Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Eh, taj orgazam

Čarobna formula? Stručnjakinja otkrila tri koraka uz koje je orgazam zajamčen

Mnoge žene nažalost imaju problema s postizanjem orgazma. Hoćeš li ili nećeš doživjeti vrhunac ne ovisi o veličini njegove 'alatke' nego o ova tri čimbenika. Ipak, najvažnije je poznavati vlastito tijelo i opustiti se...

profimedia-0320749454.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Neki podaci kazuju da 10 do 20 posto spolno aktivnih žena nikada nije postiglo orgazam. Iako poanta seksa nije samo iščekivati nekoliko sekundi vrhunca nego uživati u cjelokupnom iskustvu, ipak ima nešto privlačno u trenucima koje prethode orgazmu. Zapravo, teško je opisati kako je doživjeti orgazam jer se on razlikuje po intenzitetu i 'simptomima'. No, sve one koje su ga doživjele znaju koliko je tih desetak (ili više) sekundi 'glave u oblacima' ugodno. I ne samo to – učestali orgazmi čine te sretnijom, opuštanijom, a i smanjuju stres.

shimmer fallback

No zašto ga onda neke žene ne mogu doživjeti? Iako za to postoji više razloga, docentica na Odsjeku za psihologiju Sveučilišta u Washingtonu dr. Nicole McNichols izdvojila je tri stvari koje trebaju biti zadovoljene da bi žena postigla vrhunac. Inače, ova profesorica putem svog Instagram računa redovito obrađuje teme iz područja ljudske seksualnosti te nastoji odgovoriti na najčešća pitanja i nedoumice vezane uz seks i partnerske odnose.

U nastavku otkrij koja su tri stupa ženskog orgazma, odnosno što će te, gotovo sigurno, dovesti do njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Stimulacija klitorisa

Klitoris je čudo ženske anatomije. To je organ koji je namijenjen isključivo tvom seksualnom užitku. Ogroman je i ima više živčanih završetaka od penisa. Izvana vidiš samo njegov vrh, a stimulacijom rukom ili seksualnom igračkom, klitoris će se napuniti krvlju i nabubriti što rezultira vrhuncem. A kad ga pak stimuliraš iznutra – također prstom ili igračkom – opet ćeš, baš zahvaljujući njemu, možda doživjeti vaginalni orgazam. Dobra je stvar što ne moraš imati partnera kako bi otkrila koja ti vrsta stimulacije klitorisa odgovara. Nakon napornog dana, posveti se sebi i 'baci' se u istraživanje svoga tijela.

Dokazano je da žene koje vrhunac uspiju doživjeti tijekom samozadovoljavanja imaju veće šanse doživjeti ga tijekom seksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ljubljenje (opuštanje)

Prema dr. McNichols, i ljubljenje bi ti moglo povećati šanse za doživljavanjem orgazma. Naravno, s istovremenom stimulacijom tog čudesnog klitorisa. Zašto ljubljenje? Sigurno i sama znaš da brzi, mehanički seks s nedovoljno strasti rijetko kad rezultira obostranim zadovoljstvom. Da bi žena doživjela orgazam, treba biti opuštena i fokusirana na podražaje. Naravno da orgazam možeš doživjeti i bez ljubljenja, no ljubljenje je intimni čin koji bi te mogao uzbuditi i 'baciti' u raspoloženje. Sve ti to povećava šanse za happy endom.

shimmer fallback

Emocionalna privrženost

Ni emocionalna privrženost nije nužna za postizanje vrhunca jer u teoriji orgazam možeš doživjeti i sama ili s tipom kojeg si vidjela nekoliko puta. No, prema ovoj psihologinji, emocionalna privrženost s partnerom povećava šanse da ćete uživati u krevetu. Poznajete se, znate što vam odgovara i opušteni ste – tada bi orgazam – ili više njih – trebalo doći kao šlag na torti.

shimmer fallback

Na kraju, najvažnije je spoznati koji ti podražaji odgovaraju, uvijek otvoreno komunicirati te se maksimalno opustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.