Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Savršeni za proljeće

Zamahni kosom i neka sve miriše - najbolji parfemi za kosu

Želiš da sve oko tebe zamiriše kad zamahneš kosom? Predstavljamo ti mirise za koje se, nakon što smo ih isprobale, pitamo - kako smo uopće živjele bez njih?

pexels-dario-valdes-millan-10401434.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Kapljica tvog omiljenog parfema na vrat, po kapljica na svako zapešće - i spremna si za polazak. A što je s kosom? Zašto i kosa ne bi divno mirisala? Zato postoje specijalni parfemi upravo za upotrebu na kosi. Riječ je zapravo mirisima koji su dizajnirani tako da se 'ulove' za vlasi - i tamo ostaju cijeli dan pružajući zamamni miris. Kvalitetni parfemi za kosu imaju višestruku funkciju: čine da tvoja kosa miriši svježe, ali također pomažu kod otpetljavanja zamršenih vlasi te hidratiziraju kosu.

shimmer fallback

Multifunkcionalni mirisi

Za razliku od parfema namijenjenih našoj koži, specijalni parfemi za kosu ne sadrže alkohol ili ga sadrže u vrlo maloj količini, jer bi taj sastojak isušio naše vlasi. Mnogi parfemi za kosu sadrže hranjiva ulja, regenerirajući silikon i sastojke koji potiču sjaj kose. Miris za kosu može biti verzija tvog omiljenog parfema ili može biti povoljnija varijanta parfema koji pruža miris svježe oprane kose - što je vrlo praktično ako nekoliko dana nisi stigla oprati kosu ili posjetiti frizera.

shimmer fallback

Kome su namijenjeni

Najviše koristi od parfema za kosu imat će oni sa suhom kosom koja se lako mrsi i petlja. Naime, takva je kosa tanja i sklonija oštećenju vlasi pa joj treba dodatna hidratacija. Osim toga, većina žena sa suhom kosom rjeđe treba prati kosu pošto se ne masti. No, iako izgleda čisto, kosa može 'pokupiti' neugodne mirise iz okoline, kao što je dim cigareta ili mirise iz kuhinje. Ovakav će parfem učiniti da kosa miriše kao svježe oprana.

Šampon za suho pranje vs. parfem za kosu

Možda misliš da je miris za kosu nešto poput šampona za suho pranje, spreja koji koristiš u dane u kojima nisi stigla oprati kosu, a želiš kosi dati svježinu i volumen. No, zapravo to nije sličan proizvod. Šampon za kosu je, za razliku od parfema, namijenjen upravo masnoj kosi. Parfem za kosu sadrži ulja, dok je šampon za suho pranje dizajniran tako da upija masnoće s vlasi.

shimmer fallback

U nastavku donosimo nekoliko naših omiljeni parfema za kosu kojih se, nakon što smo ih probale, više ne želimo odreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Aquolina Pink Sugar, parfem za kosu 100 ml, 73,50 kn

shimmer fallback

Chanel Chance Eau Fraîche, parfem za kosu 35 ml, 519,70 kn

shimmer fallback

Christian Dior J´adore, parfem za kosu 40 ml, 408,70 kn

shimmer fallback

L'Occitane Maglica za lice, tijelo & kosu Ruža, 50 ml, 120.50 kn

shimmer fallback

The Ritual of Sakura, sprej za tijelo i kosu, 50 ml, 159 kn

shimmer fallback

La Vie Est Belle, silk hair mist, 30 ml, 335 kn

shimmer fallback

Moschino Toy 2 Bubble Gum, miris za kosu, 30 ml, 262 kn

shimmer fallback

Violet Musc, uniseks miris za kosu, 100 ml, 280 kn

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.