Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Moderna verzija popularnog 'shaga'

'Vučji rez' - kombinacija fudbalerke i dugih pramenova na putu je da postane ljetna 'it' frizura

Jednostavna za održavanje, pomalo divlja i voluminozna, ova "vučja" frizura idealna je za sve koji ovog ljeta žele prigrliti promjenu

vucji-rez.jpg
Foto: Instagram
Budi najbolja verzija sebe.

Frizura rođena u Koreji i popularizirana na društvenim mrežama, popularni "vučji rez" ili "wolf cut", najnoviji je trend koji viđamo posvuda. Ova je frizura nakon karantene zavladala TikTokom zbog svoje izrazite jednostavnosti, a stil su prigrlile i slavne osobe poput pjevačice Billie Eilish i glumice Debby Ryan.

Image
Što ćeš izabrati?

Od fudbalerke do shaggyja: Najveći trendovi frizura za ljeto 2021.

Kao što i samo ime govori, "vučji rez" divlja je frizura, pomalo čupava i slojevita, i to zahvaljujući kraćim slojevima s prednje strane, koji zahtijevaju tonu stava da bi se izveli. Zaštitni znak frizure volumen je na vrhu koji se smanjuje prema krajevima pramenova, a završava šiškama. Ključ je u tome da izgledaš istovremeno divlje, ali i opušteno, s frizurom koju možeš lako oblikovati.

Ova je frizura modernizirana verzija nekada popularne fudbalerke, a malo podsjeća i na 'shag' frizuru, ali s puno volumena na vrhu i slojevitim pramenovima. A najbolja stvar s ovom frizurom je sloboda koju imaš s oblikovanjem kroja - možeš se odlučiti za mekši rez ili pak za slojeviti.

A povratkom trendova iz sedamdesetih i osamdesetih, nije ni čudo što ova čupava frizura stječe toliku popularnost. Proslavili su ju David Bowie i njegov alter ego Ziggy Stardust, a ponovno ju je uspostavila Miley Cyrus 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nisi sigurna da je ova frizura za tebe? Evo nekoliko ideja kako ju možeš nositi.

"Vučji rez" koji podsjeća na fudbalerku

Glumica i pjevačica Debby Ryan vratila je estetiku fudbalerke u svoju frizuru i odlučila se za slojeviti rub koji se proteže do njezina uha. Ovo je pravi primjer modernog "vučjeg reza" koji odlično izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Lagano slojevit "vučji rez"

Ovo je klasični oblik "vučje" frizure koja je punija pri vrhu, a sužena na kraju. Lepršavi slojevi frizuri daju strukturu, ali svejedno izgleda opuštenije i manje drastično od ostalih izdanja.

Kovrčavi "vučji rez"

"Vučji rez" možeš nositi i ako imaš kovrčavu kosu - oblikuj kovrče slažući ih na vrh, a zatim ih podrezujući prema krajevima pramenova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ekstremni "vučji rez"

Za divlji način nošenja ovog trenda, odluči se za ultra čupave slojeve na vrhu s ekstremnim suženjem prema dnu.

"Vučji rez" na kratkoj kosi

Ovo je jedan od najpopularnijih načina nošenja ove frizure. Kratki "vučji rez" pristajat će baš svima i to je jedna od onih frizura koje zahtijevaju najmanje brige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Mekani "vučji rez"

Nisi dovoljno hrabra za klasični i divlji "vučji rez"? Odluči se za nježniju verziju koja će lijepo uokviriti tvoje lice.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.