Budi najbolja verzija sebe.
Seks umjesto teretane

Umjesto teretane isprobaj 'glačalo' - seks pozu za sagorijevanje kalorija

Poznato je da seksualne aktivnosti pomažu u sagorijevanju kalorija, a ovo je jedna od poza koje će i tebi i tvom partneru pomoći da ostanete u formi čak i ako ne hodate u teretanu

profimedia-0351132706.jpg
Foto: Profimedia.hr

Iako bi ime možda dalo na to naslutiti, seks poza "glačalo" nema nikakve veze s glačanjem, ali definitivno zahtijeva malo truda. I iako ćeš se možda osjećati malo umorno i iscrpljeno nakon što ju isprobaš, vrijedna je truda - ovo je poza koja je negdje između klasične misionarske poze i "doggy" stila, a omogućuje duboku penetraciju i dvostruku stimulaciju kako bi stvari bile još zanimljivije.

Image
Jesi li znala?

Seks umjesto teretane: Ove poze sagorijevaju najviše kalorija

Uz to, ovo je jedna od najboljih seks poza za one koji se žele malo više tjelesno aktivirati u spavaćoj sobi, jer će oba partnera morati aktivirati mišiće kako bi održali tempo. "Jedan partner leži ravno na trbuhu, dok drugi opkorači stražnju stranu bedra svog partnera dok penetrira straga. Partner koji prodire ima opciju da mu noge budu s vanjske strane, a noge partnera koji prima s unutarnje", za Woman&Home kaže seksolog i psihoterapeut Massimo Stocchi-Fontana.

Sličan je kao i ležeća poza u seksu, no jedina razlika je ta što će penetracija biti dublja ako su noge partnera koji penetrira između nogu partnera u kojeg se penetrira, a partner koji je gore će se možda morati više potruditi da održi ravnotežu, dok će penetracija biti manje intenzivna i lakše će se održati ravnoteža ako su noge partnera koji penetrira s vanjske strane.

shimmer fallback

Ova seks poza primarno cilja na G-točku pa ima veliki plus od strane žena, a ima i odličnu reputaciju - zahvaljujući specifičnom kutu pod kojim se moraju naći i gornji i donji partner za intenzivnu stimulaciju G-točke, to je izvrsna kardio vježba i idealna za svakoga tko želi potrošiti nekoliko kalorija u spavaćoj sobi.

Iako nijedan položaj u seksu neće sagorjeti toliko kalorija kao vrijeme provedeno u teretani, poza "glačala" je jedna od najboljih poza za sagorijevanje kalorija tijekom seksa. "Partneru koji je gore bit će teže održavati ravnotežu pa će se morati držati za krevet. To ovu pozu čini nevjerojatnom vježbom za gornji dio tijela", kaže Stocchi-Fontana.

No ni tu nije kraj prednostima ove poze - partner koji je dolje mora podignuti zdjelicu prema osobi iznad sebe, zahvaćajući tako mišiće jezgre i stabilizirajući se koristeći gornji dio leđa. Tehnike poput ovih koriste se u nekim od najboljih vježbi za sagorijevanje kalorija, kao što je pilates ili trening snage. "To je nevjerojatno istezanje za donji dio leđa, nalik na dječju pozu u jogi sa zaokretom, a zaokret je u tome što uz ovu pozu dolazi mnogo orgazama ako se pravilno izvede", dodaje Stocchi-Fontana.

shimmer fallback

Svatko sagorijeva kalorije različitom brzinom ovisno o čimbenicima poput razine kondicije, dobi i spola, ali prema istraživanju Sveučilišta Québec à Montréal, prosječna osoba općenito sagori 85 kalorija tijekom seksualne aktivnosti. A ako se u obzir uzme i ova poza, to može značiti samo još više sagorjelih kalorija. Dakle, ovo opravdano može biti odlična zamjena za teretanu!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.