Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Lijep početak

Kako mu dati do znanja da želiš 'nešto više'? Ovi trikovi mogu ti pomoći

Jasno je da se nikoga ne može natjerati da zavoli baš tebe, no ipak postoje načini na koje muškarcu možeš dati do znanja da bi htjela nešto više. Kvalitetan odnos ne razvija se preko noći

profimedia-0534868804.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Ako si zapazila muškarca koji ti je privukao pažnju, velike su šanse da se uzdaš u to da će ti uzvratiti istom mjerom. Nema ništa bolje od toga kad znamo da se i mi sviđamo drugoj strani, odnosno da su osjećaji uzajamni. Potom se to može razviti – ili se već razvilo – u zaljubljenost, a tek onda u ljubav. Ljubav je zapravo najteže definirati, no neki je rječnici tumače kao intenzivan osjećaj snažne privrženosti. Ona je spoj privlačnosti, požude (seksualne želje) te privrženosti za koju je potrebno vrijeme da se razvije.

Image
Početak ljubavi

Trebam te, ne trebam te: 7 znakova koji jasno pokazuju da je potajno zaljubljen u tebe

Zato (instant) seksualnu želju ne treba miješati s ljubavi. I požuda i ljubav aktiviraju slične živčane puteve u mozgu i čine te zadovoljnijom, ali čovjeka trebaš dobro poznavati i zbližiti se s njim da bi mogla reći da je to ljubav. Pritom moraš biti svjesna njegovih mana i vrlina te ih prihvatiti.

shimmer fallback

Ali vratimo se na početak. Muškarac ti je tek privukao pozornost (ili ti njemu) i tek ste na početku potencijalne priče. Što je potrebno kako bi se vaš odnos (poznanstvo, prijateljstvo…) uzdignuo na 'višu razinu'? I kako uopće doći do te 'više razine', trenutka u kojem si svjesna da su osjećaji obostrani. Na kraju, možeš li frajera potaknuti da se zaljubi u tebe? Evo što su o tim pitanjima za Mind Body Green rekli stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Postupno produbljujte intimnost

I dok su neki sigurni da ćete odmah osjetiti ima li ili nema kemije, drugi su uvjereni da je potrebno vrijeme da bismo shvatili gaji li osoba osjećaje prema nama. Jedan od sigurnih načina 'poticanja' zaljubljenosti i zbližavanja jest provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena i upoznavanje u svakodnevnim, ali i izazovnim situacijama. Za prve spojeve kafić, restoran ili šetnja dobar su izbor, no kasnije nije loše otići na neku zabavnu ili sportsku aktivnost, poput kina, utakmice, kreativne radionice ili paintballa.

Tako se možete pobliže upoznati te se opustiti. Kvalitetnim zajedničkim vremenom, otvorenom komunikacijom te pokazivanjem naklonosti mogli biste stvoriti odnos pun ljubavi. Izađite iz zone komfora i nakon nekog vremena dejtanja budite kreativniji u osmišljavanju zajedničkih aktivnosti.

shimmer fallback

Koristi govor tijela

Da bi se vaš odnos popeo na 'višu razinu' neophodna je privlačnost. Ona se stvara u početku te je onaj prvi dojam koji stvarate flert trikovima dosta važan. Ako ti je muškarac 'zapeo' za oko i nadaš se da si i ti njemu, ne ustručavaj se smijati, otvoreno komunicirati te ostvarivati duge poglede. Postupno bi mu trebala pokazati da ti se sviđa, a znakovi koji bi te mogli odati su naginjanje glave u njegovu stranu, smijanje te poticanje fizičkog dodira. Tako bi mogla vidjeti dijeli li i on iste romantične osjećaje. No, u ničemu ne treba pretjerivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Razumijevanje je broj 1

Stup svakog odnosa jest razumijevanje. Želiš li da se taj odnos razvija u OK smjeru, otpočetka ga trebaš nastojati razumjeti. Slušaj ga što ti govori, ne govori samo o sebi te budi empatična i srdačna. Takve optimistične osobe imaju veće šanse za sreću u ljubavi. Hoćeš li se nekome svidjeti ne ovisi samo o izgledu nego i o tvojoj osobnosti. A ako si stalno namrgođena i zauzeta, teško je očekivati da će se tu razviti nešto s njegove strane.

shimmer fallback

Ostani svoja

Na prvim spojevima mnogi su skloni pretvarati da su nešto što nisu. Žele privući pozornost druge strane, no zaista se ne isplati 'glumiti'. Bolje je otpočetka ostati svoj/a. Nasmijana, vedra, razgovorljiva ili povučena – dopusti (potencijalnom) partneru da vidi i tvoje mane. Ne treba sve biti savršeno niti iscenirano.

shimmer fallback

Budi strpljiva i ljubazna

Baš kao što smo i rekli, nije sve u izgledu. Pitaš li se gaji li on iste osjećaje prema tebi, najvažnije je da to i pokažeš sa svoje strane. Pokaži da ti je stalo i da te zanima kako je. Ako i ti imaš osjećaj da se taj zanimljiv frajer jako trudi, onda je jasno da vaš odnos ide u očekivanom smjeru. A da bi se iz svega toga razvilo nešto kvalitetno, potrebno je strpljenja i vremena. Požuda se može javiti instant, ali ne i emocionalna privrženost.

shimmer fallback

Ne pokušavaj ga natjerati da te zavoli

Jesu li vam osjećaji uzajamni i tako ćete sami shvatiti. Slatke poruke, razgovori, provođenje vremena, oni mali znaci pažnje… Važno je zapamtiti da se nikoga ne može natjerati da nekoga zavoli. Ultimatumi i forsiranje nečega što ne ide, odnosno odnosa kojeg vuče samo jedna strana nije isplativo. Štoviše, štetno je. Mogla bi uvjeriti samu sebe da će se iz svega toga nešto izroditi i uložiti vrijeme, a na kraju od toga neće biti ništa. Neke stvari u životu jednostavno ne idu 'na silu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.