Budi najbolja verzija sebe.

Pravom šminkom naglasite svoj seksepil

Sitnim detaljima i promjenama u načinu šminkanja naglasite svoju seksualnost i osjećajte se još bolje u svojoj koži.

Budi najbolja verzija sebe.

Sve žene s vremena na vrijeme, ponajprije za posebne prilike, žele izgledati posebno, ženstveno i seksi. I dok seksepil svake žene prvenstveno dolazi iznutra, a tek onda se ističe s ponašanjem, stavom i stilom, cijeli „paket“ nikako ne može biti potpun bez prikladne šminke. Možda će neke žene pomisliti da je dovoljno nabaciti na sebe „ratne“ boje, posebno nezaobilazan crveni ruž, i spremne su za osvajanje, no vizažisti imaju mnogo precizniju viziju kako bi svaka žena trebala naglašavati svoj seksepil.
Ukus vezan za šminku ovisi od osobe do osobe, pa zato svaka žena treba procijeniti što joj najbolje pristaje. Ako niste sigurni, sami se malo poigrajte pred ogledalom ili pitajte nekoga za savjet.

Evo zanimljivih savjeta koje biste trebali usvojiti ako želite naglasiti ono što čini vaš unutarnji i vanjski seksepil:

1. Umjesto crvenog ruža na usne stavite nježniju ružičastu boju ili boju mesa, s laganim sjajem u obliku sjajila ili balzama za usne. Usne će vam izgledati nježnije i ženstvenije. Boja mesa će dati dojam kao da ste se malo prije strastveno ljubili.


Peter Michael Dills / Stringer, Dimitrios Kambouris / gettyimages


2. Ako imate otvoreni dekolte, nanesite na njega kremu koja u sebi ima sjaj (ili mikrošljokice). Cilj je da vaša koža dobije lijepi suptilni sjaj, a ne da svjetlucate poput disko kugle. Ako pak imate otvorena ramena i leđa, nemojte zaboraviti na njih.

3. Kada nanosite maskaru, za seksi izgled nanesite drugi sloj maskare samo na vrh vanjskih kutova trepavica. Oči će vam izgledati lijepo i senzualno.

4. Izaberite suptilni „smoky eyes“ izgled, koji će dati dubinu vašim očima. Pri tome zaboravite na naglašavanje usana crvenim ili nekim sličnim jakim ružem. Usne u tom slučaju moraju biti neutralne boje.

Budi najbolja verzija sebe.


Dimitrios Kambouris / gettyimages, Frazer Harrison / gettyimages5. Za seksi izgled vaših obraza upotrijebite masna, kremasta rumenila, što će dati poseban prirodni sjaj vašoj koži. Standardna kamena rumenila mogu se činiti previše umjetna. Ako pak nemate ili ne volite kremasta rumenila, upotrijebite najdeblji kist za rumenilo, te nanesite na obraze tonove marelice i blage ružičaste tonove.  


Michael Kovac / Stringer, Frazer Harrison / gettyimages6.Izbjegavajte slojeve i slojeve pudera, koji će vašem licu dati neprirodan izgled. Dovoljna će biti BB krema, malo korektora na strateškim mjestima i mineralni kameni puder. Ta će kombinacija izravnati sve nepravilnosti na vašoj koži, a još uvijek će izgledati kao vaša koža, a ne umjetna maska.

7. Na gornje kapke nanesite crtu crnog tuša, srednje debljine sa zavrnutim vanjskim vrhom prema gore, što će vašim očima dati „mačkasti“ izgled koji je vrlo seksi. Mačkasti tuš možete nanijeti jače ili diskretnije, ovisno o vašim željama.

Budi najbolja verzija sebe.


Vittorio Zunino Celotto / gettyimages, Jason Kempin / gettyimages8. Ako vaša koža ima zlatni ton, pomiješajte puder i sjenilo boje šampanjca, što će vašoj koži dati prirodan sjajni izgled. Nasite tu kombinaciju na jagodične kosti, na unutarnje kutove kapaka, bradu, te most iznad gornje usnice.


Stephen Lovekin / gettyimages, Gareth Cattermole / gettyimages9. Ako ne možete odoljeti crvenom ružu za usne, onda zaboravite na jaku šminku za oči, jako rumenilo i slično. Lice treba djelovati prirodno, dovoljno će biti malo pudera, sjenila u boji kože, lagana maskara i rumenilo u što neutralnijoj prirodnoj nijansi.   


Andreas Rentz / gettyimages, Juan Naharro Gimenez / Stringer, Larry Busacca / gettyimages


10. Zaboravite na kričave nijanse noktiju. Nanesite lak svjetlijih prirodnih tonova i nijansi.

(vam)

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.