Budi najbolja verzija sebe.

Kućne maske za suhu kosu

Home made maske od sastojaka koje svakodnevno koristiš u prehrani mogu potpuno oživjeti takav tip kose

Budi najbolja verzija sebe.

Vjerujemo da se nije lako boriti sa suhoćom kose i ako imaš osjećaj da si probala baš sve, a ona je i dalje neposlušno suha, prva pomoć ne moraju biti isključivo skupi kozmetički preparati. Baš naprotiv, home made maske od sastojaka koje svakodnevno koristiš u prehrani mogu potpuno oživjeti takav tip kose.

MASLINOVO ULJE I SMEĐI ŠEĆER
Mnogi čimbenici utječu na kvalitetu tvoje kose, pa tako i mnogi faktori iz okoliša koji pomažu nakupljanje bakterija i mrtvih stanica kože. Sve to sprječava šampon da ispravno odradi svoj posao i kosa jednostavno na taj način ne može prodisati. Zato postoje home made maske sa spasonosnim sastojcima poput smeđeg šećera koji ima ulogu prirodnog pilinga. On će riješiti sve zaostale mrtve stanice i pročistiti vlasište tako da koža opet može disati. Uz dodatak ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dobit ćeš potpuno prirodni regenerator i značajno smanjiti eventualna oštećenja kose i suhoću. Ovoj maski potrebno je oko 15 minuta da izvrši svoje djelovanje, a ispire se hladnom vodom. Pripazi da dobro ispereš sve zaostatke ove maske.

MED I MLIJEKO
Svima već dobro znana kombinacija meda i mlijeka, ponovno je u ulozi Supermana koji spašava tvoj izgled. Laktoza u mlijeku ima ulogu savršenog čistača i oslobađa tvoje vlasište od mnogih nečistoća koji pospješuju suhoću. Uz dodatak meda, dobit ćeš masku za prvu pomoć koja je idealan saveznik za oživljavanje beživotne kose. Med djeluje na način da privlači vlagu u tvoju kosu i pomaže u dobivanju prirodnog sjaja. Masku napravi u količini ovisnoj o dužini tvoje kose. Oba sastojka dodaj u proporcionalnoj količini i ostavi da odstoji na glavi oko 20 minuta. Isperi i otkrij kosu prepunu prirodno sjaja.

BANANA I JOGURT
I ova kombinacija već ima poprilični staž u beauty svijetu, ali baš zato ju i više cijenimo. U slučaju suhe kose, banana i jogurt mogu također učiniti čuda. Banana može tvojoj kosi pružiti dubinsko hidratacijski tretman koji može biti sjajna zamjena u slučaju da iz bilo kojeg razloga ne možeš posjetiti frizerski salon, a tvoja kosa vapi za pomoć. Kombinacija banane i jogurta nahranit će tvoju kosu esencijalnim tvarima i potaknuti njen rast. Idealan omjer za ovu masku su jedna banana i žlica jogurta. Uz dodatak neizostavnog meda, dobit ćeš i neophodnu hidrataciju gratis. Drži ovu mješavinu na svojoj kosi oko pola sata i zamotaj ju u jednokratnu kapu za tuširanje kako bi se riješila nepotrebnih mrlja i kapanja i isperi hladnom vodom. Voila, tvoja sasvim nova, obnovljena kosa je tu!

KOKOSOVO ULJE I AVOKADO
Avokado je jedan od onog supervoća koje je kao stvoreno za održavanje kose, kože i noktiju, zbog čega se često koristi u kozmetici. Naime, sadrži veliki udio B kompleksa, daje koži osobitu svježinu i povećava hidrataciju, te štiti od štetnih utjecaja iz okoliša. Kokosovo ulje s druge strane pomaže prodrijeti duboko u folikule vlasi i tako izravno i dubinski isporučuje hranjive tvari. Ove sastojke potrebno je pretvoriti u glatku pastu koja na tvojoj kosi treba odstajati oko 20 minuta. Nanesi su cijelom dužinom, od korijena do krajeva i uživaj u svom novom sjajnom izdanju!

JAJA I LIMUN
Nemoj odmah odustati od ove maske, ako vidiš da su jaja njen glavni sastojak. Svjesni smo da ta namirnica nije laka za njegu tvoje kose i da ih je zbog njihove sluzavosti vrlo teško isprati, ali vjeruj da će se isplatiti. Esencijalni vitamini i aminokiseline u jajima pomoći će tvojoj kosi vratiti izgubljene hranjive tvari, a limun će riješiti dosadne nakupine na vlasištu i zahvaljujući svojoj kiseloj prirodi, očistiti vlasište od nakupljenih bakterija. Masku napravi tako da bjelanje odvojiš od žumanjaka i pomiješaš bjelanjak s limunovim sokom. Količinu prilagodi dužini svoje kose, no za početak možeš to raditi s dva jaja i jednim limunom. Drži masku na kosi oko pola sata i isperi hladnom vodom.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.