Najveći stručnjaci estetske medicine predstavili trendove u Dubrovniku

Kako je bilo na prvom The Aesthetic Medicine Congressu u Dubrovniku otkriva nam Dora Pandora

Najbolji svjetski stručnjaci estetske medicine predstavili su trendove u Dubrovniku krajem listopada. Tamo je naime, u suradnji s British College of Aesthetic Medicine, estetski liječnik Nikola Milojević po prvi puta u Hrvatskoj u tako velikom broju okupio vrh svjetske estetske medicine. Tijekom tri dana kongresa kroz predavanja, radionice i panel diskusije, estetičari su govorili o svim aspektima estetske medicine, svjetskim trendovima te zdravstvenom turizmu.Jedno od najistaknutijih predavanja održao je dr. Tapan Patel, nedavno uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Ovog puta predstavio je najnoviji trend u estetskoj medicini - 'more is less' pristup prema kojem u jednom tretmanu koristeći po 12 ampula hijaluronskog dermalnog filera estetičari pomlađuju kožu te usavršavaju proporcije lica.Dora Hrkač


Kako je bilo opisala nam je Dora Hrkač, koja je sudjelovala na konferenciji kao jedan od predavača na temu „The power of millenials – doctors, patients, travellers“:

"Malo je reći da sam još pod dojmom, jer ako stavim na stranu obožavani mi Dubrovnik, vrhunsku organizaciju i tehničke uvjete Hotela Dubrovnik Palace, uvertira dr. Milojevića prilikom pozdravnog govora vjerujem nije samo mene ostavila bez daha.I dok bi svatko očekivao da će takav kongres započeti s temom zbog koje su se svi okupili, on ju je odlučio započeti s pričom o njegovoj, mojoj, lijepoj NAŠOJ… Hrvatskoj! Naježeni svi, od prvog do zadnjeg reda, prisjećajući se s nostalgijom uspjeha naših Vatrenih na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, uživali smo u prizorima Domovine u koju se ovaj estetski virtuoz s ponosom vratio iz Velike Britanije, na opću radost Hrvatica željnih besprijekornog izgleda.

Na ovakvoj promociji Hrvatske pozavidjele bi mu i turističke zajednice jer jedno je ispričati priču kako je lijepa, a drugo prenijeti doživljaj i emociju koje su esencija ove zemlje.

Lucija Kraljičković, Sandra Cvetković Glazer i Dora Hrkač

A onda je na scenu stupio #millenials trio, pod čijom su palicom liječnici i stomatolozi iz svih dijelova svijeta imali priliku čuti predavanje na temu „The power of millenials – doctors, patients, travellers“, tijekom kojeg smo dr. med. Sandra Cvetković Glazer, Lucija Kraljičković i moja malenkost željele predstaviti ideju o povezivanju triju različitih branši – estetske medicine, marketinga i zdravstvenog turizma te benefite istih o kojima ću tek pisati… za sve one koji nisu imali prilike čuti ove senzacionalne ideje.


Dora Hrkač i dr. Sandra Cvetković Glazer


Ovom prilikom želim se prije svega zahvaliti dr. Sandri Cvetković Glazer koja je oduvijek vjerovala u mene i moj potencijal (ali i svim do sad učinjenim tretmanima zbog kojih sam sad i nešto češće u njezinoj ulici), Luciji Kraljičković na inspiraciji za sve ideje koje ćemo tek realizirati zajedničkim snagama i pojedinačno – dijeleći istu strast prema turizmu te dr. Nikoli Milojeviću, koji je prepoznao vrijednost naših ideja, ključnih za razvijanje u svim segmentima poslovanja, pa tako i estetskoj medicini."

Kako je Dora došla na konferenciju, koga je sve imala prilike upoznati i intervjuirati te kakvi su nam sve tretmani na raspolaganju u Hrvatskoj i inozemstvu – moći ćete pročitati u kolumni na njenom blogu Dora Pandora.


Dr. Nikola Milojević i Dora Hrkač


Na ovom međunarodnom kongresu estetske medicine dr. Nikola Milojević je omogućio mladim generacijama da aktivno sudjeluju, napreduju i uče. Naime, kotizacija za studente je bila besplatna, te je tako s najmlađima nesebično podijeljeno znanje najpoznatijih svjetskih stručnjaka u estetskoj medicini.

Kongres je već prve godine ostvario dvjestotinjak sudionika iz cijeloga svijeta, a prema najavama organizatora i drugi The Aesthetic Medicine Congress održat će se u Dubrovniku.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.