Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Otkrile smo sve tajne savršeno njegovane i zdrave obojene kose

Obojena kosa zahtjeva mnogo više brige i proizvoda za njegu od prirodne kose

Otkrile smo sve tajne savršeno njegovane i zdrave obojene kose
Budi najbolja verzija sebe.

Ako imaš obojenu kosu znaš koliko više pažnje i posebne brige ona zahtjeva. Pretjerano ispucali vrhovi, pretjerano sušenje i slamnat izgled samo su neki od razloga zbog kojih su mnoge od nas barem jednom zažalile zbog bojenja. Sigurno imaš i neke svoje omiljene proizvode koji ti pomažu u saniranju štete, no njega obojene kose mnogo je veći posao od nanošenja ''ispravnog'' regeneratora.

Ovi problemi postaju još gori u vrućim ljetnim mjesecima i nakon kupanja u moru. Sunce i sol mogu dodatno isušiti i oštetiti kosu tako da je krajnje vrijeme da počnemo voditi više računa o njenoj njezi. Zato smo istražile sve o njezi obojene kose prije i nakon bojenja,  i to za posebne tipove bojenja.

shimmer fallback


Pramenovi

Prije tretmana: Nemoj prati kosu prije stavljanja pramenova. Obično biramo pramenove koji su svjetliji od nape kose što obavezno podrazumijeva blajh, a prirodna ulja iz tjemena štite kosu i tjeme od štetnih učinaka blajha.

1-6 tjedana nakon tretmana: Zamjeni svoj pjenasti šampon za nježnije varijante bez sulfita. Jednom tjedno koristi masku za njegu i hidrataciju. Nemoj preskakati masku, ali nemoj je koristiti niti više od jednom tjedno jer pretjerano korištenje maske također oštećuje kosu i proizvodi kontraefekt.shimmer fallback


Jednostruko bojenje

Prije tretmana: Koristi gel s proteinima za vrijeme zadnjeg pranja kose prije bojenja. On će pomoći hidratizirati i regenerirati kosu iznutra prema van i tako je pripremiti za bojenje. 

1-6 tjedana nakon bojenja: Potrudi se prati kosu manje nego prije. Svako pranje ispire boju i u jako malim količinama oštećuje kosu (osim ako je ne pereš u hladnoj vodi s prirodnim šamponima, u tom slučaju – bravo!). Koristi šampon i regenerator s čim prirodnijim sastojcima i bez sulfita.

1-2 mjeseca nakon bojenja: Neke boje zahtijevaju češće bojenje a neke rjeđe. Probaj držati razmak između bojenja čim dužim. Koristi sjaj za kosu nekoliko puta između tretmana kako bi boja izgledala sjajnije, pogotovo ako imaš crvenu boju koja se brže ispire.shimmer fallback


Dvostruki proces

Prije tretmana: Koristi gel s proteinima za vrijeme zadnjeg pranja kose prije bojenja. On će pomoći hidratizirati i regenerirati kosu iznutra prema van i tako je pripremiti za bojenje, a kosa će mnogo lakše prihvatiti blajh.

1-6 tjedana nakon tretmana: Fokusiraj se na popravljanje štete s nekim ultra njegujućim maskama za kosu koje se ispiru i koristi ih jednom tjedno. Ako si kosu obojila u plavo, održavaj je sjajnom uz ljubičaste šampone.

1-2 mjeseca nakon bojenja: Potrudi se održati čim veći razmak između dva bojenja, i ne bojiti kosu ponovo nakon manje od 8 tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.