U pet koraka do savršenih obrva: Trikovi s kojima će obrve biti besprijekorne

Znati kako popuniti obrve kod kuće šminkom puno je lakši i jednostavniji način oblikovanja obrva

Bez obzira jesi li rođena s prirodno tankim obrvama ili se još uvijek oporavljaš od faze kada si ih kao tinejdžer "uništila" pincetom, rijetke, tanke i vrlo svijetle obrve problem su s kojim se suočava mnogo žena. Čak i ako se ne smatraš iskusnom kada je riječ o oblikovanju obrva, postoji nada - sve što ti je potrebno jest savladati nekoliko koraka kako bi tvoje obrve izgledale savršeno. 

Iako punoću i definiciju svojim obrvama možeš dodati i serumima koji pospješuju rast, microbladingom ili bojanjem, ne moraš trošiti puno novca na tretmane - znati kako popuniti obrve kod kuće šminkom puno je lakši i jednostavniji način oblikovanja obrva.


Pet je glavnih koraka koja bi trebala slijediti kako bi savršeno popunila svoje obrve, i ne mogu biti jednostavniji.

1.Obrve moraju biti čiste 

Baš kao što i prije nanošenja šminke na lice ono mora biti čisto, i obrve moraju biti čiste prije nego kreneš raditi na njima -  na njima ne smije biti nikakvih proizvoda, krema ili pudera. Na taj ćeš način biti sigurna da će boja koju dodaš svojim obrvama olovkom, puderom ili pomadom biti postojanija i dulje trajati. Zatim, uzmi spoolie četkicu i lagano iščešljaj dlačice obrva.


2. Odaberi boju proizvoda koja je slična boji tvojih obrva ili svjetlija

Pri odabiru nijanse najbolje je odabrati onu koja je slična prirodnoj boji tvojih obrva, a ako si negdje između dvije nijanse, odaberi svjetliju jer će izgledati prirodnije od tamnije. Za svjetlije tonove kože najbolje će funkcionirati svjetlije, pepeljaste nijanse, a za tamnije tonove kože sive i crne nijanse.

3. Svaki tip formule drugačije se nanosi

Kada je riječ o odabiru proizvoda za obrve, možeš birati između olovke, pomade i pudera. Međutim, postizanje lijepih obrisa manje ovisi o vrsti formule, a više o načinu na koji određenu formulu nanosiš na obrve. 


Odlučiš li se za olovku, njome lagano označi oblik obrve kojem ciljaš, a zatim lagano ispuni unutrašnjost. Koristiš li pomadu, imaj na umu da je manje više, pa koristi samo malo proizvoda na četkici za obrve i budi vrlo oprezna kada gradiš boju. Puder je, s druge strane, najlakša formula za kontrolirati, pa je idealan za početnike - nakon što četkicu umočiš u puder, lagano ju protresi kako bi uklonila višak proizvoda, a prilikom nanošenja dobro ga "izblendaj".

4. Započni od sredine obrve

Nakon što odabereš odgovarajući proizvod za obrve, započni s popunjavanjem. Kreni od sredine obrve prema vanjskom dijelu malim potezima i na sami početak obrva stavi što manje proizvoda, kako bi izgledale što prirodnije. Nakon što ih popuniš, uzmi spoolie četkicu i njome nekoliko puta počešljaj obrve obrve. Želiš li da obrve izgledaju ujednačeno, obje ih popunjavaj istovremeno - prvo luk lijeve obrve, pa luk desne i tako dalje. 

5. Manje je više

Iako želiš definirane obrve koje lijepo uokviruju tvoje lice, ne želiš da sva pažnja bude usmjerena prema tvojim obrvama - zato je važno da ih pretjerano ne popuniš. Kako bi spriječila da tvoje obrve izgledaju pretamno i previše popunjeno, koristi manje proizvoda. Čak i ako budu presvijetle, uvijek možeš dodati više, ali važno je da ideš korak po korak kako ne bi pretjerala. 


Kako bi što bolje savladala tehniku ispunjavanja obrvi i kako bi tvoje obrve izgledale savršeno nakon svakog šminkanja, izdvojile smo deset najboljih proizvoda koji će ti u tome biti glavni saveznici.

1/11
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.