Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Jednostavne i lijepe

Inspiriraj se: Ovo su najljepše ljetne frizure za svečane prilike

Ljeto je svake godine prepuno svečanih prilika, a najviše vjenčanja, pa kako bi se što lakše odlučila za savršenu frizuru - izdvojile smo nekoliko najljepših

ljeto-frizure.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Ljetna sezona je pred nama, a kako to obično biva, ljeti imamo najviše posebnih i svečanih prilika - bilo da se radi o vjenčanjima, maturalnim zabavama ili nekim drugim prilikama - sve se one uglavnom odvijaju ljeti. To je dobra stvar, jer se ljeti ne moramo brinuti o lošem vremenu, no velike vrućine i vlaga u zraku su neprijatelj broj jedan za šminku i frizuru. A posebno kada je riječ o frizurama, ljeti ne možemo odabrati bilo koju - moramo paziti da to bude frizura u kojoj nam neće biti jako vruće, a koja će biti dovoljno lijepa i svečana.

Image
Vrijeme je za odlazak frizeru

Top trendovi: 6 frizura koje će vladati ljetnim mjesecima

Za takve frizure najlakše je prepustiti se u ruke frizera, no ako nemaš vremena i tražiš neku last-minute ideju, možemo ti pomoći. Ako želiš zablistati u nekoj posebnoj i svečanoj prilici ovog ljeta i odabrati frizuru koja će savršeno upotpuniti svoj izgled, imamo nekoliko ideja.

Od klasičnih kovrči koje ne izlaze iz mode do podignute punđe i pletenice koje su kao stvorene za vruće ljetne dane, u nastavku pronađi inspiraciju - izdvojile smo osam odličnih ljetnih frizura koje su idealne za svečane prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Podignuta punđa

Tvoja kosa nikada ne može izgledati obično kada ju podigneš u bujnu punđu, a upravo je podignuta punđa frizura broj jedan za svečane prilike ljeti. Sve što trebaš je skupiti kosu, složiti je u punđu te pričvrstiti kopčicama, a možeš je napraviti i pomoću umetka za punđu. Kako bi izgledala što svečanije, izvadi nekoliko pramenova koji će ti lijepo uokviriti lice i uvij ih figarom ili peglom za kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pletenica i neuredna punđa u jednom

Napravi pletenicu koja izgleda kao kruna na tvojoj frizuri, a zatim sve to "začini" neurednom punđom podignutom sa stražnje strane tvoje glave. Pletenicu ispleti naprijed, a zatim je spoji s punđom, što će cijeloj frizuri dati ono nešto posebno. A za što "neuredniji" izgled, neka ti nekoliko pramenova bezbrižno visi sa strane - to će frizuru učiniti još ljepšom i posebnijom.

Bezvremenske kovrče

S kovrčama ne možeš pogriješiti o kojoj god prilici se radilo, a idealne su i za svečane prilike. Jednostavno u ruke uzmi figaro ili peglu i napravi kovrče koje će izgledati kao da si došla od frizera. Učvrsti ih lakom za kosu kako ih vrućina i vlaga ne bi uništile i spremna si za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Raspuštena kosa s detaljem pletenice

Lagano kovrčava i raspuštena kosa koju si učvrstila lakom za kosu izgledat će još bolje ako na gornjem dijelu kose ispleteš jednu pletenicu koju ćeš učvrstiti pribadačama - ovaj look savršen je za većinu prilika, a ako cijelu frizuru želiš podići na novu razinu, dodaj jednu veću ukrasnu kopču kojom ćeš pričvrstiti pletenicu.

Kruna od francuske pletenice

Kada govorimo o frizurama za posebne prilike, francuske pletenice su na samom vrhu liste najljepših frizura jer su toliko svestrane i možeš ih nositi na mnogo načina - a ovo je samo jedan primjer. Raspuštena kovrčava kosa s krunom od pletenice izgleda sjajno, a ako s prednje strane ostaviš nekoliko neurednih pramenova koji će ti uokviriti lice, izgledat ćeš kao princeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Niska punđa

Ako imaš kosu srednje dužine i ne znaš kako napraviti zanimljivu frizuru, imamo ideju. Niska punđa izgleda dovoljno otmjeno i elegantno za svaku priliku, a možeš se odlučiti i za malo neuredniji look, tako da napraviš malo labaviju punđu i izvadiš nekoliko pramenova. Stražnju stranu možeš malo natapirati kako bi dobila na volumenu, a rezultat je savršena ljetna frizura otporna na vrućine i znojenje.

Kovrčava niska punđa s pletenicom

Ovo je sve samo ne klasična frizura, a možeš je "isfurati" u svakoj svečanoj prilici. Raskošna punđa iz koje vire kovrčavi pramenovi izgleda sjajno s detaljima cvjetova, a možeš je upotpuniti pletenicom koja će cijeli look dovesti na novu razinu. Ova je frizura idealna za tebe ako imaš gustu i bujnu kosu.

Klasična pletenica

Možda najveći klasik i definitivno jedna od najjednostavnijih frizura za svečane prilike koju možeš napraviti je jednostavna pletenica koja pada ravno niz leđa. Ispleti ju malo labavije i dodaj neke ukrase, a s prednje strane ostavi par pramenova za veći "wow" efekt.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.