Budi najbolja verzija sebe.

Alternativno Valentinovo: Kako se sjajno provesti na dan zaljubljenih iako ste solo?

Valentinovo je dan zaljubljenih, no ne trebate očajavati ni ako ste sami. Samcima donosimo ideje kako provesti dan ljubavi i uživati u njemu iako nemaju partnera ili partnericu

Budi najbolja verzija sebe.

Svaki dan bi trebao biti dan ljubavi, ali jednog dana u godini posebno se orijentiramo slavljenju naših nježnih osjećaja i ljubavnih partnera. Naravno, radi se o Valentinovu, danu koji svake godine svijet zavije u crveno. Ruže se prodaju u rekordnim brojevima, restorani su rezervirani mjesecima unaprijed, o darovima se promišlja tjednima, a dućane preplave komadi izazovnog donjeg rublja u prigodnoj crvenoj boji. 


Taj snažan medijski i konzumeristički pritisak da sudjelujete u prazniku ljubavi vjerojatano nećete zamijetiti ako ste u sretnoj vezi ili braku, ali ako ste singl - postoji izgledna mogućnost da će vam cijela priča ići na živce. No, iako bi samci možda poželjeli zavući se pod dekicu i prespavati cijelo Valentinovo, nema mjesta očajavajnu. Valentinovo možete prilagoditi samima sebi i svom životu - i pri tome se sjajno provesti. 

Slavite drage ljude u svom životu

Za početak, podsjetite se da Valentinovo nije samo rezervirano za parove, već je to dan kada možemo slaviti sve lijepe odnose u svom životu, bili oni obiteljski, prijateljski ili romantični. Psiholozi predlažu da se na dan zaljubljenih i samci uključe u neke od tradicija vezanih uz taj dan. Na primjer, možete dragoj prijateljici donijeti mali šaljivi dar ili kolačić kojim ćete joj dati do znanja koliko vam znači. 

Također, jedna od najboljih ideja je provesti večer u društvu prijatelja. Neovisno o tome hoćete li samo otići u obližnji bar na piće, počastiti se večerom i kinom ili se pak zajednički uputiti u teretanu na trening, svejedno je. Ono što je bitno je da se ne osjećate usamljeno te da sudjelujete u aktivnostima koje volite. 

Posvetite se sebi

Ako vam je pak draže večer provesti u vlastitom miru i kod kuće i to može biti sjajna ideja. Posvetite cijelu večer sebi i svojim potrebama. Opustite se uz čašu omiljenog pića, pogledajte epizodu najdraže serije ili si priuštite DIY spa tretman u vlastitoj kupaonici. Naučiti uživati u vlastitom društvu jedna je od najbitnijih navika koje trebamo steći za života, kada se počnemo dovoljno ugodno osjećati u vlastitoj koži da nam ne treba tuđe društvo da bi nam bilo lijepo - ostvarili smo veliku pobjedu. 

Budi najbolja verzija sebe.


Osim toga, uvijek se važno sjetiti kako je Valentinovo tek još jedan dan u godini i zapravo ni po čemu nije posebniji od drugih dana. Značaj koji mu se pridaje može se i ignorirati, pa ta 24 sata ionako mnogi, i samci i zauzeti, provedu u posve normalnom ritmu bez ikakvih posebnih ceremonija, događaja, večera i planova. 

Otvorite srce

Naposljetku, ako osjećate da vas usamljenost tišti te da vam je teško nositi se s vlastitom samoćom, uvijek možete potražiti savjet od bliske osobe, porazgovarati o svojim osjećajima i pokušati ih racionalizirati. Vrlo često sam razgovor o situacijama koje nas muče može odagnati barem dio naših briga i pomoći nam da se osjećamo bolje. 

Ne zaboravite, Valentinovo je jedan dan u godini, ljubav u svim formama i oblicima može se i treba slaviti svaki dan. Nitko vas neće osuđivati ako baš 14.2. odlučite uzeti predah od sudjelovanja u običajima koji uključuju darivanje ruža i bombonijera. 

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.