Budi najbolja verzija sebe.

6 metoda koje će vam pomoći da uspješno izbijelite zube kod kuće

Ne morate potrošiti puno novca kako biste imali ljepše i bjelije zube, tradicionalni recepti stvarno djeluju!

Budi najbolja verzija sebe.

Jel' postoji netko tko ne želi bjelije zube? Itko? No, dobro, nisam ni mislila da će netko podići ruku jer zaista lijepi i bijeli zubi znak su dobrog zdravlja i njegovanosti tijela.

Bez obzira jeste li pušač, ljubitelj kave ili naprosto želite nešto bjelije zube, ne morate odmah k zubaru (kod kojeg nije jeftino izbjeljivanje) ili u trgovinu po neki od desetak produkata za izbjeljivanje zubiju koji se reklamiraju (a i često ne postignu obećane rezultate).

Postoji nekoliko načina kako da zube izbijelite i sami kod kuće - na tradicionalan način i od sastojaka koje već vjerojatno imate kog kuće!. Sve mi smo vidjele desetke produkata za izbjeljivanje zubiju koji se reklamiraju, no mnogi od njih su skupi, a i često ne postignu obećane rezultate.

Evo nekoliko načina kako sami kod kuće možete izbijeliti zube:

Budi najbolja verzija sebe.

1. Izbjeljivanje aktivnim ugljenom


Jedna od najpopularnijih metoda u posljednje vrijeme - jest da ih zacrnite aktivnim ugljenom koji, dobro je poznato, na sebe veže štetne tvari, ali i površinske mrlje i čestice hrane čime se ujedno postiže i izbjeljivanje zubi.

Sve što treba napraviti jest pomiješati otprilike jednu žličicu praha aktivnog ugljena (možete samljeti tabletice Carbomed ugljena kojeg možete kupiti u svakoj ljekarni) s nekoliko kapljica vode ili zubima izdrobite tabletu u ustima, u dobivenu mješavinu umočiti četkicu za zube te ih nježno, ali temeljito četkajte oko tri minute. Pažljivo ispljunite - ne zato što je ugljen štetan, već da imate manje za čistiti u umivaoniku - i onda zube iščetkajte i običnom pastom za zube. Rezultati će vjerojatno biti vidljivi već nakon prvog tretmana, a za najbolji efekt preporučuje se ovo ponoviti svakoga dana, sedam dana zaredom. A izbjeljivanje možete ponoviti svakih nekoliko mjeseci.

Moramo napomenuti da aktivni ugljen neće izbijeliti prirodnu boju zuba već uklanja samo one mrlje koje su mogle uzrokovati nestanak prvotne prirodne bjeline koja nije kod svakoga ista,

2. "Bakina metoda”


Ovaj način izbjeljivanja je poznat od davnina, a mnogi se kunu da i djeluje. Pomiješajte jednu žličicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog octa. Mješavina bi se trebala malo zapjeniti i spremni ste za četkanje zubiju. Nakon toga zube iščetkajte običnom pastom za zube. Ovo metodom zube smijete izbjeljivati najviše jednom tjedno.

Budi najbolja verzija sebe.

3. Izbjeljivanje pomoću jagoda


Ovo je i nas iznenadilo, no tko god je isprobao ovu tehniku bio je zadovoljan. Trljajte jagodu cijelu ili zgnječenu po zubima i vaši će zubi biti bjeliji. Ovaj trik su isprobale i dive poput Oprah Winfrey i Tyre Banks, a od onda ga koriste i milijuni žena.
Jagode čine čuda zbog enzima koji sadrže. Taj enzim izbjeljuje zube i čisti zubne naslage.
Zbog visokog udjela šećera u jagodama preporučuje se nakon korištenja jagoda zube oprati običnom pastom za zub.

4. Izbjeljivanje pomoću peroksida i sode bikarbone


Jeftin i jednostavan način izbjeljivanja zubiju je da usta s vremena na vrijeme isperete s 3 postotnim vodikovim peroksidom (hidrogenom). Ili izmiješajte žličicu soda bikarbone sa žličicom hidrogena i žličicom vode. Ovime iščetkajte zube.

Trik ovdje je hidrogen. Mnoge zubne paste i gotovo sva sredstva za izbjeljivanje zubiju sadrže vodikov peroksid i do sad je najuspješnije izbjeljivanje zubi postignuto pomoću njega. Jedini je problem što se s hidrogenom mora postupati veoma oprezno. Ne smijete ga progutati, a ako se to slučajno i dogodi, morate odmah popiti barem jednu čašu vode kako bi se razrijedio. Isto tako ne preporučuje se prečesto ovako izbjeljivati zube. Najviše jednom tjedno.

5. Izbjeljivanje pomoću narančine kore

Mnogi tvrde da ova tehnika definitivno pali. Unutarnja strana kore (bijela) sadrži sastojke koji izbjeljuju zube. Zato samo uzmite koru i protrljajte po zubima i vratite im prirodni sjaj. Neki ljudi isto čine i s korom limuna. Metoda je još uspješnija ako na koru stavite malo soli pa time zajedno istrljate. Kao i nakon jagoda preporučuje se da nakon postupka iščetkate zube običnom pastom za zube.


6. Izbjeljivanje jabučnim octom


I jabučni ocat pomaže izbjeljivanju zubiju. No, i s octom je važno biti pažljiv jer kiselina nagriza zubnu caklinu. Ali ako ga koristite pravilno, razrijeđenog vodom, ovo postaje jednostavan i zdrav način izbjeljivanja zubi.
Žličica jabučnog octa pomiješana s pola čaše vode postaje izvrsna tekućina za ispiranje usta. Mješavina je dovoljno slaba i neće oštetiti zubnu caklinu, a opet dovoljno jaka da zube očisti od štetnih naslaga. Koristeći ovu mješavinu svakog dana primijeti ćete kako će vam zubi postati znatni bjeliji.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.