Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tintom pod kožu

Planiraš pod iglu? Ove tetovaže bit će hit u 2023. godini

Ako razmišljaš o novoj tetovaži, provjeri što će biti hit u tattoo salonima u godini u koju smo nedavno zakoračile

content-pixie-bLWaYQlfaZ0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Bilo da ti je prva ili peta, tetovaža je uvijek odluka zbog koje ćeš se osjećati uzbuđeno. Ako si odlučila u 2023. tijelo ukrasiti novom tetovažom, zasigurno surfaš Instagramom u potrazi za inspiracijom. S obzirom na to da je riječ o nečemu što nije lako ni jeftino izbrisati, bitno je dobro promisliti o tome što i kako želiš tetovirati pa tek onda posjetiti salon za tetovažu.

Image
Ljubi ga tintom

Za vas dvoje - genijalne 'matching' tetovaže za zaljubljene

I ovdje, kao i u svakoj drugoj domeni, trendove diktiraju slavne osobe, no tattoo majstorica Jingxi Gu za Bustle kaže kako primjećuje da "sve više i više tattoo umjetnika posežu za različitim umjetničkim stilovima, od nadrealizma, realizma, impresionizma i apstrakcije do pop arta, ugljena, ulja na platnu te stvaraju tattoo umjetnost".

Zahvaljujući sve većoj popularnosti tetovaža, inspiracije je pregršt i potpuno je u redu spajati razne stilove i motive dok ne dobiješ tetovažu koja će biti jedinstvena, samo tvoja. U nastavku pogledaj koji stilovi tetoviranja će biti najtraženiji ove godine, kao i nekoliko ideja tražiš li inspiraciju za novu tetovažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ignorant stil

Ignorant stil podrazumijeva naoko nevješto nacrtane tetovaže, nesavršene, poput dječjih crteža. One će u ovoj godini biti totalni hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

'Stick and poke' tetovaže

Drugi naziv za ovu vrstu tetovaže je hand poke, a pod njom podrazumijevamo ručnu tehniku tetoviranja točkanjem iglom i tintom, umjesto mašinicom za tetoviranje. To je starinski način tetoviranja, no postaje ponovno sve popularniji. Ova tetovaža blijedi s godinama. To su zapravo one tetovaže s kojima su se vraćali muškarci s odsluženja vojnog roka, zatim mornari, ali nosile su ih nekada i žene s područja Hrvatske i BiH. One su ovu tehniku tetoviranja nazivale sicanje ili bocanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nadrealistične tetovaže

Kombinacija ignorantskih i nadrealističnih tetovaža također će biti in u 2023. "S obzirom da su ignorantske tetovaže jako popularne, ljudi će htjeti svoje učiniti posebnijima pa će posezati za nadrealističkim motivima. Primjerice, crtež gramofona s tubom u obliku cvijeta", objašnjava tattoo majstorica.

'Vodene boje'

Tattoo umjetnica Lorena Lorenzo kaže za spomenuti portal da tetovaže nalik vodenim bojama postaju sve popularnije zahvaljujući društvenim mrežama gdje, dodaje, slavne osobe i influenceri objavljuju gomilu svojih vodenih tetovaža. Ove su tetovaže pune boja, no diskretne i lijepo se stapaju s kožom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Mikrorealistične tetovaže

"Mikrorealistične tetovaže, odnosno realistične tetovaže napravljene u umanjem mjerilu, bit će popularne barem sljedećih deset godina", kaže tattoo majstorica Gu. Ovaj je stil postao moguć zahvaljujući nadogradnjama strojeva za tetoviranje, koji ljudima omogućuju crtanje najsitnijih detalja.

Slikanje na koži

"Ovo je još jedan primjer stare umjetničke forme pretvorene u tetovažu", kaže Gu. "Ova tehnika popularna je jer preuzima strogi stil realizma i mikrorealizma i čine ga mekim i lepršavim", dodaje. 'Naslikana' tetovaža izgleda iznimno lijepo i može biti vrlo ženstvena. Najčešće je nadahnuta motivima iz prirode, poput cvijeća.

Geometrijske linije

Tetovaže s jasnim, pravilnim geometrijskim linijama izgledaju sjajno bez obzira jesu li velike ili male, a bit će popularne i u ovoj godini.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.