Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Mudri savjeti

I riječi bole: Stručnjakinja za veze otkrila rečenice koje nikada ne bi rekla partneru

Za uspješan brak ili partnerski odnos potrebno je puno truda, a kako bi oba partnera više uživala u zajedništvu dobro je izbjegavati neke rečenice koje možda na prvu djeluju posve bezazlene ili su izrečene ishitreno, no mogu itekako narušiti odnos. Bračna savjetnica otkrila je rečenice koje nikada ne bih trebala reći svom partneru

profimedia-0184543781.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Spavala si samo pet sati tijekom noći, na poslu je totalna ludnica i kada konačno otključaš vrata svog doma i prvo što vidiš su NJEGOVE cipele koje stoje u hodniku (cijeli tjedan ga moliš da nakon posla pospremi cipele u ormarić). Tijekom ovakvih suludih dana, najblaže rečeno, vjerojatno se moraš jako opirati porivu da ne počneš vikati odmah na ulasku ili samo zamišljaš kako se okrećeš i odlaziš na neki miran otok gdje nema ničeg osim koktela i palmi.

Image
Izbjegni ove fraze

Ove stvari muškarci mrze čuti, čak i od žene do koje im je zaista stalo

No opet znaš da je to život i da su vjerojatno sve žene prošle takve bračne trenutke i tjedne. Ipak stručnjaci kažu da je važno oduprijeti se tom prvom porivu i da se treba usredotočiti na širu sliku. Obiteljska i bračna terapeutkinja Chanel Dokun kaže da neke stvari nikada ne treba izgovoriti mužu bez obzira na stres koji vlada vašom svakodnevicom. Prema njenom iskustvu radi se o sljedećih pet stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

'Nikada ne pereš posuđe'

"Tajna uspješne suradnje između tebe i supruga je da izbjegavaš riječi poput 'uvijek' i 'nikada'. Ove riječi su općenite i odbacuju svaki trud koji je napravio. Na primjer, 'voljela bih da mi više pomažeš oko posuđa'. Ova izjava ne stvara sumnje i pokazuje što želiš", objašnjava Dokun za Purewow.com.

shimmer fallback

'Ti si lijen'

"Kada se moj muž vraća s posla uvijek radnu odjeću ostavlja kod ulaznih vrata. Izluđuje me gledanje u cipele i košulje koje se gomilaju. Sve to radi iako sam ga stotinu puta zamolila da prljavu odjeću stavi na pravo mjesto. No nikada njegovu lošu naviku ne opisujem kao njegovu karakternu osobinu. Ako kroz trenutne pogreške negativno opisujemo partnerov karakter ulazimo u opasnu zonu prezira", dalje objašnjava bračna savjetnica.

shimmer fallback

'Za sve si ti kriv'

"Kada prolazimo kroz težak period ili se osjećamo izigrano vrlo lako možemo početi optuživati druge ljude. No ozdravljenje u vezi započinje kada preuzimamo odgovornost za ono što je naš dio, bez obzira koliko smo pridonijeli problemu. Na primjer, oboje ste kasnili zbog čega je on morao požuriti i zaboravio je karte za koncert. Ako ne možemo priznati svoj dio odgovornosti u sukobu, onda jednostavno sprječavamo pomirenje", kaže dalje.

shimmer fallback

'Možda se trebamo razvesti'

"Brak je izazov za oboje i ponekad se čini da je više posao nego zadovoljstvo. No koliko god je teško pazim da se spominjem riječ 'razvod'. Na dan vjenčanja obvezali smo se jedno drugome i da ćemo prebroditi oluje, a ova riječ stvara pukotinu u braku. Moj muž mora znati da ću ga uvijek izabrati, čak i kada stvari nisu ružičaste i onda ćemo se boriti za našu budućnost", kaže dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

'Glupo je što se tako osjećaš'

"Najveći dar koji možemo dati drugom biću je empatija. Kada izađemo iz vlastite sebičnosti ili potrebe i pokušamo razumjeti zašto se netko osjeća na određeni način. Nikada ne odbacujem emocije svog muža. Čak i kada se ne slažem s njegovim osjećajema, pokušavam ih poštovati i frustraciju pretvoriti u znatiželju, te i dalje graditi naš tim", kaže na kraju.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.