Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Povećaj libido

Od čokolade do putovanja: Uz ovih sedam aktivnosti do veće želje za seksom

Ako misliš da tvoja želja za intimnošću više nikada neće biti na razini na kojoj je bila, varaš se, jer postoje aktivnosti u kojima ćeš uživati, a koje će blagotvorno utjecati na tvoju želju za seksom

pexels-anastasiya-lobanovskaya-792729.jpg
Foto: Pexles
Budi najbolja verzija sebe.

Nije tajna da libido slabi s vremenom. To naravno nije pravilo, ali je u većini slučajeva tako. Bilo da ste dugo u vezi pa osjećaš zasićenje zbog rutine i predvidljivosti ili samo osjećaš promjene zbog prirodnog procesa starenja, smanjen interes za seksom nije ništa čudno, pa ni zabrinjavajuće.

Image
Žensko zdravlje

4 vježbe za zdravu i fleksibilnu zdjelicu, ali i veći libido

Da te utješimo, takvo stanje je najčešće trenutno i ima veze s tvojim raspoloženjem, životnim fazama, usponima i padovima s kojima se susrećeš na dnevnoj bazi.

shimmer fallback

Ako misliš da tvoja želja za intimnošću više nikada neće biti na razini na kojoj je bila, varaš se. Postoje jednostavni trikovi koji će te 'vratiti u sedlo', a ne zahtijevaju nimalo truda pa ni vremena, samo malo brige o vlastitom zdravlju. Donosimo ti sedam stvari koje će povećati tvoj libido, a usput ćeš i uživati u njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Tamna čokolada

Čokolada je prirodni afrodizijak i namirnica koja definitivno može utjecati na tvoju želju za intimnošću. Crna čokolada bogata je triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja utječe na proizvodnju serotonina koji je neurotransmitor i ima veliki utjecaj na libido. Pa što da ti drugo kažemo, nego čokoladu u ruke i uživaj, ali umjereno, jer čak i tamna čokolada sadrži velike količine šećera.

shimmer fallback

Ograniči alkohol

Nitko ne kaže da ne smiješ popiti čašicu vina i malo se opustiti. Umjerena konzumacija alkohol može biti blagotvorna za tvoj libido, ali pretjerivanje ima kontra efekt. Prevelike količine alkohola u tijelu ubijaju želju za intimnošću i dugoročno mogu uzrokovati problemi poput erektilne disfunkcije kod muškaraca i potpunog izostanka želje za seksom kod žena.

shimmer fallback

Maca prah

Ovo peruansko kupusasto povrće poznato pod imenom peruanski ginseng tradicionalno se koristi stotinama godina za poboljšanje plodnosti i seksualnu energiju. Danas je ovaj korijen dostupan u obliku praha, kapsula ili kao čaj. Studijama je potvrđeno da je ova biljka iznimno učinkovita u povećanju seksualne želje jednako kod muškaraca i kod žena. Brojne studije potvrdile su da uzimanje mace u trajanju od najmanje šest tjedana povećava želju za intimnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ništa bez dobre hidracije

Za normalno funkcioniranje ljudskom je tijelu potrebna voda, a tvoj libido nije izuzetak. Dehidracija se povezuje s nizom negativnih nuspojava koje ubijaju želju za intimnim odnosima. Vodi računa da piješ dovoljno i da jedeš puno voća i povrća koji su sami po sebi bogati tekućinom. Dnevno će ti biti potrebno osam do deset čaša vode.

shimmer fallback

Više seksa = veća želja

Iako zvuči nevjerojatno, što više seksa, to ćeš više imati potrebu i želju za istim. Intimnošću stimuliraš hormone oksitocin i dopamin koji su zaslužni za stimuliranje libida. Možeš to usporediti s tjelovježbom, jako je teško započeti, ali kada ti uđe u rutinu, ne možeš bez toga.

shimmer fallback

Tjelovježba

Tjelesna aktivnost vrlo je bitna u održavanju seksualne želje. Umjerena tjelovježba stimulira hormon testosteron koji je odgovoran za jaki libido. Vježbanje s partnerom izvrstan je način da provedete zajedno kvalitetno vrijeme. Možete trčati, ići na pilates, ili jogu koja se pokazala kao najkorisnijom kada je aktivacija libida u pitanju.

shimmer fallback

Probaj nešto novo

Probudi avanturista u sebi i upusti se u nešto novo. Aktivnosti koje do sada nisi radila mogu biti uzbudljive i potaknuti želju za seksom. To može biti bilo što od putovanja do tečaja za strani jezik. Prirodno je žudjeti za novim stvarima, pa kada uhvatiš vremena definitivno si priušti neki oblik uzbuđenja u životu. Uzbudit će te na svim razinama i znatno popraviti tvoje intimne odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.