", što znači "slučajno". Iako mnogi povezuju ružičastu s ljubavi, zelena je zapravo točniji prikaz srčane čakre. Također klasificiran kao kamen "uspjeha" i "bogatstva", ovaj kamen koristi svoju energiju da iskoristi uspjeh u više područja tvog života, uključujući spavaću sobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Prema Hall, ovo je "zreliji kamen za zrelije faze ljubavi, pozivajući strast u živote onih zrelijih godina i omogućavajući ljubavi da traje." Zamisli aventurin kao svoj zreli kamen za dugogodišnju vezu. Na isti način na koji bakar postaje zelen kada je istrošen, ovaj kamen služi za prevladavanje uspona i padova tvoje dugogodišnje veze.

Ružičasti topaz za pronalazak srodne duše

Ako si ozbiljna u svom pronalasku prave ljubavi, možda je vrijeme da investiraš u ružičasti topaz. Topaz, koji se smatra "luksuznim kamenom", zlatni je standard kamena manifestacije. Rjeđi od običnog ružičastog kvarca, priziva razinu sofisticiranosti i raskoši - poput kvaliteta koje tražiš na sljedećem spoju.

Stručnjaci za kristal također vjeruju da ima lunarne veze - to je boja i snaga koja raste i opada u jedinstvu s mjesečevim ciklusom. Poput različitih mjesečevih ciklusa, svaka boja topaza može izazvati različitu energiju i svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ružičasti topaz može ti pomoći da pronađeš pravu stvar, a prema Hall je korisniji u pronalaženju istinske ljubavi koja neće biti prolazna ili nestati s promjenom godišnjih doba. U osnovi, to je onaj kamen u koji ulažeš kada si spremna na ozbiljnu ljubav i kada si spremna prestati ulagati u sve one negativne ljude koje si privlačila u prošlosti.

Rubin za vruću romansu

Kamen plemstva, savršen je za one koji traže vruću romansu. Prema CrystalVaults.com, smatra se da rubini donose osjećaj moći i samopouzdanja onima koji ih nose, što bi moglo biti razlog zašto je to kamen koji si vidjela da engleska kraljica nosi u više navrata. Za razliku od ružičastog kvarca ili zelenog aventurina, ovaj kamen ne aktivira srčanu čakru, već korijensku čakru - prvu čakru koja se nalazi u podnožju kralježnice.

Budući da aktivira osnovnu čakru, pokreće naše senzualne užitke, potičući povećanu želju i seksualnu energiju. Recimo, najbolje se osjećaš kada si ukrašena rubinima, a seksualna energija i samopouzdanje koje pritom odaješ ne prolaze nezapaženo.

Ovo je najbolji kamen za privlačenje te vruće romanse za jednu noć koja se može pretvoriti u dugotrajnu vezu (jer se u nekim kulturama također smatra kamenom za vjenčanje).

Ametist za ljubav prema sebi

Kristali ametista dolaze u veličanstvenim, umirujućim nijansama ljubičaste, što ih čini "moćnim kamenom za njegovanje vlastite vrijednosti", prema stručnjacima za iscjeljivanje iz Tiny Ritualsa. Dodaju da ametist dolazi u pomoć kad god je tvoje samopouzdanje poljuljano.

"S više od duhovne moći, ametist može donijeti mir i iscjeljenje," prema Tiny Rituals. "To je nevjerojatan kamen kojem se možeš obratiti kada osjećaš žestoku bol nedavnog prekida." Zlatno pravilo: ako ne voliš sebe, ne možeš očekivati da će te netko drugi voljeti. Ametist će ti pomoći da pristupiš toj dubokoj ljubavi prema sebi - čak i kada je zakopan ispod nesigurnosti.

Crveni jaspis za uspjeh u dejtanju

Ako se zbog brojnih neuspješnih spojeva osjećaš iscrpljeno, crveni jaspis može biti upravo kristal koji ti treba. "Ovaj kamen podiže vaše strastvene vibracije na razinu koja će biti osjetno veća kada idete u potragu za partnerom", kaže vidovnjakinja Mystic Michaela za Stylist. Crveni jaspis može ponovno zapaliti tvoju karizmu, pojačavajući tako tvoju prirodnu blistavost i privlačeći potencijalne partnere.

"Povremeno je iscrpljujuće izbaciti se iz svoje comfort zone i biti u ranjivom položaju samootkrivanja. Crveni jaspis potiče emocionalnu stabilnost kada prolazimo kroz nesigurna vremena i pomaže nam prizemljiti se", kaže Michaela. Dakle, crveni jaspis može biti od pomoći u privlačenju potencijalnih ljubavnika, naravno, uz očuvanje tvog razuma.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.