Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Très chic

Ovo su najljepši proljetni trendovi za sve obožavateljice visokog repa

Vjerojatno nema frizure koja je toliko omiljena kao tako zvani konjski rep – a mi ti predlažemo 5 trendi varijanti visokog repa idealnih za proljeće

profimedia-0494993722.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Imaš 'bad hair day'? Što god pokušaš, frizura ti ne izgleda dobro? Srećom, postoji pouzdano rješenje – za koje je dovoljan češalj i gumica za kosu. Rep uvijek spašava stvari, a visoki rep još i djeluje prilično ženstveno, uz neke varijacije čak i glamurozno. Doista, konjski rep može biti opuštena frizura za svaki dan, ali se lako može transformirati i u savršenu frizuru za fancy večernji izlazak.

Visoki rep u prvi plan stavlja naše lice, osobito oči i jagodice. Ova super brza i praktična frizura gotova je za minutu, a najbolje od svega je što odgovara svakom tipu kose. Visoki rep frizura je koju osobito volimo u proljeće i ljeto – kad više nema opasnosti da će nam hladni vjetar zapuhati za vrat. Prije no što u ruke uzmeš češalj i gumicu za kosu, inspiriraj se našim savjetima i između 5 vrsta visokog repa izaberi najbolji za sebe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Klasičan konjski rep

Nekompliciran, praktičan i sladak – ovaj visoki rep zaista je jednostavan za složiti: svu kosu trebaš glatko počešljati prema otraga i zatim je učvrsti gumicom na sredini glave. Na kraju možeš upotrijebiti malo spreja za učvršćivanje kose. Postoji i jedan trik ako imaš tako zvane baby vlasi, mladu, kratku kosu koja 'divlje' raste uz rub čela – uzmi novu, neotvorenu četkicu za zube i pošpricaj je lakom za učvršćivanje pa onda ove vlasi zagladi uz ostatak kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pleteni rep

Ovakav visoki rep idealan je za sretnice s puno kose koja je uz to još i vrlo dugačka. Uza ovu romantičnu verziju konjskog repa najprije složi visoki rep na uobičajeni način, a zatim ispleti tako zvanu francusku pletenicu i na kraju je pričvrsti dodatnom gumicom. Et voila, très chic!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Poluspušteni rep

Ne možeš odlučiti bi li kosu radije nosila spuštenu ili podignutu? Onda je ova 'među-frizura' idealna za tebe. Prednji dio kose počešljaj prema gore i prema natrag tako da oslobodiš lice i zatim ga svežeš u repić. Ova frizura djeluje osobito zgodno ako upotrijebiš mašnu ili sa strane staviš monokromne ukosnice koje su ove sezone osobito trendi.

Omotani rep

Kako jedan tako obična frizura kao što je rep može izgledati elegantno, čak glamurozno? Na ovaj način: u vlasište umasiraj puder za volumen, malo pjene ili šampon za suho pranje kose i istrljaj ručnikom. Sveži rep na uobičajen način, no nešto niže, ali zatim izdvoji jedan deblji pramen kose ispod repa i omotaj tako da sakriješ gumicu te pričvrsti ukosnicama. Pošpricaj lakom za učvršćivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Puno volumena

Tapirani konjski rep podsjeća na glamur 80-tih i savršen je za proljeće. Kosu zagladi i počešljaj uz glavu pa zaveži visoki konjski rep. Upotrijebi puder za volumen i rukama ga podijeli duž pramenova i na vrhove repa, a zatim stražnji dio lagano natapiraj . Ako imaš tanku kosu bez volumena, možeš koristiti ovaj efektni trik: upotrijebi Pony Puffin, silikonski dodatak koji konjskom repu daje dodatan volumen i čvrstoću. Kosu najprije podijeli na dva dijela pa Pony Puffin stavi između i jednostavno dijelove kose spoji tako da prekriješ dodatak i kreiraš raskošni konjski rep.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.