Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Otkrijte najvažnije beauty trendove za 2016. godinu

Slavna Bobbi Brown dala svoje viđenje popularnih trendova u ljepoti

Otkrijte najvažnije beauty trendove za 2016. godinu
Budi najbolja verzija sebe.

Svaka godina sa sobom donosi nove trendove u svim područjima, osobito u području ljepote. Noviteti, novi proizvodi, nove boje, nove tehnike – svijet ljepote stalno se mijenja. Nakon godina teškog konturiranog makeupa, vrijeme je za velike promjene. A njih je u svojoj kolumni za portal Yahoo.com predvidjela slavna američka makeup artistica Bobbi Brown:

  • 2016. godina biti će vezana za hibride koji spajaju ljepotu i zdravlje. Sve će se vrtjeti oko ljepote koja kreće iznutra. Na tržištu se već sada nalazi dosta kvalitetnih proizvoda koji poboljšavaju zdravlje i ljepotu kože i noktiju. Biti će i novih proizvoda na tu temu, osobito vitamina koji će se pozabaviti s problemima kao što je ispadanje kose.
  • Nakon trenda teškog, konturiranog makeupa Bobbi predviđa povratak prirodne, svježe ljepote. Traži se makeup koji daje prirodan sjaj pa će bronzeri u obliku gela, kremasta sjajila, lip stainovi i prozračna sjenila biti najpopularniji. Makeup će se nanositi na kožu bez podloge ili na podlogu koja je toliko prozračna da je gotovo nevidljiva.
  • Boje će još uvijek biti uočljive, no bit će ublažene. Na očima nose se prozračna svjetlucava i metalik sjenila, sjenila kroz koja se nazire prirodna boja kože. Na usnama se nose jarke, ali svejedno prozračne boje – crvena i narančasta su najpopularnije nijanse.
  • Koža će biti sjajna te manje matirana. Slojevanje njegujućih proizvoda za kožu je način kako to postići. Slojevanje ulja, seruma i hidratantnih krema je ključno, kao i nanošenje hidratantne kreme preko lagane podloge pudera kako bi izgledala prirodnije.
  • 2016. godina donijet će i nove inovacije poput makeupa koji puno dulje traje – gel za obrve koji traje barem 24 sata, umjetne trepavice koje će se zadržati nekoliko tjedana i boje za kosu koje neće blijediti toliko brzo.
  • Bobbi vjeruje i kako je ovo godina u kojoj se vraćamo prirodnijim bojama kose. Nakon godina kose koja se bojala u duginim bojama, ove godine traži se povratak prirodnoj boji kose s kojom smo rođeni.
  • Nokti će biti kratki, a poliranje noktiju i njihov prirodan izgled puno veći trend od korištenja raznih boja lakova. Cilj je da nokti izgledaju uredno, no kao da se uopće niste trudili oko njih.

Foto: Earl Gibson III / Getty

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.