Do boljeg orgazma za 2 tjedna

Može li vas nešto tako jednostavno poput vježbi dovesti do boljeg i intenzivnijeg orgazma?

Mnoge žene nisu čule za Kegelove vježbe. Kegelove vježbe nazivaju se još i klasičnim vježbama za bolji seks. Osim što će vam poboljšati seksualni život, mogu pomoći vašem zdravlju na brojne načine - jačaju mišiće koji pomažu vašoj uretri, mjehuru, maternici i rektumu. No može li vas nešto tako jednostavno poput ovih vježbi dovesti do boljeg i intenzivnijeg orgazma? Naravno da može! Jačanjem pubokoksigealnog (PC) mišića povećava se dotok krvi u zdjelicu, što pojačava stimulirajući osjećaj za vrijeme vođenja ljubavi i intenzivira kontrakcije za vrijeme orgazma.

Tko je bio Kegel?

Dr. Arnold Kegel je bio ginekolog koji  40-tih godina prošlog stoljeća preporučao ove vježbe svojim pacijenticama. Trudnicama sa jačim PC mišićima lakše je na porodu i manja je vjerojatnost od pucanja. Vježbe također pomažu ženama da nakon poroda prije normaliziraju vaginalne mišiće te da  bi se spriječila postporođajna inkontinencija, spuštanje maternice i smanjuju mogućnost pojave hemereoida.

Danas se ove vježbe preporučuju i muškarcima kao pomoć pri liječenju inkontinencije i za poboljšanje seksualne funkcije. Osobito se preporučaju kod problema sa preranom ejakulacijom. Jačanje PC mišića može pomoći muškarcima da dožive neku vrstu orgazma bez ejakulacije i tako za vrijeme seksualnog odnosa dožive “višestruke orgazme”.

Kako raditi ove vježbe

Samo stegnite pubokoksigealne (PC) mišiće - mišiće koje obično koristite kako bi prekinuli mokrenje, zadržite koliko dugo možete, opustite, te ponovno stegnite mišiće – to je Kegelova vježba.

Počnite jakim stezanjem mišića 3-5 sekundi, a zatim opustite 5 sekundi. U početku radite 5 ponavljanja stezanja, zadržavanja i opuštanja. Ako možete duže zadržati mišiće stegnutima, to bolje, ali ako ne možete, nemojte se forsirati. Radite ove vježbe 3-4 puta dnevno uz postepeno povećavanje broja ponavljanja. Također se preporuča da mijenjate brzinu i intenzitet stezanja mišića. Kako bi bili sigurni da pravilno radite ovu vježbu, stavite dva prsta u rodnicu, malo ih raširite i stisnite mišiće rodnice. Ako osjetite kako se mišići oko prstiju stišću, vježba je ispravno napravljena.

Kada radite vježbe budite opušteni i usredotočite se na pravilno izvođenje vježbe. Izbjegavajte jačanje drugih mišića poput sfinktera, bedrenih i trbušnih mišića ili mišića stražnjice jer bi moglo smanjiti učinkovitost cijele vježbe. Ako osjećate bol tijekom izvođenja vježbe, to može značiti da je niste ispravno radili.

Najbolje kod ovih vježbi je da ih možete raditi bilo kada, bilo gdje (vozeći automobil, gledajući TV, sjedeći na poslu…) - nitko neće znati da ih radite.

Ovo je jedan od načina kako možete raditi ove vježbe, uz istovremeno jačanje poprečnih trbušnih mišića:

1) Legnite na leđa sa savijenim koljenima, stopala neka vam budu na podu. Stavite među bedra jastuk ili manju loptu za vježbanje. Ruke ispružite uz tijelo.

2) Bez korištenja mišića stražnjice, napravite Kegel – stisnite mišiće zdjelice i podignite noge u zrak uz istodobno lagano podizanje ramena sa poda. Zdjelica i donji dio leđa neka vam ostanu na podu, a ruke bi trebale biti ispružene, u položaju iznad prsa. Zadržite nekoliko sekundi, pa se vratite u početni položaj. Radite ovu vježbu dva puta dnevno sa 5 do 10 ponavljanja. Povećavajte broj ponavljanja za intenzivniju vježbu.

Kad se malo izvježbate probajte raditi Kegelovu vježbu za vrijeme snošaja – vaš partner će to osjetiti. Vježbe radite za vrijeme predigre, prije orgazma ili čak za vrijeme orgazma.

Što su vam jači PC mišići, lakše i brže ćete postići orgazam. Već nakon nekoliko tjedana vježbanja vaš će seksualni život biti znatno bolji.  Neka ovo bude početak vašeg puta prema boljem seksualnom životu. Prepustite se svojoj radoznalosti i osjetite čari najboljeg vođenja ljubavi o kojem ste samo mogli sanjati.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.