Kratka kosa nakon četrdesete? Ovo su savjeti kako je održavati

Mnoge žene se nakon 40-te odlučuju na skraćivanje kose. A evo i savjeta kako je najlakše oblikova, a pronašle smo i nekoliko proizvoda koji će ti pomoći u savršenoj kratkoj frizuri

Kad su u pitanju ljepota i savjeti protiv starenja, većina nas najveću pažnju troši na njegu kože i zaboravlja na kosu. Ali zapravo je frizura jedna od prvih stvari koju ljudi primijete na tebi, a dodatna ljubav i njega prema kosi može transformirati tvoj cjelokupni izgled.


Mnoge se žene odlučuju za kraću kosu, posebno kako postaju starije, iz nekoliko razloga. Kraću kosu lakše je njegovati, zbog čega izgleda zdravije i živahnije. Također, kratka kosa može imati pomlađujući efekt, dajući ti mlađi i svježiji izgled bez previše truda.

Postoji mnogo načina za oblikovanje kratke kose, a ako slijediš par ključnih savjeta, većina kratkih frizura može ti pomoći da izgledaš mlađe. Ako je tvojoj kratkoj kosi potreban makeover, u nastavku provjeri na što bi se trebala usredotočiti, ali i nekoliko naših prijedloga s kojima ćeš postići savršenu kratku 'anti age' frizuru.

Slojevi

Slojevi se najčešće povezuju s dugom kosom, ali slojevitost je jednako važna - ako ne i važnija - za kratku kosu. Slojevi pomažu u stvaranju volumena, koji na kratkoj kosi može izgledati vrlo chic i mladoliko. Na nekim ženama, slojevi izgledaju čak i bolje na kratkoj nego na dugoj kosi.

Tekstura

Slično slojevima, zadržavanje mladenačke teksture na kratkoj kosi može ti pomoći u transformaciji izgleda. Valovita i kovrčava kosa izvrsno je rješenje za anti-age frizuru ili kosu jednostavno možeš oblikovati kremom za stiliziranje kako bi stvorila veću 'dubinu'.

Hidratizirajući proizvodi

Bilo da se odlučiš za teksturu, slojeve ili zaglađeniji izgled, održavanje hidratacije kose je ključno. Kad se kosa isuši, može izgledati oštećeno ili ostarjelo. Teksturirana kosa obično zahtijeva više hidratacije od zaglađenijeg stila, ali u svakom slučaju trebala bi u svoju rutinu uključiti regenerator koji se ne ispire kako bi zadržala mladenački izgled kose.

Šampon za volumen

Pranje kose šamponom za volumen promiče mladenački izgled dok istovremeno poboljšava izgled tvoje kose. Također odlično funkcionira sa slojevima i teksturom, a samo po sebi je jednostavno rješenje za kosu mlađeg izgleda.

1/7
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.