Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Nije sve tako crno

Kako krenuti dalje nakon bolnog prekida? 7 savjeta uz koje ćeš lakše preboljeti bivšeg

Ako si zaglavila nakon bolnog prekida te si i dalje opsjednuta bivšim partnerom, postoje određene stvari koje možeš napraviti kako bi ubrzala svoj proces ozdravljenja

pexels-rodnae-productions-6670056.jpeg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Prekidi su dio života i ljubavnih odnosa, a većina nas s njima se susrela barem jednom u životu. Nije lako niti jednostavno prekinuti odnos i okrenuti novu stranicu, osobito ako je to bila duga veza.

Image
Kad nema ljubavi

Je li vrijeme za prekid? 5 jasnih znakova da je ljubav nestala

Nakon prekida možda ti se čini da je nemoguće krenuti dalje jer sve ono što si gradila s partnerom – vaše nade, snovi i životni planovi – postalo je prošlost. Iako će ti biti potrebno neko vrijeme da izliječiš svoje slomljeno srce i da preboliš bivšeg, budućnost nije tako crna.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Možda ti se u ovom trenutku čini kao da su ti potonule sve lađe i kao da tvoj život više nema smisla, no važno je da se nastaviš boriti i da pronađeš načine kako da preboliš bolan prekid. Na sreću, postoje brojni učinkoviti trikovi uz koje ćeš lakše zaboraviti bivšeg partnera, ubrzati proces iscjeljenja te nastaviti sa svojim životom u nekom boljem smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Prihvati svoje emocije

Nemoj ignorirati ono što osjećaš jer time zapravo samo prolongiraš bol i proces oporavka od prekida. Umjesto toga, suoči se sa svojim emocijama kakve god one bile. Dopusti si da ih osjetiš i onda kreni dalje. Nemoj biti previše stroga prema sebi.

shimmer fallback

Nemoj se izolirati

Tijekom procesa oporavka nastoj što više vremena provoditi s bliskim ljudima koji će razumjeti kroz što prolaziš. Kada budeš spremna, ispuni svoj raspored različitim aktivnostima i hobijima koji će zaokupiti tvoje misli i unijeti dozu radosti u tvoju svakodnevicu. U početku možda nećeš uživati, no s vremenom ćeš se osjećati sve bolje i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Riješi se svih stvari koje te podsjećaju na njega i na sretne trenutke

Želiš li što prije zaboraviti na bivšeg, izbaci iz svog okruženja sve ono što te podsjeća na njega i na vašu vezu. To uključuje i zajedničke fotografije i poklone. Sve to možeš staviti u kutiju i pospremiti negdje na dno ormara.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Prekini sve kontakte s njim

Vrlo je važno i da s bivšim prekineš svaki kontakt i prijateljstvo na društvenim mrežama, barem dok se ne oporaviš. Tijekom procesa ozdravljenja ne bi trebala biti u kontaktu s njim niti s njegovim članovima obitelji.

shimmer fallback

Podsjeti se da tvoja sreća ne ovisi o bivšem partneru

Samo ti si zadužena za svoju osobnu sreću i ona ne bi trebala ovisiti o tvom bivšem partneru. Možda će ti u početku to biti teško prihvatiti stoga je važno da pronađeš male radosti u drugim područjima svog života. Nastoj što više vremena provoditi s dragim ljudima, isprobaj neke nove hobije ili upiši tečaj o kojem već dugo maštaš. Samoća je idealna prilika da se posvetiš svim onim stvarima za koje nisi imala vremena dok si bila u vezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Prekid je prilika za nove početke

Kaže se 'svako zlo za neko dobro'. Tako je prekid veze dobra prilika za okretanje jedne posve nove stranice u tvom životu. Probaj cijelu situaciju sagledati s neke pozitivnije perspektive i fokusiraj se na ono što te čini sretnom. Očisti i organiziraj svoj životni prostor i napravi mjesta za nove situacije, iskustva i ljude koji tek trebaju doći u tvoj život.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Fokusiraj se na sadašnjost

Svaki put kad počneš razmišljati o bivšem, zaustavi se, osjeti tlo pod nogama i probaj se fokusirati samo na svoje disanje i na mirise i zvukove koje osjećaš u tom trenutku. Pogledaj prizore koji te okružuju i probaj preusmjeriti svoje misli na sadašnjost. Riječ je o vrlo jednostavnom triku koji će ti omogućiti da imaš više kontrole nad svojim mislima i nad svojim životom. Fokusiraj se na sebe, a ne na njega i počni živjeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti. Kreni dalje i počni u ljudima tražiti ono najbolje. Uskoro ćeš shvatiti da tvoj život opet ima smisla i da sreća nije tako nedostižna.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.