Budi najbolja verzija sebe.

Trendi neinvazivne metode njege kože lica koje morate isprobati (koristi ih i slavna Emily Blunt)

Tajna predivne kože s Red Carpeta glumice Emily Blunt

Budi najbolja verzija sebe.

"Samo jedna želučana gripa dijeli me od moje ciljne težine." Tko može zaboraviti ovu vrlo ne-zdravu rečenicu koju je izgovorila Emily u Vrag nosi Pradu?

Za razliku od svog lika na ekranu, priprema za crvene tepihe glumice Emily Blunt zdrava je i prilično uravnotežena. Kozmetičarka slavnih Biba de Sousa otkrila je kako priprema kožu glavne zvijezde remakea filma Mary Poppins. I ta serija holističkih tretmana kože prilično je impresivna! Biba i inače voli koristiti prirodne metode, od mikrostruje do drevne tehnike gua-sha, a njih primjenjuje na svim svojim slavnim klijentima.


Kako Emily Blunt priprema za crveni tepih? Ako nikada niste isprobali ove trendi metode za njegu kože, preporučujemo da isprobate svih pet jer svaka od njih daje impresivne rezultate, i to odmah!

Budi najbolja verzija sebe.

MFR (myofascial release ili miofascijalna tehnika)

”Myo” je naziv za mišić, dok je termin ”fascija” najlakše opisati kao elastični omotač vezivnog tkiva koji se razgranava duž cijelog tijela. Fascija drži i pokriva sve mišiće, tkiva, organe, kosti, ligamente i živce. Mišići i fascija čine jedno, ”rade” zajedno i samo u njihovom skladu tijelo funkcionira na pravilan i zdrav način. Uslijed bilo kakvih trauma u ili na tijelu, fascija postaje neelastična te potom ta restrikcija/ograničenje zateže mišiće prouzrokujući bol, stres i ograničenost pokreta.

Miofascijalna relaksacija je namijenjena opuštanju skupljene fascije i njenom vraćanju u normalno stanje. Na licu se koristi za opuštanje crta lica. Kronična napetost u licu može uzrokovati blokade limfnog sustava, a to može dovesti do izbijanja prištića i neujednačenog tona. Poput rješavanja problema s tjelesnom fascijom pjenastim valjcima - redovite masaže lica i čeljusti ili prakticiranje joge za lice može olakšati učinke napetosti - pa će lice izgledati mlađe i svježije.Limfna drenaža lica

Imamo jako puno limfnih čvorova oko vrata i lica. Detoksikacijom ovog područja koža odmah postaje svjetlija, glatkija i manje napuhana, dovodeći svježu krv u tekuće tkivo. Lagana masaža lica uljem pomaže "izbaciti" višak nakupljene tekućinu iz ovog područja.

GUA-SHA masaža lica

Drevna masaža gua-sha je tradicionalan način pomlađivanja, liječenja i prevencije bolesti. Temelji se na teoriji i praksi kineske medicine. Aktivno se koristila na carskom kineskom dvoru, a sada je široko rasprostranjena diljem svijeta, jer je jednostavna za izvođenje i istodobno daje brze rezultate.

“Gua” znači strugati u jednom smjeru, “Sha” znači sve negativno, loše, gadno. To jest, uz pomoć vrlo laganih jednosmjernog kretanja mi oslobađamo organizam od toksina, produkata razgradnje, otrova, posljedica stresa i negativnih emocija.
Masaža gua-sha lica daje izvrsne rezultate: pomlađuje lice, uklanjanja edeme, poboljšava epidermu, ozdravljuje cijelo tijelo. Ona zateže tkivo i smanjuje masno tkivo.

Masaža se obavlja specijalnim strugalicama: pločama, rolama, “ribicama” i drugim figuricama provjerenima vremenom i rukama majstora.

Budi najbolja verzija sebe.

Mikro struja

Mikro struja djeluje čudesno za podizanje i toniranje mišića lica i vrata. Ovaj tretman postaje sve popularniji i sve više žena pomoću njega zaglađuje, oblikuje i pomlađuje lice i tijelo. Ovaj neinvazivni tretman koji briše godine s lica ne zahtijeva vrijeme oporavka i garantirano daje rezultate (odmah za mnoge) i prilično je jaka konkurencija i plastičnoj kirurgiji.

Lagana stimulacija strujom potiče jaču proizvodnju kolagena i elastina, promovira cirkulaciju te ubrzava obnovu stanica i stimulira proizvodnju zdravijeg staničnog tkiva. Mikro struja ima kumulativni efekt te vidljivo učvršćuje mišiće lica i vrata, podiže kožu kapaka i čeljusti, ima piling efekt, godi suncem oštećenoj koži, pojačava propusnost kože na preparate…i mnogo više.

Ovaj tretman do nedavno se mogao obaviti samo kod kozmetičara, a sada na tržištu već ima i aparata za kućnu upotrebu (iako su još uvijek najefikasniji tretmani kod stručnjaka).

Svjetlosna terapija

Svjetlosna terapija se provodi uz pomoć za to specijalizirane maske koja na lice emitira LED svjetlost.

Maska futurističkog izgleda svjetlost mijenja u rasponu od tri boje; plave, zelene i crvene, od kojih svaka ima različitu funkciju - poticanje proizvodnje kolagena, ublažavanje upala i crvenila , uništavanje bakterija i poticanje oporavka kože (nema UV štetnih zračenja).

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.