Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uoči ih na vrijeme

'Crvene zastavice': Upozoravajući znakovi u vezi koje nikad ne bi trebala ignorirati

Rano prepoznavanje crvenih zastavica i loših znakova pomoći će ti da na vrijeme shvatiš da muškarac s kojim si počela izlaziti za tebe nije dobar izbor

andrik-langfield-N8Bqv6hfvow-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Za 'crvene zastavice' u vezi smo sve čule, no uglavnom ih ignoriramo, ne želeći same sebi priznati da odnos u koji smo polagale toliko nada zapravo ide u krivom smjeru. Ponekad tek nakon završetka veze shvatimo što je bilo pogrešno, no upozoravajuće znakove koji otkrivaju da veza neće uspjeti moguće je prepoznati već na početku i tako se poštedjeti bolnog prekida i negativnih emocija.

Image
Uoči znakove na vrijeme

Ako primijetiš ovih 7 karakteristika, moguće je da imaš posla sa sociopatom

Nema smisla trošiti svoje vrijeme na osobu koja nas nije vrijedna ili na odnos za koji smo od samog početka znale da neće funkcionirati, zar ne?

U procesu upoznavanja novog partnera ponekad se može dogoditi da uočimo takve 'nedostatke' odnosno problematične situacije koje nas tjeraju da se zapitamo je li ta osoba za nas uistinu najbolji izbor.

Rano prepoznavanje crvenih zastavica i loših znakova pomoći će ti da na vrijeme shvatiš da muškarac s kojim si počela izlaziti za tebe nije dobar izbor. Bez obzira na to koliko bio zgodan ili šarmantan, ako si uočila neke od upozoravajućih znakova – nemoj ih ignorirati.

U nastavku pročitaj koje su to najčešće 'crvene zastavice' koje se mogu pojaviti već na samom početku veze.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nepristojan je prema drugima

Bilo da je riječ o vozaču taksija, konobarici ili ljudima koji stoje ispred vas dok čekate negdje u redu, ako si primijetila da je tvoj novi frajer prema svima zločest i nepristojan, to je vrlo loš znak. Prema tebi se možda ponaša lijepo i šarmantno, no ako je bezobziran prema svima ostalima, to samo upućuje na njegovu dvoličnost i s vremenom će ti vjerojatno otkriti svoje pravo lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ružno govori o bivšim partnericama

Ima li uopće smisla na dejtu spominjati bivše partner? Baš i ne. Ako on stalno govori o bivšim partnericama i ističe sve njihove nedostatke, to je još jedna crvena zastavica. Kada negativno govori o drugima, time zapravo negativno govori i o sebi. Nepristojno je pred sadašnjim partnerom iznositi prljavštinu iz života drugih osoba. Na taj način samo pokazuje da je vrlo nepristojan i bezbobziran.

shimmer fallback

Pokušava te kontrolirati

Kontrolirajuće ponašanje već na samom početku veze jedna je jako velika crvena zastavica i govori da možda imaš posla sa sociopatom, a to zasigurno ne želiš. Ako te pokušava imati pod kontrolom već sada, pitanje je kako će se ponašati kad vaša veza napreduje. U zdravom odnosu partneri su spremni na kompromis i imaju razumijevanja jedno prema drugom.

shimmer fallback

Narcisoidan je

Narcisoidne osobe pate od poremećaja ponašanja, no ponekad ih je teško prepoznati odmah na početku. Ako stalno žudi za pažnjom, neprestano ističe svoje vrline i stalno te želi kontrolirati, to su sve upozoravajući znakovi koje ne bi trebala ignorirati. Još jedna ključna karakteristika po kojoj ćeš prepoznati tipičnog narcisa je i nedostatak empatije. Naime, narcisoidni ljudi nemaju suosjećanja za druge. Sebični su i nije ih briga kako se drugi osjećaju.

shimmer fallback

Ima problema s izljevima bijesa

Svi mi se ponekad ljutimo, ponekad s razlogom, a ponekad bez razloga. No ako tvoj novi partner često gubi kontrolu nad svojim emocijama te ima česte izljeve bijesa, to je zabrinjavajuće. U zdravom odnosu trebala bi se osjećati sigurno i ugodno. Svatko tko koristi bijes kao taktiku zastrašivanja pokazuje toksično ponašanje. Ako si primijetila takvo ponašanje kod svog partnera, najbolje bi bilo da što prije izađeš iz takvog odnosa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Pretjerano je ljubomoran

Mala doza ljubomore može nam biti simpatična, no ako tvoj partner već na početku veze pokazuje veliku ljubomoru, to je zabrinjavajuće. Ako te stalno kontrolira i provjera gdje si, s kim si i što radiš, to su znakovi posesivnog ponašanja koje može biti vrlo opasno. Partner bi ti trebao biti odan i voljeti te, no ako se uz njega osjećaš kao da te guši – to nije dobar znak. Prepoznaj posesivnog partnera i prekini takav odnos na vrijeme.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.