Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Mrlje od boje: Jednostavni trikovi kako očistiti kožu nakon DIY bojenja kose

Kako još uvijek traja pandemija koronavirusa i frizerski saloni su zatvoreni, većina nas se bacila u bojenje kose kod kuće, a to sa sobom nosi i mrlje na koži koje je nekad teško očistiti. Zato smo pronašle par jednostavnih trikova

Mrlje od boje: Jednostavni trikovi kako očistiti kožu nakon DIY bojenja kose
Budi najbolja verzija sebe.

Ne znamo za vas, ali većina žena u vrijeme pandemije COVID-19 sama boji kosu kod kuće. Sijede i grozan izrast nisu dobar prijatelj nijednoj od nas kad se pogledamo u ogledalo. Frizerski saloni će uskoro biti otvoreni no biti će problem doći na red, pa smo do svog termina prepuštene same sebi. A i ova neobična situacija donosi i neke uobičajene probleme jer neke od nas i bojaju kosu uvijek kod kuće. Ako si jedna od njih, onda će i tebi ovi trikovi dobro doći.

Prva i najvažnija stvar koju moraš zapamtiti jest da je koža oko tvojeg lica jedan je od najosjetljivijih dijelova tijela pa trebaš odabrati nježnija sredstva i tehnike uklanjanja boje.

Image

Kosu možeš prirodno posvijetliti uz sastojke koje imaš doma. Znamo i kako


Prije nego što počneš bojiti kosu, namaži tanak sloj vazelina ili ulja (možeš koristiti kokosovo ili maslinovo ulje) uz liniju kose, pazeći da da ga namažeš i oko ušiju. To stvara barijeru između boje i tvoje kože. Također je dobro napomenuti da hidratizirana koža ne upija boju tako lako, tako da ju prethodno dobro namaži najdražom hidratantnom kremom.


via Tenor


Kao i kod šminke, i za nanošenje boje za kosu uvijek je poželjno koristiti više od jedne četkice. Upotrijebi manju četkicu za kosu koja je najbliža tvojem licu i, ako je moguće, upotrijebi ogledalo s povećalom kako bi mogla izbliza vidjeti što radiš.

Tri jednostavna trika kako ukloniti boju za kosu s kože:

1. Sredstvo za ukljanjenje vodootporne šminke

Ovaj je proizvod napravljen za lice, stoga vrijedi pokušati s njim skinuti boju prije nego se odlučiš za nešto drastično. Ako trljanje sredstva za uklanjanje vodootpornog make up-a na kožu ne daje rezultate, maramice za uklanjanje šminke mogu biti učinkovitije. Prijeđi njima preko mrlje i ostavi da koža upije sredstva s nje pet minuta prije ispiranja vodom.

2. Limunov sok i soda bikarbona

U šalici pomiješaj nekoliko kapi iscijeđenog limuna i žlicu sode bikarbone. Pomoću čiste krpice ili gaze, nanesi mješavinu na kožu. Nježno trljaj nekoliko minuta i potom isperi vodom.

3. Četkica za zube

To je prilično abrazivna tehnika i u osnovi je poput agresivnog pilinga pa je ostavi za kraj, ako si isprobala sve ostalo. Čistom četkicom za zube nježno četkaj mrlju. Možda ćeš morati svakodnevno četkati kožu dok tragovi ne nestanu, pa pazi da to radiš najnježnijom četkicom jer ćeš u protivnom ukloniti i sloj kože, a ne samo boju. Pazi da se ne pretjeraš kako koža ne bi postala crvena i upaljena.

Razblaženo sredstvo za pranje rublja za skidanje mrlja s ruku

Prema koloristu Kim Kardashian i Kylie Jenner, Georgeu Papanikolasu, pokušaj pomiješati mrvicu tekućeg deterdženta za rublje, dječjeg ulja ili maslinovog ulja, i mješavinu natopi na vlažnu krpicu te nježno utrljaj na kožu. Deterdžent je naizgled najbrže djelujući, ali možda nije prikladan za osobe s osjetljivom kožom, pa je ulje sljedeće najbolje rješenje. "Nikad nisam isprobao ovu tehniku, ali to je bapska priča koju neprestano čujem u salonu", rekao je za glamourmagazine.co.uk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.