Ne možemo zamisliti ljeto bez ulja za njegu kose: Otkrile smo kako ih koristiti i izdvojile nekoliko najboljih za svaki tip kose

Različiti tipovi kose i vlasišta zahtijevaju različitu njegu, a samim time i drugačije formule ulja

Baš kao oko ulja za njegu lica, i oko ulja za kosu vladaju podijeljena mišljenja - dok neki vole njegujuća i intenzivno hidratantna svojstva ulja za kosu, drugi pak ne vole njihovu masnu prirodu. Međutim, za razliku od ulja za njegu lica, dodavanje ulja za kosu u rutinu može samo poboljšati stvari, samo treba znati kako ih koristiti - ulja za kosu tvojim slamnatim i oštećenim vrhovima mogu ponovno udahnuti život, a vole ih i stručnjaci.

Ljeto i njega kosa: Odlična ulja za njegu kose koja joj vraćaju mekoću i sjaj


"Ulja za kosu učvršćuju kutikule kose, postavljaju ih ravnomjerno te kosi dodaju glatkoću i sjaj. Mnoga ulja sadrže masne kiseline koje zamjenjuju lipide u oštećenoj kosi, a upotreba ulja idealna je za oštećene vrhove", za Who What Wear rekao je Andrew Barton, komunikacijski direktor lanca salona Headmasters.

Ono što je važno znati jest da ne moraš imati suhu i dehidriranu kosu kako bi iskoristila sve dobrobiti ulja. 


"Mit koji je raširen jest da će ulja otežati kosu, čineći ju teškom i naizgled masnom. Zapravo, ulja mogu biti puno lakša od nekih regeneratora na bazi balzama koje koristimo, a uz to, kosi uvijek dodaju sjaj. Ono što je najvažnije jest kako pravilno nanositi ulje", rekao je Barton. 

Različiti tipovi kose i vlasišta zahtijevaju različitu njegu, a samim time i drugačije formule ulja, a u nastavku saznaj kakva su ulja najbolja za koji tip kose i naš izbor najboljih ulja za pojedini tip.


1/4
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.