Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Naglasite svoju ljepotu ružama

Pripremite vlastitu kozmetiku sa ružama

Naglasite svoju ljepotu ružama
Budi najbolja verzija sebe.

Osim estetskog izgleda, ruže imaju i praktičnu ulogu za naše zdravlje. Ulje ruža i ružina vodica dobivaju se iz cvijetova i šipka koji imaju brojna vrijedna svojstva.

Smatra se da su ruže bile prvi cvijet iz kojeg se dobilo ulje i iz kojeg je destilirana voda. Osim za aromaterapiju, svestrana je upotreba ružinog ulja i ružine vodice u zdravstvene i kozmetičke svrhe.

Dajemo vam nekoliko recepata za pripremu vlastite kozmetike na bazi ruže:

Tekućina od ruža za umorne, nadražene ili iritirane oči

30 ml ružine vodice
240 ml vode
9 pupoljaka ruže

Od ovih sastojaka dobit ćete dovoljno tekućine za 3-8 ispiranja očiju ili lica.

Priprema:
U mali emajliran lončić stavite pupoljke ruža i vodu, poklopite, te pustite da zavrije. Zatim smanjite vatru, maknite poklopac i pustite da lahano ključa 1-2 minute, dok nešto vode ne ispari. Procijedite tekućinu u čistu posudu, pustite da se ohladi i stavite u frižider. Kada se ohladi, dodajte ružinu vodicu u 120 ml pripremljene tekućine. Ovako pripremljenu tekućinu iskoristite u roku 3 dana.

Upotreba:
Isperite oči, kad smatrate da vam je potrebno koristeći ovu tekućinu bilo kao kapljice ili tako da rukama lagano isperete lice i oči.

Možete dodati i 30 ml ružine vodice izravno u 120 l destilirane ili prokuhane vode, bez korištenja ružinih pupoljaka, te pohranite dobivenu tekućinu u bočicu. Ovakav pripravak se neće pokvariti i možete ga koristiti kad vam zatreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Maska za lice od ružina ulja i meda

Pomladite i obnovite svoju kožu. Slatko bademovo ulje, koje je lagano i lako se upija omekšava i hrani kožu. Med kao prirodni ovlaživač, hidratizira kožu, ostavljajući čak i umornu kožu mekanom.

2 čajne žlice meda
2 čajne žlice bademovog ulja (Bademovo ulje rafinirano)
5 kapi esencijalnog ružinog ulja
1 kap ulja vitamina E

Priprema i upotreba:
Pomiješajte med, bademovo ulje i esencijalno ružino ulje. Umasirajte na očišćeno lice i vrat sa vrhovima prstiju. Ostavite 15 minuta, pa isperite sa mlakom vodom. Nježno obrišite kožu, koja je sada svježa i mekana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Losion od ruža za noćnu njegu

600 ml bademovog ulja
480 ml ružine vodice u koju ste dodali 30 grama osušenih ružinih latica. Latice ostavite 3 dana da se namaču, a zatim ih procijedite i maknite.
100 g pčelinjeg boska
po želji esencija ruže

Priprema :
Stavite ulje i vosak u posudu koju grijete unutar posude sa kipućom vodom ili na pari. Grijte sve dok se vosak ne rastopi, a tada maknite posudu s vatre. Polako dodajte ružinu vodicu, uz miješanje, sve dok se smjesa ne ohladi. Sada možete dodati i kap esencije ruže ako želite. Miješajte kremasti losion sve dok se ne ohladi, ulijte u bočicu i pospremite za kasniju upotrebu.

Upotreba:
Ovaj losion je izvrsna krema od ruže, s kojom možete očistiti nečistoću i šminku sa lica. Jednostavno nanesite na kožu sa čistim prstima, pa zatim skinite sa maramicom ili vatom. Nakon toga možete u svaku ruku staviti čajnu žlicu kukuruznog brašna i utrljati u lice i ruke. Prvo isperite sa toplom, a zatim sa hladnom vodom. Natapkajte tanak sloj kreme na kožu za noćnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Bademovo ulje i ružina vodica, kao što znamo, su izvrsna hidratantna sredstva za normalnu, suhu, te osjetljivu kožu. Kukuruzno brašno su "zrnca ljepote" koja stimuliraju tkivo.

Savjet:
Kad sami radite kozmetičke pripravke, koristite staklenu ili keramičku posudu. Neki eksperti preporučaju posude od nehrđajućeg čelika, ali oni mogu ispuštati teške metale u smjesu koju pripremate. Nemetal je bolji za biljke.

Raskošna kupka od ruža

1 šalica ružinih latica ili
1 šalice ružine vodice
1 šalice kokosovog mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Priprema:
Pripremite toplu kupku. Dodajte ružine latice (ili neku drugu vrstu jestivog cvijeća bez pesticida) ili ružinu vodicu i kokosovo mlijeko.

Upotreba:
Opuštajte se u toploj kupci 10-15 minuta. Isperite se, tonizirajte i navlažite kožu.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.