Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Za ljepotu smo spremne na svašta, ali ovi su beauty tretmani zbilja bizarni

Od vampirskog tretmana do otrova pčela, ljudi su za ljepotu spremni izdržati mnogo toga. Neki su nam beauty tretmani ipak malo prečudni

Za ljepotu smo spremne na svašta, ali ovi su beauty tretmani zbilja bizarni
Budi najbolja verzija sebe.

Kada su moderni dermatolozi počeli koristiti AHA i BHA kiseline u tretmanima ljepote nitko na početku nije znao o čemu se radi, no s vremenom smo se naviknule i znamo koliko su dobre za uklanjanje mrtvih stanica kože. Neke tretmane ipak niti s vremenom nećemo moći prihvatiti kao 'normalne'.    

Image

Tonici za eksfolijaciju s najboljim recenzijama koji vraćaju sjaj umornoj koži


Kroz stoljeća su se pojavljivali razni beauty tretmani kojima su žene i muškarci pokušavali svoju kožu zagladiti, nahraniti i prije svega sačuvati od starenja. Tako znamo da se još Kleopatra kupala u mlijeku kako bi njegovala svoju kožu, a da su žene u 19. stoljeću svoja lica premazivala raznim pomadama sa živom, olovom i sličnim metalima zbog kojih su naposljetku i obolijevale. 


Danas znamo puno više nego što su znale Kleopatra i žene kroz povijest, ali to ne znači da se i dalje ne prepuštamo bizarnim pothvatima kako bi zadržale mladoliki izgled i njegovanu kožu. Pronašle smo nekoliko tretmana ljepote koji se primjenjuju i danas, a čine nam se pomalo čudni. O tome jesu li djelotvorni nećemo suditi, ali da su nam na prvi pogled neobični, svi se moramo složiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Tretman pčelinjim otrovom


Iako tako zvuči, za ovaj tretman nije potreban roj pčela koje će prekriti tvoje lice i izbosti ga. Radi se o maski za lice koja sadrži pčelinji otrov koji na koži djeluje poput botoksa. Kada se nanese na kožu, pčelinji otrov pojačava cirkulaciju krvi i koža se ponaša baš kao što bi se ponašala nakon pravog uboda pčele. 

Navodno se i sama Kate Middleton prije vjenčanja odvažila na ovakav tretman. Prije nego što se i ti odlučiš pratiti njezine stope, važno je da si 100% sigurna da nisi alergična na ubod pčele jer bi inače ishod mogao biti koban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Tajlandska terapija pljuskama


Bi li i ti platila nekoliko stotina kuna kako bi te tvoja kozmetičarka pošteno ispljuskala 15 minuta? Postoje osobe koje bi čak i to učinile za mladolik izgled. Sam tretman uistinu se sastoji od toga da kozmetičarka 15-ak minuta rukom udara tvoje lice, a sve to u svrhu sprječavanja pojave bora. 

Ovakav tretman trebao bi opustiti mišiće i potaknuti cirkulaciju krvi, no nama se čini da za ljepotu ipak ne moramo toliko trpjeti kao što uzrečica kaže. 

Snap Slap Face GIF from Teachersseries GIFs

Tretman vatrom


Izreka da se ne trebamo igrati vatrom ne vrijedi kada je u pitanju ljepota - tako barem misle žene u Kini. Naime upravo je u toj zemlji iznimno popularan beauty tretman u kojem se ručnikom namočenim u alkohol prekrije lice i zatim zapali. Zagovornici ove vrste tretmana vjeruju da plamen regenerira stanice, smanjuje bore i uklanja višak masnih naslaga. 

Iako nam se ovaj tretman čini potpuno bizaran, kada pogledamo koliko žene u Kini imaju prekrasnu kožu, tko zna, možda se i predomislimo pa ga isprobamo i same. 

Elmo Burn GIF from Elmo GIFs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vampirski tretman


Za mladu i meku kožu pripremi češnjak i srebrni kolac za sljedeći posjet kozmetičarki. Šalu na stranu, ovaj beauty tretman još je bizarniji nego što zvuči. Sastoji se od dva koraka: u prvom kozmetičarka iz tvoje ruke vadi krv te ju zatim razmazuje po tvom licu i pomoću sitnih igala unosi nazad u kožu. 

Vjeruje se kako ovakav tretman pomlađuje kožu, jača elastičnost i proizvodnju kolagena. Iako je ovaj tretman u svijetu ljepote prisutan već 20 godina, popularizirala ga je Kim Kardashian nakon što mu se podvrgnula u jednoj od epizoda njezine reality emisije. 

Tretman puževima


Iako danas postoje razne kreme koje sadrže ekstrakt puževe sluzi, neki i dalje vjeruju da je najbolji izvor ovih hranjivih sastojaka sam puž. Tako ćemo u nekim salonima diljem svijeta i dalje pronaći puževe koji puze po licima klijenata koji traže način kako se riješiti pigmentacijskih mrlja, ožiljaka od akni ili su u potrazi za maldolikim izgledom.

Mi bismo ipak preskočile puža na licu, ali kreme s puževim ekstraktom možda bi i mogle isprobati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.