Budi najbolja verzija sebe.
Svijet privlačnosti

Mitovi koji žive: Što muškarci zapravo misle o malim ženskim grudima?

Vjeruje se da većina muškarca uživa u pogledu na velike ženske grudi, ali prema istraživanjima i njihovim odgovorima ovo nije istina nego mit

profimedia-0169272562.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesu li ženama seksi samo visoki i mišićavi muškarci? Vole li muškarci velike grudi? Jesu li žene senzualnije u mini suknjama? Sve su ovo rasprave koje se često vode na kavama ili po različitim forumima. Žene se također ponekad pitaju što muškarci stvarno misle i zašto vole male odnosno velike grudi? Znanost je proučavala ponašanje muškaraca i žena te došla do nekih zaključaka.

Image
Čitaj između redaka

Kako prepoznati da ti ON šalje signale da ga seksualno privlačiš

Prema istraživanju muških prefensi koje je objavljeno u časopisu Evolution & Human Behavior - veličina ženskih grudi nije im ni približno važna koliko oblik. Ako dojka savršeno stane u mušku šaku onda ih smatraju jako privlačnima. Također smatraju da su manje grudi simetrične, a podsvjesno ih privlači simetrija. No male grudi imaju još neke prednosti - manja je vjerojatnost da će biti opuštene i puno su čvršće. Prema studiji, sve je ovo muškarcima puno važnije od veličine, piše Your Tango.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Beču otkrilo je da su manje grudi osjetljivije. Žene s velikima imaju smanjenu osjetljivost za čak 24 posto. Manje grudi imaju manje masnog tkiva zbog čega se lakše stimuliraju tijekom seksa. Sve ovo znači da će žene s manjim grudima više osjećati i zabavljati se, a onda će i muškarcima puno zabavnije i uzbudljivije.

shimmer fallback

Genetika određuje veličinu grudnjaka

Veličina grudi ovisi o genetici. Ako je mamina strana obitelji imala male grudi, vjerojatno i ti imaš manji broj grudnjaka i obrnuto. Veličina grudi ovisi o nasljeđu i kombinaciji gena. No danas uz modernu medicinu žene mijenjaju veličinu grudi i ako nisu zadovoljne odlučuju se za implantante. Mnogim ženama to puno znači i osjećaju se puno bolje i samouvjereno bez obzira što misli njihova okolina.

Sve prednosti grudi manje veličine

Ima puno prednosti malih grudi kojih često nisu svjesni ni muškarci ni žene. Žene s malim grudima doživjet će više užitka tijekom seksa, nemaju strah od opuštenih grudi ili bolova u leđima i mogu vježbati bez straha. Također se kod manjih dojki puno lakše otkriva rak, zbog manje količine tkiva puno lakše se primjećuju kvržice i druge promjene. Osim toga moraju manje paziti kod odijevanja i grudnjak im nije važan.

Sve su to prednosti manjih grudi, a i muškarci imaju mišljenje o njima što možeš pronaći u nastavku. Neki od komentara će te svakako nasmijati.

Iznenađenje, ali puno muškaraca ovako odgovara:

"Da. Velike grudi su seksi. Male grudi su seksi. Žene su seksi."

shimmer fallback

Kada se traži detaljniji odgovor:

"Vjerojatno manje grudi jer se s njima lakše igrati."

shimmer fallback

Ponekad je komplicirano

"Ako govorimo o fizičkoj privlačnosti najviše mi se sviđaju žene s oblinama (okrugli bokovi, puniji dekolte i obrazi). No ako baš moram izabrati više mi se sviđaju velike gudi, ali tijelo treba biti proporcionalno. Na primjer, ljepše mi je tijelo plesačice s malim grudima nego žena s uskim stasom i velikim grudima."

shimmer fallback

Vrlo jednostavna jednadžba

"Manje grudi = veća prpošnost!"

shimmer fallback

Važna je žena

"Općenito ništa mi se ne sviđa više. Postoje prednosti kod manjih i većih grudi. Nemam svoj tip. Volim žensku jedinstvenost, znam da ovo zvuči kao reklama, ali je iskreno."

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.