Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Vječna dilema

Puder ili korektor - što se prvo nanosi?

Baš poput vječnog pitanja 'kokoš ili jaje', u beauty svijetu vlada vječna dilema - nanosi li se prvo puder ili korektor. Napokon znamo odgovor

pexels-andrea-piacquadio-3785806.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Ah, dilema: jesi li osoba koja prvo nanosi puder, a zatim koristi korektor kako bi dodala dodatnu pokrivenost područjima kojima je potrebno ili možda pripadaš skupini ljudi koji odluče prvo prikriti određena područja korektorom prije nego što nanesu puder?

Image
Prekrivaju sve nepravilnosti

Drogerijski korektori uz koje ćeš postići prirodan make up look

Ali što je zapravo pravilno? Kad je riječ o stručnim savjetima, postoje različiti načini koji će fukncionirati s proizvodima koje potrebljavaš, ali i koji ih mogu učiniti puno učinkovitijima. Provjeri u nastavku što kažu make up stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Je li bolje prvo nanijeti puder ili korektor?

"Ovisi o području koje pokušavate prikriti", objasnio je za portal Stylist make up majstor Warren Dowdall. "Uvijek počinjem s ispravljanjem i prikrivanjem područja ispod oka. Tamo nikad ne nanosim puder jer je to toliko tanka koža da podloga poput pudera može izgledati teško i taložiti se na najsitnijim pokazateljima dehidracije."

"Za većinu ljudi, podočnjaci i tamni krugovi ispod oka čini da se osjećaju i izgledaju umorno, pa rješavanje tog područja prvo znači da koža izgleda svježije i manje je primamljivo nanijeti previše pudera na ostatak lica."

Što se tiče mrlja ili hiperpigmentacije, korektor je najbolje nanijeti nakon pudera, nanoseći ga točno tamo gdje je potrebno za završni prirodni izgled, istaknuo je make up majstor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Koju razliku čini redoslijed nanošenja?

"Primjena korektora i pudera u pravom redoslijedu doista daje uravnoteženu primjenu koja izgleda prirodno i čisto", kaže Dowdall. "Ako korektor nanesete prije pudera, on se obično briše kad se puder doda u većoj količini, tako da može poništiti svrhu i kasnije zadati dodatni posao."

Debbie Finnegan, MAC-ova make up majstorica, slaže se s tim da je kremaste i tekuće proizvode najbolje koristiti određenim redoslijedom. "Prvo nanesite sloj proizvoda za njegu kože, a zatim puder, korektor, rumenilo, a onda kada budete zadovoljni završite s puderom u prahu ako želite sve dodatno postaviti na svoje mjesto", kaže ona.

Treba li korektor biti svjetliji, tamniji ili iste nijanse kao i puder?

"Iskreno, puno toga ovisi o osobnim preferencijama", ističe Finnegan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Osobno volim prirodniji izgled pa obično ne preporučujem stavljanje više svjetlijih nijansi u područje ispod očiju, premda ako pokušavate spriječiti bilo kakvu promjenu boje na tom području, najvjerojatnije će vam trebati toplija nijansa. Tada će, kada je riječ o pokrivanju nepravilnosti na koži, poput mrlja ili crvenila, korektor koji odgovara vašem tonu kože najbolje funkcionirati kako bi se stopio s ostatkom kože."

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.