Budi najbolja verzija sebe.

Prirodni tretmani za tanke i lomljive nokte

Recepti kojima ćete noktima vratiti zdrav i sjajan izgled

Budi najbolja verzija sebe.

Tanki, suhi i lomljivi nokti čest su problem mnogih žena svih dobi. Postoji mnogo razloga zbog čega se to događa. Suhi i lomljivi nokti ukazuju na manjak vitamina A i kalcija, a nokti savijeni prema dolje su znak manjka proteina, folne kiseline i vitamina C. Lomljivi nokti znače i manjak vitamina B12 i željeza. A kada vam se nokti počnu ljuštiti to je znak da strukturi noktiju fali hidratacije.

Pucanje noktiju uzrokuju i ekstremni vremenski uvjeti, vlaga, previše izlaganja suncu, nedovoljno unesene tekućine u organizam, nekvalitetni lakovi i odstranjivači lakova, pranje jakim deterdžentima bez rukavica, druge kemikalije...

Ako želite spriječiti daljnje oštećivanje noktiju te vratiti njihov zdrav i sjajan izgled morate se pobrinuti za njih i 'priuštiti' im poseban tretman. Evo nekoliko prirodnih recepata za njegu noktiju:

*Jedan od najboljih načina da poradite na 'stanju' svojih noktiju je da počnete paziti na prehranu. Ojačajte nokte tako da u prehranu unesete vitamine bitne za njihovo zdravlje i lijep izgled. Vitamini B6, A, C, magnezij, kalcij, željezo i niacin su ono što vam je potrebno.*Redovito hidratacija može učiniti čuda za suhe i lomljive nokte. Svakodnevno ih mažite hidratantnom kremom ili još bolje u njih utrljajte bademovo ili maslinovo ulje. Najbolje vrijeme da ih namažete je nakon kupanja ili pranja suđa jer bolje upijaju kada su vlažni. Bademovo ili maslinovo ulje će ojačati i kožicu oko noktiju, pa neće pucati i neće vam se stvarati zanoktice.

*Ako to već ne činite počnite na dnevnoj bazi koristiti lakove za učvršćivanje noktiju. Tako ćete spriječiti i pucanje i listanje noktiju. Odlučite se za učvršćivač noktiju s vitaminom B ili proteinima. Ovi proizvodi nisu skupi, ali su odlični za suhe i lomljive nokte.

*Jednom ili dva puta tjedno pripremite domaći piling za jačanje i učvršćivanje noktiju. Izmiješajte po žlicu maslinovog ulja i ricinusovog ulja sa žličicom meda i pola šalice mljevenih oraha. Nanesite smjesu na nokte i ruke i dobro protrljajte. Na kraju isperite toplom, vodom i nanesite hidratantnu kremu.

*Odličan lijek za ispucane nokte je pasta od iscjeđenog limuna i meda. Utrljajte je u nokte i stavite pamučne rukavice i ostavite tako barem pola sata.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.