Budi najbolja verzija sebe.
Začinite stvari

Misliš da ste sve isprobali? 7 savjeta kako oživjeti strast u vezi ili braku

Često se dogodi da seks u dugim vezama postane monoton ili da se izgubi volja za intimnošću. Ne dopusti da se to dogodi i tebi, već uz ove jednostavne trikove začini svoju ljubavnu vezu

profimedia-0295660889.jpg
Foto: Profimedia.hr

Više je istraživanja posljednjih godina pokazalo da se najviše seksaju mladi u dvadesetima s prosječno 112 odnosa u 365 dana. To ne čudi - kombinacija hormona, mladenačke zanesenosti, fit forme i slobodnog vremena čini svoje. S godinama mnogi parovi uđu u rutinu i monotoniju, postupno gube seksualnu želju pa pronalaze brojne izgovore zašto ne vode ljubav onoliko koliko bi željeli.

Sasvim je uobičajeno da libido nije kod svakoga jednak i normalno je da vam se nekad jednostavno ne da. Posebno ako te tijekom dana, recimo, prate stresne situacije, djeca ili neki drugi životni problemi. Pa ako si već dugo sa svojim partnerom i vidiš da ne uživate u seksu kao nekad ili čak zaboravljate na strastvene trenutke, najvažnije je iskreno razgovarati o problemu.

Image
Ljubav i strast

Začinite stvari: Pet poza u seksu koje su još bolje s 'igračkama'

Naravno da ne trebate svake večeri skakati jedno na drugo te da odnos možete graditi i na druge načine. Ali, jednostavno je moguće da vam samo treba malo novotarija ili vrućih igara kako bi se rasplamsala strast. Pod uvjetom da su obje strane u tom raspoloženju, seks zaista može biti prostor zabave i otkrivanja - čak i onda kad mislite da više nemate što otkriti.

shimmer fallback

Sa sljedećih sedam savjeta začinite svoj seksualni život na obostrano zadovoljstvo.

Odredite večer za dejt

Čak i kad parovi izdvoje vrijeme za sebe jer žele oživjeti strast, pristupaju mu po striktom rasporedu: romantična večera, čaša vina pa tek onda seks. Zašto ne okrenuti redoslijed? Seks prije večere otvorit će vam apetit, oraspoložiti vas te dodatno povezati. Uostalom, nema ništa gore od seksa s punim želucem, zar ne?

Ako ste i ti i partner zatrpani brojnim obavezama, barem jednu večer u tjednu započnite opuštanjem i ugodnom atmosferom. Iako je najbolje kad je seks spontan, nekad ga, imate li klince i puno posla, treba planirati. Posvetite se jedno drugom, bez žurbe i pritisaka. Pokušajte se ponovno upoznati, razgovarati o omiljenim temama, pogledati film... Činite sve ono što mislite da bi vas zbližilo - ako biste prije zaspali minutu nakon seksa, sad pokušajte to promijeniti.

shimmer fallback

Nabavite erotsku igru za parove

Posljednjih godina seks igračke postaju sve popularnije i mnogima upotpunjuju seksualni život. U nekim seks pozama one posebno dobro idu pa, ako nisi, istražite taj svijet. Istražiti treba i svijet erotskih igara za odrasle - to možeš činiti na različite načine. Možete kupiti neku od erotskih igara koje postoje na tržištu, igrati različite uloge, prerušavati se ili instalirati na mobitel jednu od brojnih aplikacija koje će začiniti, ali i opustiti stvari.

Najvažnije je da, kao par, budete otvoreni i iskreni te da si dopustite malo zabave. Ako su vam erotske igre strane, izađite iz rutine i okušajte se u njima. Možda se upoznate u drugačijem svjetlu.

shimmer fallback

Ponovno si upoznajte tijela

Samo zato što si dugo s partnerom ne znači da znaš sve o njemu. Za potpuni seksualni užitak bitno je poznavati svoje, ali i partnerovo tijelo - kako reagiramo na pojedine podražaje, što nas uzbuđuje, a što ne.

Ako se već dugo niste posvetili svojim užitcima, dobra je ideja da se oboje odjenete u nešto u čemu se osjećate privlačno, a zatim uz svijeće i laganu glazbu, razodjenete i ponovno upoznajete svoja tijela. Posvetite se svakom njegovom dijelu i uživajte u zajedničkom vremenu. Bez žurbe.

shimmer fallback

Iskušaj se u pisanju erotske priče

Dodatnu vatru moglo bi 'zapaliti' pisanje vlastite erotske priče. To ne treba biti duga priča ili djelo obasjano prvoklasnim talentom, no sigurno je da je to nešto što će vas zagrijati. Imaš li maštarije (ili ih ima on), a nikad niste o njima razgovarali, upravo je čitanje vlastite erotske priče dobar način da otvorite tu temu.

U prvi čas možda će biti smiješno čuti što ste napisali, ali zašto ne probati? Jednu si večer daj malo vremena uroniti u misli, a sljedeću je pročitaj pred partnerom. I ovo je jedan od načina boljeg upoznavanja.

shimmer fallback

Vježbanjem do boljeg seksa

I sama vjerojatno znaš da se poslije treninga čovjek bolje osjeća. Redovita fizička aktivnost čini nas zdravima, a i stvara bolji osjećaj u vlastitom tijelu. Ako si zadovoljna vlastitim tijelom, velike su šanse da ćeš se osjećati privlačnije i raspoloženo za seks. Isto vrijedi i za tvog partnera.

Možda je dobra ideja da zajedno krenete u teretanu ili na treninge i potičete se u zdravom načinu života. S vremenom bi vam, uz sve ostalo, i seksualni život mogao biti bolji. Jer i on troši kalorije, a nekad i zahtijeva formu - i u tome nema ničeg lošeg.

shimmer fallback

Začini glazbenu playlistu

Osjećaš li da je vrijeme za buđenje strasti, osvježi playlistu. Odvoji vrijeme za sebe i partnera, sakupi glazbu žanra koji volite, a koji opušta i prepustite se uz lagane se taktove. Neka vam to bude prvi korak uspješne dejt večeri.

To mogu biti melankolične stvari, jazz, lagani rock ili pak pjesme koje bude zajedničke uspomene. Tu uglavnom ne možeš pogriješiti - naravno da nećeš odabrati heavy metal stvar ili domaću 'veselicu''. No, neki su fanovi čak i toga. Sve ovisi o vašem ukusu i raspoloženju.

shimmer fallback

Neka vam svaki dan na meniju bude neka druga aktivnost

Ne treba vam svaki put izgledati isto. Dajte si vremena i prostora za eksperimentiranje te činite ono što vam najviše odgovara. Jednu večer uz maženje možete pogledati film, sljedeću izaći u romantičnu šetnju, a treću probati seks izvan kreveta - to može biti kuhinja, tuš ili neko drugo mjesto u stanu. Važno je samo da oboje uživate i da seksualni život bude šlag na torti vaše uspješne veze.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.