Budi najbolja verzija sebe.

Test zona: Nova reformulirana Vichy Aqualia Thermal gel krema

Hidratacija je ključna za lijepu, mladenačku kožu – pruža li je ova nova formula popularne Aqualia Thermal kreme koja je sada 97 posto prirodna?

Budi najbolja verzija sebe.

Ne sjećam se zapravo koju sam Vichy kremu prvu isprobala, znam samo da sam u nizu njihovih krema pronašla kreme koje su meni među omiljenima i kojima se uvijek vraćam. Jedna od njih je Vichy Aqualia Thermal noćna spa njega, gel krema koja me na prvu nije impresionirala, no na kraju me oduševila kada sam je nanijela na vlažnu kožu (pošpricanu termalnom vodom). No, ovo nije priča o toj kremi već o jednoj drugoj iz iste linije kojoj sam se poprilično razveselila kada sam vidjela da nam je stigla u redakciju (i ne, ovo nije plaćena reklama, ali smo kremu dobili da je isprobamo bez ikakve obaveze).

Riječ je o novoj reformuliranoj Aqualia Thermal gel kremi. Vichy je promijenio formulu kremama (i serumu) iz ove linije pa one sada sadrže 97 posto prirodnih sastojaka (preostalih 3% osiguravaju senzorična svojstva i zaštitu formule), i ne sadrže silikone, mineralna ulja i parabene, ali zato, između ostalog, sadrže je hijaluronsku kiselinu, osnažujuću Vichy mineraliziranu termalnu vodu i biljni šećer manozu koji zajednički intenzivnom hidratacijom pomažu proljepšati kožu i zagladiti linijice na licu. Tu su još i salicilna kiselina te ulje sjemenki bijele limnante (koje također pomaže zadržati hidrataciju u koži). Uz to kreme su temeljito istestirane, pa su prikladne i za veoma osjetljivu kožu.


Gel kreme, meni s miješanom kožom (normalno do suhi obrazi i masna T-zona) idealne su za većinu godine, jedino u zimi imam potrebu na kožu nanijeti nešto gušće. Iz sadašnjeg iskustva ove kremice zaista pružaju dobru hidrataciju i suhim dijelovima kože, a i masnima, a opet ne čine kosu još više masnom – osim ako ne pretjerate i nanesete previše kreme.


Kakvu god kožu imali, suhu ili masnu (ili kombiniranu) hidratacija je važna za svaki tip kože. Prirodnu vlagu iz lica gubimo svakog dana, zbog utjecaja okoline ili drugih faktora. I koliko god pijete vodu teško je uspostaviti pravi balans. Ova nova Vichy Aqualia Thermal formula, koju uz isprobanu gel kremu sadrže i serum te bogata krema za hidrataciju (za sada još  ne i balzam za njegu okoloočnog područja i prije spomenuta noćna spa njega), tvrdi kako pružaju 48 sati hidratacije koži. One pomažu obnoviti gubitak vode iz kože zadržavajući i nadoknađujući svu potrebnu vlažnost – kombinacijom hijaluronske kiseline i termalne vode, i ostalih spomenutih sastojaka.

Budi najbolja verzija sebe.


Iako mi se originalna formula krema dopadala ova nova verzija čini mi se još boljom. Pakiranje je slično – kvalitetna staklenka s plastičnim poklopcem u prepoznatljivom Vichy dizajnu. Miris gela je otprilike jednak kao i prijašnja linija - veoma svjež. Gel krema se veoma lako razmazuje i lijepo i brzo upija u kožu, bez ikakve ružne ljepljivosti, a to čini i na "golu" kožu, kao i na kožu na koju je prije nanesen serum, pa čak i onaj u uljnoj bazi (AHA kiseline). Moja stvarno koža kao da instantno upije ovaj gel, a koža je nakon njega osvježena i zdravo sjajna, bez ikakvog neugodno zatezanja. Ona još ljepše hidratizirano izgleda iduće jutro (nakon što "odradi" svoje preko noći). Nakon nekih desetak dana korištenja mogu slobodno reći da Vichy ima još jedan pun pogodak i još jednu omiljenu kremu koju planiram ubuduće i kupiti (a u zimi vjerojatno i bogatu kremu iz ove linije), osobito jer se sve više okrećem prirodnijoj kozmetici sa što manje štetnih sastojaka.

Jeste li probali prijašnju liniju Aqualia Thermal? Kakvom vam se pokazala? Hoćete li isprobati nešto iz ove linije?

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.