Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Elegantno stari

Glumica porculanske puti zna tajnu mladolikog izgleda

Cate Blanchett ima predivnu kožu, gotovo bez bora iako je u šestom desetljeću života. Njezini beauty rituali uključuju i akupunkturu

profimedia-0557687896.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Australska glumica Cate Blanchett osim po sjajnoj glumi za koju je nagrađena s dva Oscara (za glavnu ulogu u film Jasmine French i za sporednu u Avijatičaru), poznata je i po svom porculanskom tenu te obrazima za koje bi mnoge žene "ubile", a svi drugi bi je uštipnuli.

Image

Slavenska ljepota bez premca: Pet Ruskinja koje su uvijek na listama najljepših žena

Jedna je od onih žena koje znaju kako elegantno starjeti. U svibnju će napuniti 52 i godine joj lijepo stoje. Ostvarila je brojne sjajne uloge, a osobito se ističu one u filmovima Zlatne godine kraljice Elizabete, Zaljubljeni Shakespeare, Talentirani gospodin Ripley, Babel, Gospodar Prstenova, Neobična priča o Benjaminu Buttonu i Nema me.

Cate je i kazališna redateljica, a nekoliko je godina sa suprugom, također redateljem Andrewom Uptonom vodila Sydney Theatre Company. Par je u braku 23 godine i imaju četvero djece.

Kada je o ljepoti riječ, Blanchett voli prirodan pristup i ne pretjeruje ni s make up-om niti s beauty tretmanima. Ima dobre gene pa joj to nije ni potrebno. U nastavku pročitaj o beauty rutini Cate Blanchett.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Izbjegava sunce

"Majka mi je dala neprocjenjiv savjet, da se držim podalje od sunca", rekla je Blanchett za Telegraph i dodala kako nikada i nije htjela biti jedna od onih preplanulih djevojaka na plaži. Redovito, i zimi i ljeti, koristi kremu s visokim zaštitnim faktorom. S obzirom da ima jako svijetlu put to je nužno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Za nju se njega kože ne svodi samo na preparativnu kozmetiku

"Kao što je bitno što unosimo u organizam, bitno je i što stavljamo na kožu te kako je njegujemo. Važna je dosljednost, a ja osobno koristim i blagodati akupunkture i masažu", kaže Cate za spomenuti portal te dodaje kako koristi kvalitetnu kozmetiku i šminku.

Jutarnja i večernja beauty rutina

Ujutro na lice stavlja serum, hidratantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom, a navečer se njezina beauty rutina razlikuje ovisno o tome je li bila na pozornici ili snimala film pa joj je na licu teška šminka ili je, pak, dan provela bez make up-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ako ima šminku na licu, skinut će ju sredstvom za čišćenje na bazi ulja, a ako nema, sredstvom za čišćenje u obliku pjene. Redovito koristi i hranjivu masku za lice. "Mislim da je redovitost ono na što koža reagira", kaže glumica.

Brzinski make up i par vrijednih trikova

"Jedva da imam vremena za make up. Šminkam se u automobilu. No, imam sreću da sam svom poslu upoznala vrhunske majstore za šminku i od njih naučila par trikova koje primjenjujem. Dva glavna su: nježna nijansa ruža na usnama i otvaranje pogleda, odnosno oči našminkam tako da izgledaju veće", otkriva Blanchett.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ljepota dolazi iznutra

"Ako si iznutra zdrava i jaka, to će se na van oslikavati u zdravoj i lijepoj koži. Zato mislim da je važno njegovati se iznutra i to je jedan od razloga zbog kojeg obožavam akupunkturu i kvalitetnu aroma masažu, no ne priuštim si ih često koliko bih htjela", iskreno će glumica. Trudi se jesti kvalitetno i izbjegavati alkohol i šećere.

Tjelovježba

"Kad smo kod tjelovježbe, u tom sam području u najmanju ruku nedosljedna. Ima perioda u kojima se dam u nešto pa treniram mjesec dana tri do četiri puta tjedno, a onda dva mjeseca ne radim ništa. S obzirom da sam prilično aktivna na pozornici, tješim se i da je to određeni oblik tjelovježbe. Neprestano sama sebi ponavljam da ću ove godine početi redovito vježbati, no ta godina još nije došla", iskrena je Cate.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.