Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Mandala – frizerski salon u kojem se frizerstvo smatra vizualnom umjetnošću

Kreativnost, edukacija i strast za napretkom njihovi su pokretači

Mandala – frizerski salon u kojem se frizerstvo smatra vizualnom umjetnošću
Budi najbolja verzija sebe.

Mandalin tim čine Vlasta Menges i Darko Purić, strastveni zaljubljenici u frizerstvo, ali i život općenito.  U svojoj dugogodišnjoj karijeri oboje imaju raznovrsna iskustva.  Vlasta je više od 13 godina radila u renomiranom zagrebačkom salonu kao direktor koloracije. Sudjelovala u stvaranju brojnih kolekcija i kreativnom istraživanju ZGAT tima. Kako joj je koloracija bila primarni posao, a šišanje vječna ljubav, nikad nije napustila nijedan dio tog posla. 

Vječna želja za napretkom vodila ju je na razne seminare i edukacije kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Najčešće je to bio London i akademija Vidal Sassoon. U želji da frizerstvo napreduje i u Hrvatskoj, i sama je provodila mnoge edukacije s različitim timovima, a prije otvaranja salona s Darkom radila je kao edukator u vodećoj svjetskoj kozmetičkoj tvrtki L'Oréal za profesionalni brend Matrix.  Za to vrijeme Darko je gradio svoju impresivnu karijeru. Kao sin frizerke, u salonu je bio od malih nogu, što govori o tome koliko je duga ljubav prema frizerstvu u kojoj ima sve više strasti.

Još kao 22-godišnjak otvara svoj prvi salon u rodnome mjestu, a samo godinu kasnije seli svoje poslovanje u Čakovec, u kojem i danas ima salon. No kako Darko ne poznaje granice ili kad dođe blizu njih, širi svoje interese, evo ga sada i u Zagrebu.

Kao vođa svoga tima i inicijator ideja, stvara brojne kolekcije kojima predstavlja svoj i rad svoga tima Backstage u brojnim domaćim i svjetskim časopisima. Edukacija je i u njegovu životu sveprisutna te već niz godina radi kao edukator. Tako je bio član šireg Matrix tima, a držao je i neke seminare za brend Davines. Najčešće je to bilo na pozornici vodećeg hrvatskog festivala frizerstva Hairestyle News (http://hairstyle-news.hr/), a po dodatno znanje uglavnom ide u London.

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i zajedničkih suradnji na nekim projektima, Vlasta i Darko otkrili su da imaju zajedničke želje, ideje, strasti i ljubavi kako u svom poslu, tako i u životu.


shimmer fallbackshimmer fallbackMANDALA – mjesto u kojem su objedinjene sve naše strasti i interesi.

Želimo stvoriti ambijent u kojem ćemo se svi osjećati ugodno i opušteno. Ono što nas dodatno privlači i potiče naš rast jesu razni oblici umjetnosti. Inspirirani tom idejom osmislili smo niz zanimljivih detalja koje smo implementirali u naš prostor, a u tijeku su pripreme i organizacija tematskih tjedana. Tijekom mjeseca izmjenjivat će se tjedan književnosti (čitanja poezije, kratkih priča, upoznavanje literature mladih književnika kako domaće, tako i svjetske scene), tjedan glazbe (slušaonice, koncerti, razmjena starih vinila...), tjedan životnog uživanja (teme koje će biti zastupljene u ovom tjednu vezane su uz poboljšanje života i uživanje u svakodnevici; bit će tu radionica i predavanja na temu hrane, zdravlja, samoupoznavanja, psihologije, izrade fraktala, vlastitih mandala, astrologije i mnogih drugih alternativa koje će nam obogatiti život).Uz tjedne izmjene programa kod nas imate priliku uživati u slikama (kako renomiranih, tako i još neafirmiranih) likovnih umjetnika, postav izložbe mijenja se svaka dva mjeseca. Trenutačno je otvorena izložba akademske umjetnice Petre Lidije Ševeljević () te tatoo artistice Nikke Dott ( ).   Na našim policama nalaze se knjige zanimljivih naslova koje su put do nas našle u suradnji s portalom Najbolje knjige (). Ako vam se neki od naslova svidi, kod nas ga možete i posuditi.    Otvoreni smo za nove ideje i suradnje, skloni smo inovacijama i promjenama te su kod nas dobrodošli svi koji imaju ideje koje traže svoje mjesto. Možda je baš Mandala dom za njih. U Mandali ima mjesta za svakoga tko radi sa srcem i ljubavlju. Za samo otvorenje salona ostvarili smo tako suradnju sa Smoothie barom Sokić () koji od ekološki uzgojenog voća i povrća, od malih proizvođača, pripravlja predivne zdrave napitke te OPG-om Čegec () koji je pionir ekološki uzgojenoga grožđa za izradu prvog takvog vina u Hrvatskoj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.Važno nam je stvoriti okruženje koje je u skladu s ljudima i prirodom. U uređenju našeg prostora pozabavili smo se restauracijom starih komada namještaja. Neki od njih su dobili novo ruho, a neki potpuno novu namjenu i oblik. Uživali smo u izradi svakoga komada, a vjerujemo da ljubav i pozitivna namjera koji su bili sveprisutni u tom procesu pridonose atmosferi i energiji koja je tako utkana u naš prostor. U svijetu u kojem se prirodni resursi troše brzinom svjetlosti, svatko od nas može pomoći, stoga upotrebljavamo proizvode koji imaju (što je više moguće) prirodne sastojke. Neki proizvodi imaju ambalažu od materijala koji su već prethodno reciklirani, a neki od njih i višenamjensku. Ambalaža koju koristimo i otpad koji nastaje u radu dajemo u reciklažu. Prva od ideja vraćanja „duga“ prirodi jest odvajanje jedne kune od svake stranke za pošumljavanje.Dobrodošli ste u naš prostor na FRIZURU & KULTURU!, poručuju iz Mandale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.