Budi najbolja verzija sebe.

Jednostavni makeoveri gotovi za minutu

Jednostavni i brzi trikovi

Budi najbolja verzija sebe.

Ako vam je dosadio vaš izgled i voljeli biste nešto promijeniti, no nemate vremena ni novaca mi vam donosimo nekoliko super jednostavnih i brzih trikova koji će u minuti osvježiti vaš izgled.

Ponekad i male promjene poput nove boje ruža ili drugačije frizure mogu učiniti čuda i učiniti da se osjećate bolje. 

Čak i ako ne vjerujete u jednominutne makeovere, barem isprobajte neke od ovih i uvjerit ćete se kako su doista učinkoviti. Makeoveri koje vam predstavljamo u nastavku u nekoliko minuta će vaš ležeran stajling pretvoriti u elegantan look. Za neke će vam od navedenih trikova možda u početku trebati više od jedne minute, no jednom kad ih savladate lako ćete ih provoditi. 


1. Osvježite usne

Jedan od najlakših i najbržih maekovera svakako je korištenje ruža za usne. Ukoliko ne koristite ruž za usne, počnite ga koristiti. Ako pak ga već koristite, onda isprobajte neku drugu boju. Ovog su proljeća osobito trendi jarke nijanse pa ih možete isprobati ako ste dovoljno hrabri. To će osvježiti vaš izgled. Također, ukoliko u trenu želite izgledati elegantnije dovoljno je samo da nanesete ruž i spremni ste. 

2. Highlight

Vjerojatno ste čuli za highlightere, odnosno posvjetljivače koji se koriste  kako bi licu dao blistavost i sjaj Također, pomoću highlightera možete istaknuti određene dijelove lica. Uz pravilno korištenje highlightera u nekoliko minuta možete drastično promijeniti svoj izgled. Kad je riječ o korištenju highlightera, može se koristiti preko cijelog lica ili na strateški važnim mjestima, odnosno najispupčenijim dijelovima lica, kako bi stvorili dojam zaglađenog i osvijetljenog lica. Posvjetljivač se najčešće nanosi na vrhove jagodica,  duž sredine nosa, na kost obrve, uz rub gornje usne te na sredinu čela i brade.

3. Naglasite oči

Nakon dugog i napornog dana na poslu vaše oči zacijelo izgledaju prilično iscrpljeno. Želite li postići dublji pogled i efekt većih očiju, potrebno je počistiti preostali make-up te osvježiti lice. Ispod očiju nanesite malo korektora kako biste prekrili podočnjake, na kapke nanesite svjetlucavo sjenilo te maskaru kako bi produljili trepavice. Jednom kad savladate ova tri koraka, za svaki će vam biti potrebno desetak sekundi. 

4. Oblikujte obrve

Uzalud vam bilo kakav trud oko izgleda ako vam obrve izgledaju neuredno. Ako nemate vremena za uređivanje obrva posjetite kozmetičarku koja će vam ih oblikovati kako treba pa ćete ih potom mnogo lakše održavati. Ako su vam obrve rijetke, možete ih potamniti koristeći olovku i u trenu ćete izgledati ljepše i njegovano.

5. Promijenite frizuru

Ako svaki dan nosite jednu te istu frizuru, s vremenom će vam dosaditi te ćete osjetiti svojevrsno zasićenje. Ako ništa drugo, najjednostavnije i najbrže što možete napraviti je počešljati je u drugu stranu ili na drugačiji način. Ili, ako svaki dan nosite raspuštenu kosu, sada je isprobajte svezati u punđu. Iako je riječ o instant makeoveru, taj će mali trik osvježiti vaš cjelokupni look i dati vašem licu svježinu. Želite li nešto više, posjetite frizera i ošišajte se ili pak promijenite boju kose.

6. Dodajte bronzer

Želite li imati onaj zdravi sjaj na licu koristite bronzer. Nanesite ga na obraze u tankom sloju, to traje samo nekoliko minuta a u trenu ćete izgledati kao da ste došli iz nekog tropskog raja. Samo pripazite kod nanošenja i nemojte pretjerivati kako vam se ne bi primijetili prijelazi.

7. Osvježite boju

Ako nemate vremena za bojane, a kosa vam je izgubila sjaj ili biste voljeli neku promjenu koja ne iziskuje puno truda onda kupite preljev za kosu ili šampon u boji. Puno je brže i jednostavnije od bojanja kose, a osvježit će vas izgled. 

Zašto potrošiti sate na uređivanje, ako se možete preobraziti i u samo nekoliko minuta? Ovi su trikovi osobito korisni u onim trenucima kada ste zatrpani obavezama ili ste u stisci s vremenom. Isprobajte ih i uvjerit ćete se kako su uistinu učinkoviti. 

Izvor: beauty.allwomenstalk.com 
Foto: marin/Freedigitalphotos.net

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.