Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Svestrane i lijepe

Tri slojevite frizure za žene iznad 50 koje skidaju godine s lica

Slojevite frizure kosi će dati dodatnu gustoću i volumen što te može itekako pomladiti, a s ove tri frizure ne možeš pogriješiti

frizure.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Kako starimo, čini se kao da moramo slijediti sve više pravila - kakvu odjeću nositi, kako se šminkati, ali i koju frizuru odabrati s obzirom na godine. Posebno kada je riječ o frizurama, stručnjaci su složni da moramo obratiti pažnju na frizuru, budući da ona ima itekako veliku moć da nas vizualno pomladi ili postara.

Image
Greške u koracima

Frizure koje bi trebala izbjegavati nakon 40. jer te čine starijom

Svi smo barem jednom u životu pogriješili s odabirom frizure koju smo možda vidjeli na našoj omiljenoj slavnoj dami, ali onda smo shvatili da su nam potrebni sati stiliziranja i puno proizvoda kako bi frizura izgledala onako kako smo zamislile, a da možda ni na nama ne izgleda tako dobro. Na kraju dana, najbolja frizura je ona u kojoj se osjećamo kao milijun dolara i ona koju možemo jednostavno održavati, a nekoliko savjeta za odabir frizure nije naodmet, posebno ako biraš frizuru s obzirom na godine.

A jedna sjajna opcija za svestranu frizuru koja će izgledati sjajno na svim ženama iznad 50 je ona s puno slojeva. Takva je frizura izvrsna i za tanju i finu kosu, a kosa sve češće postaje takva kako starimo. Dodavanje slojeva frizuri daje prividnu gustoću i volumen, a stručnjaci su složni oko tri takve frizure koje će laskati svim ženama koje su prešle 50 - u nastavku saznaj koje su to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pixie

Slojevita frizura ne mora nužno biti duga, a pixie je savršen primjer. Postoji mnogo varijacija pixie frizure, a ako želiš više duljine pri vrhu, možeš se poigrati sa slojevima kako bi dobila dodatnu teksturu, kaže stilistica Jennifer Mendoza za She Finds. Jedini nezgodan dio kod ovako kratke frizure je to što zahtijeva češće šišanje jer će brže doći do one neugodne faze "izrastanja" kada kosa nije ni dovoljno duga, ni dovoljno kratka, no i to se može riješiti redovitim posjetima salonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Lob

Mnoge su slavne dame tijekom posljednjih godina odlično "isfurale" lob, odnosno dulji bob, dokazujući da je ovo bezvremenski stil koji pristaje baš svima. Ovo je također izvrstan izbor ako ne želiš previše dugu kosu, ali ni previše kratku. "Lob je kratka slojevita frizura koja je vrlo jednostavna za održavanje", dodaje Mendoza. Dakle, ako želiš jednostavnu frizuru koju ne trebaš previše stilizirati i uređivati, ovo bi mogao biti savršen izbor za tebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Slojevite frizure sa šiškama

Šiške, koliko god bile "zeznute" za održavanje, trenutno su mega popularne, a ako tražiš nešto što će te pomladiti, one su savršen izbor. "Ravne šiške će skinuti 10 ili više godina s lica jer uokviruju lice i daju mladenačku vibru", za She Finds kaže frizerka Jane Harris. "Samo pazi da šiške ne budu previše guste - tanke su šiške koketne i mladenačke, dok te guste šiške mogu postarati, ovisno o obliku tvog lica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.