Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

3 načina da u vezi postignete ono što želite

Na lijep način zatražite ispunjenje svojih potreba

3 načina da u vezi postignete ono što želite
Budi najbolja verzija sebe.

Muškarci za nas žene često vole govoriti kako smo zahtjevne i komplicirane i to samo zato jer imamo svoje potrebe za koje tražimo da nam budu ispunjene. Svi imamo potrebe. Nekome je potrebno više pažnje, a nekome bolji seks. O čemu god se radilo, nemojte si nikad dozvoliti da vam netko drugi diktira kako ćete živjeti i nemojte se sramiti svojih potreba. Upravo nas one čine čovjekom. 

Ipak, u svakom odnosu, bilo s partnerom, prijateljima ili kolegama na poslu, postoji lijep način da zatražimo ono što želimo. Imajte na umu da vam partner ne čita misli pa vam zbog možda i ne ispunjava neke od vaših potreba. U tom slučaju, prvo vam je potreban otvoreni i iskreni razgovor u kojem ćete partneru skrenuti pažnju na ono što želite ili trebate.

Vrlo je važan način na koji ćete zatražiti ispunjenje svojih potreba, pa dobro to upamtite. Nemojte praviti nepotrebnu dramu, već na miran i zreli način porazgovarajte s drugom stranom. 

U nastavku s vama dijelimo neke odlične savjete o tome kako da u odnosu postignete upravo ono što želite, bez ikakvih tenzija. 

Razmislite o tome što uistinu trebate

Za početak, nemojte željeti nemoguće ili biti previše zahtjevni ili čak i narcisoidni. Uvijek u odnosu u obzir uzmite i drugu stranu. Dobro razmislite o svojim željama i potrebama, kao i o tome jeste li možda malčice prezahtjevni. I imajte na umu da ne možete baš uvijek dobiti ono što želite. Ipak, ako osjećate nezadovoljstvo u odnosu, razmislite zašto je tako i što bi se moglo promijeniti po tom pitanju. Što vam nedostaje? Također, naučite razlikovati želje od potreba. 

Budite iskreni i otvoreni

Kod ispunjavanja potreba u odnosu s partnerom ključna je iskrena i otvorena komunikacija. Dakle, kažite partneru što želite i što vam je potrebno da biste osjećali veće zadovoljstvo kad je u pitanju odnos. Naravno partner neće uvijek moći ispuniti sve vaše želje i prohtjeve, ali u tom slučaju sami sebe morate zapitati koju ste žrtvu spremni podnijeti za sam odnos. Uvijek saslušajte i drugu stranu, bez obzira na to hoće li vam se sviđati odgovor ili ne. Ponekad ćete možda morati procijeniti svoje potrebe ili jednostavno okrenuti novu stranicu u svom životu. Sve to, naravno, ovisi o vama samima i o konkretnoj situaciji. 

Naučite sami zadovoljiti svoje potrebe

Samopouzdanje je snažna i vrlo važna osobina, a možete je steći budete li dovoljno uporni. To je sposobnost poznavanja samog sebe dovoljno da si možemo pružiti određene užitke i dati određene odgovore. A kao rezultat svega toga javlja se unutarnja ravnoteža, što je prekrasna stvar. Odnosi, bilo ljubavne ili neke drugačije prirode, obogaćuju naš život, bez imalo sumnje. No nikad nemojte zapostaviti sami sebe te zaboraviti na najvažniji odnos koji imate u svom životu – onaj sa samom sobom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.