Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bračni savjeti

Znaš li svih šest malih, ali važnih pravila za uspješnu vezu?

Riječ je o malim stvarima i navikama koje jačaju odnos i čine ga praktički neraskidivim. Svatko ih može usvojiti, a pozitivno će utjecati na vezu ili brak

hannah-busing-RvF2R_qMpRk-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Odnosi su komplicirani, posebice oni između muškarca i žene. Svatko od nas sanja o tome da pronađe idealnog partnera s kojim će imati zdrav, sretan i uspješan odnos. Ipak, uspjeh odnosa ovisi o mnogim faktorima.

Image
Zanimljivo istraživanje

Tajna sretnih parova: Što je potrebno za uspješan odnos?

Kada nam je do nekoga jako stalo, želimo da odnos s tom osobom bude sretan i uspješan, a to ujedno podrazumijeva i jako puno ulaganja u taj odnos.  

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Svaki odnos je jedinstven, baš kao i osobe koje ga čini. Iz tog razloga, ne postoji 'čarobna formula' za sreću niti pak pravila koja će biti jednako primjenjiva u svakoj vezi ili braku. Ipak, psiholozi i stručnjaci za odnose ističu da postoje neki savjeti i navike koje svi možemo usvojiti, a pozitivno će utjecati na vezu ili brak.

Nekoliko najvažnijih savjeta odnosno 'pravila' za sretnu vezu otkrivamo ti u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Svaki dan je nova prilika da osnažite svoju vezu

Kako bi odnos bio snažan, na njemu treba predano raditi iz dana u dan. Svaki novi dan nova je prilika za osnaživanje odnosa između tebe i tvog partnera i to je vrlo važno imati na umu. Male geste, usputni razgovori i druge sitnice koje ti i tvoj partner svakodnevno izmjenjujete mogu učiniti veliku razliku. Kako ističu stručnjaci za odnose, svaki odnos je jedinstven, no partneri bi uvijek trebali imati vremena jedno za drugo i na dnevnoj bazi ulagati trud u svoj odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Važno je da ste na 'istoj stranici'

Odnos čine dvije osobe – individue koje imaju svoje hobije, interese i aktivnosti. Ipak, da bi veza između te dvije osobe bila uspješna, one trebaju imati zajedničke vrijednosti odnosno biti na 'istoj stranici'. Ako te nešto kod tvog partnera jako smeta, moraš mu to otvoreno reći. Iskrena i otvorena komunikacija je ključna za rješavanje svih problema u odnosu. Nemoj zanemarivati svoje niti partnerove emocije.

shimmer fallback

Svatko kroji svoju sreću

Bez obzira na to koliko se ti i tvoj partner voljeli, svako od vas je zaslužan za svoju sreću. Nije fer kriviti partnera za vlastito nezadovoljstvo. Ako su u odnosu prisutni problemi koji su izvor frustracija i nezadovoljstva, njih treba riješiti.

shimmer fallback

Važno je pronaći ravnotežu između partnera i djece

S dolaskom djece odnos između muža i žene često pada u drugi plan, a to je vrlo loše. Odgoj djece iziskuje puno energije i vremena, baš kao i brak. Djeca ne bi trebala biti izgovor za zanemarivanje odnosa s partnerom. Želiš li da vaš odnos bude zdrav i uspješan, jako je važno pronaći ravnotežu između odgoja djece i odnosa s partnerom.

shimmer fallback

Ponekad vrijedi vezi ili braku dati drugu šansu

Ako postoji ljubav i želja da se problemi riješe, rastava nije nužna. Problemi se mogu pojaviti u svakom odnosu, no uz zajednički rad i predanost oba partnera, oni se mogu nadvladati. U nekim situacijama isplati se zatražiti i pomoć stručne osobe odnosno bračnog savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Iskrena komunikacija i bezuvjetna podrška su ključne

Komunikacija je temelj na kojem se gradi svaki odnos pa tako i onaj bračni. Ako vidiš da je tvoj partner neraspoložen, nemoj ga ignorirati. Pitaj ga kako se osjeća i možeš li mu kako pomoći. Ponekad i samo pokazivanje suosjećanja partneru puno znači i može učiniti veliku razliku u odnosu. U svakom trenutku partneri trebaju biti spremni jedno drugom pružiti podršku. Na kraju, upravo je to ono što čini snagu partnerstva i odnos uspješnim.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.