Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Crvene zastavice

Ako radi ove stvari već na početku veze, nije romantičan – ON je manipulator

Manipulatori mogu biti vrlo opasni ljudi, a odnos s takvim partnerom sigurno ti neće donijeti sreću

alice-donovan-rouse-Z371TcPQliI-unsplash (1).jpeg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

U ljubavnim odnosima, osobito kad je veza još na početku, često nismo svjesne negativnih strana svojih partnera. U početku se sve čini savršeno, a neke geste mogu djelovati romantično iako su zapravo toksične.

Image
Izađi iz začaranog kruga

Bojiš se da je ljubavni odnos toksičan? Ovi znakovi otkrit će ti jesi li u pravu

Žrtve manipulacije u vezama često nisu svjesne da je njihov partner manipulator, no takav nezdrav i toksičan odnos može izazvati negativne emocije poput straha, tjeskobe i stresa. Budi iskrena prema sebi i nemoj se zavaravati te ostajati u odnosu u nadi da će se on promijeniti. Manipulatori mogu biti vrlo opasni ljudi, a odnos s takvim partnerom sigurno ti neće donijeti sreću.

Ako ti se ponašanje tvog novog partnera čini previše dobrim da bi bilo istinito, onda tu zasigurno nešto ne valja. Slušaj svoju intuiciju i nemoj se olako upuštati u odnos s osobom koja posjeduje odlike manipulatora. Manipulativni partneri najčešće požuruju vezu već na početku, vrlo su šarmantni i laskavi, no zapravo imaju skrivene namjere koje nisu baš tako dobre ni pozitivne.

U nastavku ti otkrivamo neke od znakova i načina ponašanja koji na prvi pogled možda djeluju romantično, a zapravo mogu upućivati na to da imaš posla s manipulatorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pretjerana bliskost

Možda ti je baš slatko što ti je već na drugom spoju tepao nadimcima poput 'dušo' ili 'ljubavi', no ako uočiš takvo ponašanje – budi oprezna. Manipulativni partneri vole požurivati odnose pa već na samom početku veze pokazuju pretjeranu bliskost. Koliko god da je zaljubljen u tebe, nije normalno da se nakon samo nekoliko tjedana veze ponaša kao da si mu sve na svijetu. Potrebno je neko vrijeme da bi se odnos razvio i postao ozbiljan pa nemoj ignorirati ove znakove jer je moguće da je tvoj novi dečko zapravo manipulativna osoba.

shimmer fallback

Radi tebe ignorira svoje prijatelje

Baš svaki put umjesto druženja s prijateljima on će izabrati tebe? Na prvi pogled djeluje romantično, no trebala bi se zapitati što se zapravo krije iza takvog ponašanja. Ako ignorira sve druge ljude samo kako bi bio s tobom, to zapravo može ukazivati na to da je riječ o manipulatoru. Čak i ako ste jako zaljubljeni, svatko bi trebao bi imati i svoj privatan život i ne zanemarivati odnose s drugim bliskim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Stalno je u kontaktu s tobom

Ako ti neprestano šalje poruke, svaki dan, svakih sat vremena – na opasnom si terenu. Zvuči super, a zapravo može biti znak opsesivnog i manipulativnog ponašanja. Redovito održavanje kontakta je važno, no treba znati odrediti zdrave granice već na početku veze.

shimmer fallback

Njegov profil na društvenim mrežama je preplavljen tvojim fotografijama

Slatko je to što je njegov profil odjednom postao preplavljen tvojim ili vašim zajedničkim fotografijama, no ako ste zajedno kratko vrijeme i čini ti se da je malo prerano za takve objave, to bi svakako mogao biti znak opsesivnog ponašanja koje je karakteristično kod manipulatora. Cijela njegova prisutnost u online svijetu fokusirana je samo na jednu osobu umjesto na razne hobije, interese i iskustva? To nije dobar znak.

shimmer fallback

Već nakon drugog spoja želi upoznati tvoje roditelje

Još jedan od znakova koji jasno pokazuju da tvoj partner požuruje vašu vezu je i prebrzo upoznavanje s roditeljima. Ako ste zajedno tek nekoliko tjedana ili mjeseci, a on već želi upoznati tvoju obitelj, to bi moglo značiti da ubrzava vaš odnos. Kako ističu stručnjaci za odnose, potrebno je vrijeme da partneri upoznaju jedno drugo, a upoznavanje s roditeljima je velik korak u svakom odnosu pa se s tim stvarima ne smije žuriti.

shimmer fallback

Prebrzo želi započeti zajednički život

U većini slučajeva, nekoliko mjeseci veze nije dovoljno za donošenje važnih odluka poput one o braku ili zajedničkom useljenju. Useljenje u zajednički dom velik je korak i takvu odluku treba donijeti oprezno i promišljeno. Ako tvoj partner inzistira na zajedničkom useljenje, a još se ne poznajete najbolje – to je znak upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Rezervirao je romantično putovanje već na početku veze

Romantična putovanja dobar su način da bolje upoznamo svog novog partnera, ali i za to postoji pravo vrijeme. Ne možeš planirati putovanje s osobom s kojom si bila na svega nekoliko spojeva. Ako već nakon nekoliko tjedana veze svaki svoj slobodni trenutak želi provoditi samo s tobom, to bi mogao biti znak upozorenja koji ti govori da nije riječ o zaljubljenom muškarcu, već o manipulatoru.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.